Bu bilek bükülmez!

Emin adımlarla şampiyonluğa yürüyen Galatasaray'da geçtiğimiz sezonlara göre oldukça yüksek olan bir istatistik dikkat çekiyor...

Galatasaray'da Fatih Terim'in teknik direktörlüğe gelişiyle birlikte başlayan büyük yükseliş, istatistiklerde de kendini gösterdi ve sarı-kırmızılı takım birçok alanda lig lideri oldu.

Sezonu şampiyon olarak tamamlamaya çok yakın olan Galatasaray, bu sezon büyük maçlarda gösterdiği performansla adeta parmak ısırttı.

Spor Toto Süper Final'in 2. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan sarı-kırmızılılar, bu haftaya kadar oynadığı derbilerde aldığı sonuçlarla fark yaratan bir performans ortaya koydu.

DERBİLERDE YENİLGİ YOK!


Normal sezonda oynadığı 6 derbi karşılaşmasında 3 galibiyet ve 3 beraberlik alarak mağlubiyet görmeyen Terim'in Aslanları, Süper Final'in ilk haftasında da Beşiktaş'ı 2-0 geçerek ezeli rakipleriyle oynadığı karşılaşmalarda yenilgi tatmamayı başardı.

Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmalarda, 14. haftada Fenerbahçe'yi muhteşem bir futbol ve 3-1'lik skorla geçen Galatasaray, 15. haftada Trabzonspor'u da Avni Aker'de 3-0 mağlup etmişti. İkinci yarıda, 28. haftada Beşiktaş ile karşılaşan sarı-kırmızılılar bu mücadeleden de 3-2 üstün ayrılarak normal sezonda oynadığı maçlarda 3 rakibine karşı da galip gelmişti.

Galatasaray derbilerde aldığı 3 beraberliği ise 11. haftada İnönü'de oynanan Beşiktaş maçında 0-0'lık, 31. haftada Fenerbahçe deplasmanında 2-2'lik ve 32. haftada yapılan Trabzonspor mücadelesinden 1-1'lik skorla ayrılarak almıştı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları