Benfica'nın cezası açıklandı

UEFA, Atletico Madrid maçında taraftarının çıkardığı olaylar nedeniyle Benfica'ya verdiği cezayı açıkladı.

UEFA, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Portekiz ekibi Benfica'ya, Atletico Madrid maçında taraftarının çıkardığı olaylar nedeniyle ertelemeli bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin avro para cezası verdi.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Benfica, 30 Eylül'de İspanya'nın Madrid kentindeki Vicente Calderon Stadı'nda Atletico Madrid ile oynanan karşılaşmada, taraftarının meşale yakıp sahaya ve rakip tribünlere atması sebebiyle bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin avro para cezası aldı. Portekiz temsilcisinin seyircisiz oynama cezası, olayların 2 yıl içinde tekrarlanmaması kaydıyla ertelendi.

Atletico Madrid ise aynı maçta seyircisinin merdiven boşluklarını işgal etmesi nedeniyle 11 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Benfica'nın 2-1 kazandığı maçın 35. dakikasında Gaitan'ın attığı beraberlik golünün ardından Portekizli taraftarların oturduğu tribünlerden sahaya ve Atletico Madrid taraftarlarına doğru 5 meşale atılmıştı. Meşalelerden biri, aralarında 2 yaşındaki bir çocuğun da olduğu Atletico Madrid taraftarının oturduğu bölüme düşerken, yaklaşık 10 kişi hafif yanıklardan dolayı statta acil sağlık müdahalesi görmüştü.

"Devler Ligi"nin 3. haftasında 21 Ekim Çarşamba günü Benfica'yı ağırlayacak Galatasaray, 4. haftada 3 Kasım Salı günü Portekiz temsilcisiyle bu kez deplasmanda karşılaşacak.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları