Başladığı gibi...

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasının açılış maçında Antalyaspor deplasmanına konuk olan Galatasaray, sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'de 7. hafta karşılaşmasında Galatasaray, MP Antalyaspor deplasmanına konuk oldu.

Antalya Mardan Stadı'nda oynanan maç 0-0 eşitlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 14'e yükseldi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Gaziantepspor'u konuk edecek.

TRİBÜNLERDEN TERÖRE TEPKİ YAĞDI

Medical Park Antalyaspor ile Galatasaray arasında oynanan Spor Toto Süper Lig'in 7'nci haftasının açılış maçında teröre tepki yağdı.

Galatasaraylı futbolcular, maç öncesinde ısınmak üzere sahaya ''Acımız kalbimizde'' yazılı tişörtlerle çıktı.

İki takım taraftarları da Hakkari ve Bitlis'teki hain saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerini unutmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, tribüne ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' yazılı pankart, ev sahibi takım taraftarları ise ''Milletimizin başı sağ olsun'', ''Bu devlet tarihte Türktü, halen de Türktür ve ebediyen Türk kalacaktır'' yazılı pankartlar astı. Tribünde Türk bayrakları açan taraftarlar, tezahüratlarla teröre lanetledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun terörü kınamak ve tepki göstermek amacıyla aldığı karar doğrultusunda, karşılaşma 3 dakika geç başlatıldı.


MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

SÜRPRİZ 11

Mücadeleye; kalede Fernando Muslera, savunmada Sabri Sarıoğlu, Tomas Ujfalusi, Gökhan Zan ve Hakan Balta kurgusu ile çıkan Galatasaray'da, orta alanda ise Emmanuel Eboue, Felipe Melo, Selçuk İnan ve Aydın Yılmaz görev yaptı. Terim'in gol silahları ise Milan Baros ve Johan Elmander oldu.

Fatih Terim bu mücadelede sakatlıkları süren Engin Baytar ve Kazım Kazım'ın yerine; Aydın Yılmaz ile Emmanuel Eboue'yi ilk 11'de sahaya sürdü. Terim, geçtiğimiz karşılaşmalarda ilk 11'de görev alan Albert Riera'nın yerine ise Milan Baros tercihini kullandı.


İLK YARIDA TEMPO YOK

Karşılaşmaya her iki takım da birbirini tartarak başladı. İlk yarım saatte önemli bir atak olmazken; Galatasaray, rakibi Antalyaspor kalesinde bu bölümde ciddi bir atak gerçekleştiremedi. Mücadeleye 4-4-2 ile çıkan sarı-kırmızılılar'da savunmanın Antalyaspor'un atakları karşısındaki 'soğukkanlılığı' dikkat çekti. İlk ciddi atağını 41. dakikada gerçekleştiren Galatasaray'da Johan Elmander'in vuruşunu kaleci Ömer Çatkıç kornere tokatladı.

BAROS ÜZDÜ

Galatasaray'ın MP Antalyaspor deplasmanında oynadığı mücadeleye ilk 11'de çıkan Çek Yıldız Milan Baros, karşılaşmanın 45. dakikasında sakatlanarak saha dışına çıktı. İlk yarının son anlarında yedek kulübesine 'Beni değiştirin' talimatı veren Baros'un bir hayli üzgün olduğu gözlendi. Teknik direktör Fatih Terim'de devre arasında yaptığı değişiklikle Baros'un yerine Riera'yı sahaya sürdü.


İlk yarısı golsüz geçen maçta tek önemli atak olarak Elmander'in kafa vuruşu kalırken, ikinci yarının ilk 20 dakikasında da  her iki takım ciddi bir pozisyon üretemedi. Galatasaray hücumları karşısında savunma dörtlüsünü ceza sahası üzerine kuran Antalyaspor'un bu taktiğinin işe yaradığı gözlendi. 65. dakikada Aydın'ın sağ kanattan yaptığı ortada Elmander ile bir gol pozisyonuna giren sarı-kırmızılılar, sonunu getiremedi.  Oyunun son 25 dakikasında baskısını rakip kalede iyice hissettirmeye başlayan Galatasaray, ataklarını sıklaştırdı. Fatih Terim'in ilk 11'de sahaya sürdüğü ancak beklediği verimi alamadığı Sercan da 69. dakikada bu oyuncunun yerine oyuna dahil oldu. Şık topuk paslarına bu maçta da devam eden Sercan, 75. dakikada ceza sahası önünde Emmanuel Eboue'ye güzel bir top bıraktı. Ceza sahası dışından çok sert vuran Fildişili yıldızı şutu savunmaya çarparak kornere çıktı.

MUSLERA MÜKEMMEL

Karşılaşmada kalesinde pek tehlilke yaşamayan Muslera maçın son dakikalarında yaptığı kurtarışla büyük alkış aldı. Yetenekli kaleci güzel performansını devam ettireceğinin sinyallerini verdi.

İYİ PERFORMANS: Galatasaray'ın savunmasının sigortası haline gelen Tomas Ujfalusi'nin, Antalyaspor karşısındaki oyunu beğeni kazandı. Geçtiğimiz yıllara oranla sıkıntısız geçen Antalya deplasmanında Ujfalusi'nin oyunu da önemli bir etki olarak göze çarptı. Terim'in sağ bekte düşündüğü ancak stoperdeki performansı ile herkesin takdirini kazanan Çek yıldız, bu maçtaki görevini de eksiksiz yerine getirdi.

VASAT PERFORMANS:
Teknik direktör Fatih Terim'in sürpriz bir kararla ilk 11'de sahaya sürdüğü Aydın Yılmaz Antalyaspor karşısında vasat bir performasn sergiledi. Kanatlarda gerçekleştirilen hücumlarda etkisiz kalan Aydın, beklenen patlamayı yine gerçekleştiremedi. Hücum anlamında daha farklı varyasyonlara gitmek isteyen Terim'de ikinci yarıda Aydın'ın yerine Serca Yıldırım'ı oyuna aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
14. dakikada Necati'nin ara pasında defansın arkasına sarkarak ceza sahası içinde topla buluşan Uğur İnceman'ın sert vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Muslera'da kaldı.
25. dakikada Eboue'nin pasında ceza sahasında topla buluşan Milan Baros'un sert vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Ömer bloke etti.
34. dakikada sol kanattan gelişen Medical Park Antalyaspor atağında, Kerem'in ceza sahası içine yaptığı ortada topu, kale önünden Hakan Balta uzaklaştırdı.
42. dakikada Baros'un sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde topa iyi yükselen Elmander'in kafa vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Ömer, parmaklarının ucuyla son anda kornere çeldi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

50. dakikada Selçuk İnan'ın korner vuruşunda ceza sahası içerisinde topa iyi yükselen Gökhan Zan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak, auta çıktı.
    
66. dakikada Eboue'nin pasında sağ kanatta topla buluşan Aydın'ın ortasında kale önünde iyi yükselen Elmander'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak, auta gitti.
    
69. dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin ortasında uygun pozisyondaki Melo'nun kafa vuruşunda top, direğin yanından auta çıktı.
    
72. dakikada Uğur İnceman'ın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Ali Tandoğan'ın sert vuruşunda meşin yuvarlak, oyun alanının dışına gitti.
    
76. dakikada Hakan Balta'nın ortasında ceza sahası çizgisi üzerindeki Sercan'a çarpan top, Felipe Melo'nun önünde kaldı. Melo'nun yerden sert vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Ömer kornere çeldi.
    
90. dakikada Uğur İnceman'ın ortasından gelen topa arka direkteki Ali Tandoğan bekletmeden çok sert vurdu. Kaleye yönelen meşin yuvarlağı, kaleci Muslera güçlükle kornere çeldi.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları