Bekle Almanya geliyoruz!

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk mücadelesinde, Galatasaray Türk Telekom Arena'da Schalke 04 ile 1-1 berabere kaldı ve ümitleri rövanş mücadelesine taşıdı.

Şampiyonlar Ligi 2. turu ilk maçında, Türk Telekom Arena'da Schalke 04 ile karşılaşan Galatasaray, mücadeleden 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Sarı-kırmızılılar 12. dakikada Şampiyonlar Ligi'nin parlayan yıldızı Burak Yılmaz ile öne geçerken, Schalke'nin 45. dakikada Jones ile oynadığı gole engel olamadı. Öte yandan Alman ekibinde Jones 35. dakikada gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düştü.

Mücadelenin rövanşı 12 Mart'ta Veltins Arena'da oynanacak. Galatasaray'a 1-1'den fazla gollü beraberlikler ve her türlü galibiyet çeyrek final için yeterli olacak.

MAÇTAN ÖZEL KARELER İÇİN TIKLAYIN...


GALATASARAY ÇİFT FORVETLE

Galatasaray, Schalke 04 maçında çift forvetle sahada yer aldı. Bu önemli maçta nasıl bir dizilişle takımını sahaya süreceği merak edilen teknik direktör Fatih Terim, forvet hattında Drogba ve Burak Yılmaz ikilisine görev verdi. Grup maçlarında attığı 6 golle takımını sırtlayan Burak, Drogba ile birlikte yine en önemli gol silahı olarak rol aldı.

MELO 3 MAÇ SONRA


Spor Toto Süper Lig'deki Beşiktaş derbisinde rakip oyuncu Oğuzhan Özyakup'a tükürdüğü gerekçesiyle 4 maç ceza alan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, ligde görev alamadığı 3 maçın ardından formasına UEFA Şampiyonlar Ligi maçında kavuştu. Beşiktaş derbisinin ardından Bursaspor, Medical Park Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor müsabakalarında görev alamayan Melo, Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke 04 mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıktı. Ligdeki Orduspor maçında da oynayamayacak olan Melo, bu maçla cezasını dolduracak.

ALMANLAR BAŞLANGIÇTA 'ŞAŞIRDI'


İlk dakikalarda oyunu rakip yarı alana yıkan Galatasaray, top kayıplarında da Didier Drogba ve Burak Yılmaz ile birlikte pres yaparak Schalke 04'ü stres altına soktu. Bu denli bir baskı karşısında bocalayan Almanlar'a karşın, sarı-kırmızılılar ise çok pas hatası yaptı.

MAÇTAN ÖZEL KARELER İÇİN TIKLAYIN..

BURAK 'KLAS' ALDI, MÜTHİŞ VURDU


İlk tehlikeli pozisyonunu 12. dakikada yakalayan 'Aslanlar' ağları da sarstı. Orta sahada kazanılan top ile haerketlenen Selçuk İnan, ceza alanı yayında top bekleyen Burak Yılmaz'a meşin yuvarlağı gönderdi. Didier Drogba yaptığı çapraz koşu ile rakip savunmayı oyalarken, Burak ise arkasındaki defans oyuncusunu 'küçük' bir dokunuş ile ekarte etti. Ceza alanı içinde kaleci ile karşı karşıya kalan golcü oyuncu, kalecinin yanından fileleri buldu.  Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde altı golü bulunan başarılı forvet, gol sayısını 7'ye çıkardı ve Real Madrid'in yıldızı Ronaldo'yu yakaladı.

YİNE HAMİT, YİNE DİREK!


Mücadelenin 18. dakikasında ikinci gole çok yaklaşan Galatasaray'da Hamit Altıntop yine direklere takıldı. Didier Drogba'nın çaprazdan vuruşunda top kaleci Hildebrand'tan sekerek ceza alanı içinde Hamit'in önünde kaldı. Kale ile arasında sadece bir defans oyuncusu bulunan milli ismin vuruşu üst direkten sahaya geri döndü. Galatasaray çok önemli bir pozisyondan oldu.

BURAK VE DROGBA ETKİLİ, ANCAK...


Bu dakikadan sonra rakip yarı alanda Burak Yılmaz ve Didier Drogba'nın işbirliği ile tehlikeler yaratan sarı-kırmızılılar rahatlatacak golü bulamazken, kalesinde de talihsiz bir gol gördü. İlk yarının son dakikasında Dany'nin orta sahada yaptığı pas hatasını iyi değerlendiren Almanlar, kontra ataktan Jones ile beraberliği yakaladı. Ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İKİNCİ YARIDA DEĞİŞİKLİK VE KONTROL


İkinci yarıya Sneijder'in yerine Amrabat'ı oyuna alarak başlayan Fatih Terim, takımı da devre arasında uyarmış gibiydi. İlk yarıya oranla daha kontrollü bir futbol oynayan 'Aslanlar', öne geçirecek golü ise bir türlü bulamadı.

Burak ve Sabri ile iki tehlikeli pozisyon yakalayan Galatasary gol bulamazken, Schalke'nin birkaç atağını da savunma ve Muslera el birliği ile engelledi. İlk mücadele 1-1 sona erdi ve tur ümitleri Almanya'ya taşındı.

MAÇTAN ÖZEL KARELER İÇİN TIKLAYIN...


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

1. dakikada soldan Sabri'yi çalımlayarak ceza sahasına giren Jones'in sert şutunda kaleci Muslera, sol yumruğuyla meşin yuvarlağı çeldi. Sağ çaprazda Farfan, dönen topu kafa ile içeriye indirmeye çalışırken, araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
12. dakikada Galatasaray öne geçti. Selçuk İnan'ın ara pasında şık bir bilek hareketiyle topu Schalke 04 savunmasında Höwedes'in üzerinden aşıran Burak Yılmaz, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

15. dakikada Galatasaray kalesinde önemli bir tehlike yaşandı. Sağdan Farfan'ın kullandığı korner atışında, ceza sahasında Höwedes'in kafa vuruşunda arka direkte müsait durumda bulunan Huntelaar ve Matip'in dokunamadığı top, yandan az farkla auta gitti.
18. dakikada Sneijder'in pasında savunmanın arkasına iyi kaçan Drogba'nın sol çaprazdan yerden sert vuruşunda, top kaleciden döndü. Gerilerden gelen Hamit Altıntop'un sert şutunda, meşin yuvarlak bu kez üst direkten oyuna alanına döndü.
20. dakika sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Farfan'ın çizgiye kadar inerek yaptığı ortada, kale önünde Semih Kaya'nın ayak koyduğu top az farkla direğin yanından kornere gitti.
38. dakika Drogba'nın pasıyla soldan ceza sahasına giren Burak Yılmaz'ın dar açıdan yaptığı vuruşta, kaleci Hildebrand'ın müdahalede bulunduğu top kornere çıktı.
45. dakikada Schalke 04 beraberliği sağladı. Hızlı gelişen Alman ekibinin atağında savunmada Dany'nin kontrol edemediği topu kaparak ilerleyen Farfan, ceza sahası çizgisi üzerinde boş durumda bulunan Jones'e topu aktardı. Jones, Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara göndererek, ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.


MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
51. dakikada sol kanatta Amrabat ile verkaç yaparak ceza sahasına giren Riera'nın dar açıdan vuruşunda, kaleci Hildebrand meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırdı.
55. dakikada sağ çaprazdan çizgiye kadar inen Draxler'in ortasında, ceza sahasında Farfan'ın vuruşunda top savunmada araya giren Sabri'den döndü.
75. dakika ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Draxler, son çizgiye inerek penaltı noktasına doğru ortasını yaptı. Gelen topa hareketlenen Huntelaar'ın bekletmeden yaptığı vuruş, üstten auta çıktı.
77. dakikada arka alandan Dany'nin gönderdiği topu Drogba kafa ile ceza sahasının sağ çaprazında bulunan Burak Yılmaz'a indirdi. Burak Yılmaz'ın müsait durumda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak uzak kale direğinin dibinden az farkla auta gitti.
79. dakikada Selçuk İnan'ın sağ kanattan kullandığı serbest atışta meşin yuvarlak ceza sahasında savunmadan döndü. Ceza sahası dışında topu kontrol eden Sabri'nin şutunda, kaleci Hildebrand meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.
80. dakikada Amrabat'ın kaptırdığı topta hızlı gelişen Schalke 04 atağında yaklaşık 35 metre topu süren Draxler'in ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta gitti.
Kalan dakikalarda önemli pozisyon olmadı ve karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Galatasaray: 1 - Schalke 04: 1   
Stat: Türk Telekom Arena 
Hakemler: William Collum, Martin Cryans, William Conquer (İskoçya) 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 83 Umut Bulut), Semih Kaya, Dany, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 66 Eboue), Melo, Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 46 Amrabat), Burak Yılmaz, Drogba 
Schalke 04: Hildebrand, Höger, Höwedes, Matip, Kolasinac, Draxler (Dk. 84 Barnetta), Jones, Neustadter, Bastos, Farfan, Huntelaar (Dk. 75 Pukki) 
Goller: Dk. 12 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 45 Jones (Schalke 04) 
Sarı kartlar: Dk. 17 Muslera, Dk. 48 Amrabat, Dk. 68 Dany, Dk. 90 Selçuk İnan (Galatasaray), Dk. 35 Jones, Dk. 78 Kolasinac, Dk. 87 Höger (Schalke 04)
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları