Bu kez Bükreş yok

Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde Romanya takımlarıyla daha önce 12 kez karşı karşıya geldi.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu üçüncü maçında Romanya temsilcisi CFR Cluj ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ndeki mücadele, 23 Ekim 2012 Salı akşamı, saat 21.45'te başlayacak.

Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde Romanya takımlarıyla daha önce 12 kez mücadele etti. İstanbul'daki altı maçta rakiplerine mağlup olmayan takımımız, bu müsabakalarda dört galibiyet elde etti.

Deplasmandaki altı karşılaşmada ise bir galibiyet, bir beraberlik ve dört mağlubiyet gördü. Galatasaray, toplam 12 maçta 19 kez gol sevinci yaşarken rakiplerinin 17 golüne engel olamadı. 1956-1957 sezonunda ilk defa Avrupa kupalarında mücadele eden futbol takımımız, UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Dinamo Bükreş'e 1-3 ve 2-1'lik skorlarla elenmişti. Galatasaray, son olarak 2009-2010 sezonu UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Bükreş ile karşılaştı. Rakibini İstanbul'da 4-1, Bükreş'te ise 3-0 yenmeyi başardı.

CFR Cluj ise Avrupa kupalarındaki yedinci sezonunu yaşıyor. Daha önce üç sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, iki sezon UEFA Avrupa Ligi ve bir sezon UEFA Intertoto Kupası'nda yer alan Romanya temsilcisi, Avrupa kupalarındaki 38 maçta 14 galibiyet, yedi beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı, toplam 48 gol atarken rakiplerinin 53 golüne engel olamadı. CFR Cluj, altı sezonluk Avrupa kupaları geçmişinde Türkiye temsilcileriyle karşı karşıya gelmemişti.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları