Braga maçı öncesi kötü sınav

Galatasarayımız, Braga maçı öncesi karşılaştığı Orduspor karşısında sahadan 2-0 yenik ayrılarak tatsız bir prova verdi.

Galatasarayımız Spot Toto Süper Lig'in 6. haftasında konuk olduğu Ordu'dan 2-0 yenik ayrıldı.

Rakip takımın gollerini 9. dakikada Hasan Kabze ve 67'de Bogdan Stancu kaydetti.

Oyuncumuz Hamit Altıntop maçın 13. dakikasında sağ arka adalesinden sakatlanarak yerini Aydın Yılmaz'a bıraktı.

G.Saray bu sonuçla 13 puanda yine zirvede kalırken, Karadeniz ekibi ise 12 puanla maç fazlasıyla 2. sıraya yerleşti.

Ligin 7. haftasında 6 Ekim Cumartesi günü Türk Telekom Arena'da Eskişehirspor'u ağırlayarak, puan kaybımızı telafi etmeye çalışacağız.

REHAVET...

Fatih Terim'in, Umut Bulut'un yerine Elmander ve Dany'nin yerine Cris tercihiyle sahadaydık.

Başlama düdüğü çaldıktan sonra, Manchester United ve Akhisar maçında gördüğümüzden apayrı bir G.Saray çıktı karşımıza. Ön tarafta baskı, top çevirme becerisi ve takım oyunu konusunda ilk haftalardan bu güne sürekli çıkış yakaladığı görünen Aslan, Ordu karşısında farklı bir takım görüntüsü verdi ilk 20 dakikaya kadar. Mücadele konusunda da eksiktik... İlk yarı sonundaki toplam koşuda Orduspor'un 57 bin, G.Saray'ın ise 52 bin kilometre koşması bunun bir göstergesiydi.. Kısacası ligde Ordu maçı öncesine kadar namağlup olan Aslan'da "rehavet" görüntüsü vardı.

G.Saray'ın eski oyuncusu Hasan Kabze 9. dakikada golü filelerimize gönderdi. Umbides'in ortasında güzel bir röveşata çıkartan Kabze'nin topunda Muslera çaresiz kaldı.

Takımımız 20 dakika kadar topa hâkim olsa da, pozisyon üretmekte zorlandı ve irili ufaklı kontraataklar yedi. 25'ten sonra ise pozisyon üretmeye başladık ve bunların ilki Akhisar maçında adeta coşan Burak Yılmaz'dan geldi.

Milli oyuncumuz, Amrabat'ın sağdan ortasında çok müsait pozisyonda topu Fornezzi'nin kucağına attı. Selçuk'un direğin dışına çarparak dışarı çıkan frikiği dışında sarı-kırmızılılar başka pozisyon üretemeyince ilk yarı 1-0 soyunma odasına gittik.

BURAK TUTUKTU

İkinci yarı ise daha istekli ve atak bir G.Saray gördük. 2. yarının ilk bölümünde Elmander ve Cris ile tehlikeli sayılabilecek 2 pozisyon bulsak da, yine de oyun kurup pozisyon üretmekte zorluklar çektik.

Bu zorlukları aşmayı düşünen İmparator, ikinci yarıda Amrabat'ın yerine Emre Çolak, Elmander'in yerine de Umut Bulut'u dahil etti.

Yine oyunumuzu ortaya koyamayıp arkada boşluklar verince, cezayı Stancu kesti. 67'de kontraatak yiyen G.Sarayımız, ilk golün sahibi Hasan Kabze'nin ara pasında Bogdan Stancu takımı adına farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti..

Manchester United maçında yenilmesine rağmen ayakta alkışlanan, Akhisar maçında da bu oyunundan fire vermeyen takımımız çok dağınık bir görüntü içerisinde ataklarını sürdürdü.

Akhisar maçında 2 gol 1 asistle yıldızlaşan Burak Yılmaz, gol yollarındaki beceriksizliği ile dikkat çekerken, oyuna 61'de giren Umut Bulut da gol yollarında etkili olamadı.

76'da Burak ceza sahası içinden müsait pozisyonda topu auta atınca maçı çevirme şansımız giderek azaldı. 85'te de Aydın'ın şutla karışık ortasını Fornezzi son anda çıkarınca sahadan 2-0 yenik ayrıldık.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

9. dakikada Orduspor'un atağında Javier'in sağdan ortasında top Semih'in kafasından sekti. Ceza alanı içindeki Hasan Kabze, rövaşata vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0
12. dakikada İbrahim'in ortasında iyi yükselen Garcia Iniguez kafayla vuruşunda top, yandan auta gitti.
18. dakikada Hasan'ın ceza alanı çizgisi üzerinden vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Muslera kontrol etti.
20. dakikada misafir takımın kazandığı serbest atışı Selçuk kullandı. Bu futbolcunun plase vuruşunda top, kale direğinin dışına çarparak auta çıktı.
33. dakikada Amrabat'ın yerden ortasında defanstan seken top, penaltı noktası üzerinde Burak'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun kötü vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fornezzi'de kaldı.
38. dakikada Amrabat'ın pasında ceza alanı dışında topla buluşan Selçuk, gelişine sert vurdu, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
40. dakikada Galatasaray'ın kazandığı serbest atışı, Selçuk kullandı. Bu futbolcunun ceza sahasına yaptığı ortada defansa çarpan top Amrabat'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun sert vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
Maçın ilk yarısı Orduspor'un 1-0 üstünlüğüyle bitti

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

47. dakikada ani gelişen misafir takımın atağında Burak'ın orta şut karışımı vuruşunda kaleci Fornezzi son anda topu çeldi.
50. dakikada sarı-kırmızılı takımın kazandığı korner atışını Selçuk kullandı. Bu futbolcunun penaltı noktasına yaptığı ortada iyi yükselen Melo'nun kafa vuruşunda top, kaleci Fornezzi'de kaldı.
52. dakikada sol çaprazdan çalımlarla ceza sahasına giren Stancu'nun yerden vuruşunda, kaleci Muslera topu yatarak kontrol etti.
67. dakikada Hasan'ın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Stancu, meşin yuvarlağı Muslera'nın yanından ağlara gönderdi: 2-0
68. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Burak'ın ceza sahasından sert şutunda top, yan ağlarda kaldı.
77. dakikada sarı-kırmızı takımın atağında defanstan seken topa Burak vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta gitti.
87. dakikada Aydın'ın sağ çaprazdan vuruşunda kaleci Fornezzi son anda topu kornere çeldi.

Orduspor: 2 - Galatasaray: 0

Stat: 19 Eylül
Hakemler: Barış Şimşek, İsmail Köse, Mehmet Metin
Orduspor: Fornezzi, Garcia Iniguez, Miguel Garcia, İbrahim, Atila, Ali, Nizamettin (Dk. 81 Yiğit), Javier, Stancu (Dk. 76 Barral), Hasan (Dk. 74 Abdülkadir), Monje Galatasaray: Muslera, Hakan, Cris, Semih, Eboue, Melo, Selçuk, Amrabat (Dk 61 Emre Çolak), Hamit (Dk. 17 Aydın), Burak, Elmander (Dk. 63 Umut)
Goller: Dk. 9 Hasan, Dk. 67 Stancu (Orduspor)
Sarı kartlar: Dk. 45+1 Javier, Dk. 55 Ali, Dk. 87 Fornezzi (Orduspor), Dk. 75 Semih, Dk. 90+2 Emre Çolak (Galatasaray)


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları