"Böyle devam ederse gerginlik"

Son dönemde Fenerbahçe ve Aykut Kocaman'ın çeşitli açıklamalarla Fatih Terim'i hedef almasına Galatasaray Yönetim Kurulu ses çıkarmadı ama yakın gelecekte 'sükut' politikası değişebilir.

Türk Futbolu’nda son günlerde sıcak polemikler yaşanıyor. İki haftalık süreçte Galatasaray ve Fenerbahçe; verilen demeçler, resmi siteden yapılan açıklamalarla yeniden karşı karşıya geldi.

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Kulübü ve Aykut Kocaman’ın özellikle Fatih Terim’i hedef alarak yaptığı açıklamalara karşı sessiz kalmayı tercih etti. Ama sarı-kırmızılı yönetim her an bu stratejisini değiştirebilir. Adeta fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor.

Yönetim içinde yapılan değerlendirmede, Fenerbahçe’den kendilerine yönelik ‘sataşma’ içerisinde olduğunun altı çizildi. Bazı yöneticilere göre böyle devam ederse gerginlik başlayacak. Eski günlere dönülecek. Kapalı kapılar ardında şu yorumlar yapılıyor;

Şike davasından sonra psikolojik üstünlüğü ele geçirmek için Fenerbahçe sataşmayı tercih ediyor. Bir şekilde Galatasaray’ı polemik içine çekmeye çalışıyorlar. Ortamı geriyorlar. Bunu yaparken da toplum mühendislerinden yardım alıyorlar. 3 Temmuz sürecinde olduğu gibi. Kim bu toplum mühendisleri? Türkiye’nin önde gelen gruplarından biri arkasında olabilir. Çünkü çok profesyoneller. Şike sürecinde işlerini çok iyi başardılar.”

Terim neler söylemişti;

1. AÇIKLAMANIN ZAMANI
(19 Kasım-Florya):
Fenerbahçe’nin resmi siteden yaptığı açıklama akşam saatlerinde basın toplantısında Fatih Terim’e soruldu. Terim ise açıklamanın yapıldığı zamana dikkat çekerek, “Bugün mü yapıldı- Zaten ya bugün, ya da maç günü... Ben söyleyeceğimi söyledim. Bizim önemli işlerimiz var burada” yanıtını verdi.

2. KOCAMAN’A GÖNDERME

(20 Kasım-TT Arena):
“Tekrar hatırlatayım bazı arkadaşlara, bir dahaki hafta yine mümkünse cuma günü oynayacağız. Avrupa’ya önem veriyoruz ve kaybedeceksek de cuma günü kaybetmeyi göze aldığımızı söyleyeyim de bazı arkadaşlar belki buradan anlayabilirler.”

VE SORU POLEMİĞİ

(25 Kasım-Basın toplantısı):
Aykut Kocaman, Gençlerbirliği maçının ardından basının karşısına çıkarken; bir gazetecinin sorusu üzerine, “Bu soruları başka birine sorduğunuzda da umarım muhattap bulursunuz” cevabını vermişti. Bu cevap ağırlıklı olarak Fatih Terim’in hedef alındığı şeklinde yorumlandı.

Kocaman neler söylemişti;

1. TFF VE AVCI SİTEMİ
(Aykut Kocaman 15 Kasım-FB TV):
“TFF’ye ve Abdullah Avcı’ya sitemimi iletmem gerekiyor. Ligler çok sıcak. Rakiplerimiz açısından da öyle. Başlangıç itibariyle rakiplerimizden biri cuma günü oynuyor biz ise cumartesi günü. 5 oyuncumuz milli takımdaydı, 3’ü 90 dakika maç oynadı. Bize sorulup bizim maçımız pazar gününe alınabilseydi iyi olurdu. Antrenörün de bunu dengelemesini beklerdim.”

2. HEDEF TERİM MİYDİ?
(19 Kasım-FB resmi sitesi):
“Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 19 Kasım’da resmi sitesinden Fırat Aydınus’la ilgili yaptığı açıklamadaki bir bölüm kafaları karıştırmıştı. Terim ve Profesyonel Disiplin Kurulu’nun hedefe alındığı iddia edilen bölümde, “Fenerbahçe maçından bir gün önce rakiplerin saha kapama cezalarını apar topar kaldıranlara, Fenerbahçe’nin yarıştığı takımların maçlarında yaşanan sonucu değiştiren fahiş hakem hatalarını fazla bulmayanlara, basın toplantılarında bırakın sportmenliği, genel ahlak ve edep kurallarının açıkça ihlal edilmesine göz yumarak yargı kurullarına dahi sevk edemeyenlere fazla gelen; Aykut Kocaman’ın söylemleri değil, ta kendisidir” denilmişti.

İddiaya göre, Fatih Terim’in Mersin İdmanyurdu maçı sonrasında basın toplantısını terkederken “Onu çekme, bunu çek” sözlerine vurgu yapılmıştı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları