"Başkan herkesi taca attı"

Galatasaray'ın eski futbolcularından Hakan Ünsal, Ünal Aysal'ın istifa kararı üzerine bir yazı kaleme aldı. Ünsal'ın sözleri burada...

Galatasaray'ın eski futbolcularından Hakan Ünsal, Ünal Aysal'ın istifa kararını değerlendirdi.

İşte Hürriyet Gazetesi'ndeki "Sırtından hançerlenmiş gibi hissediyor" başlıklı köşe yazısı...

Ünal Aysal'ı en çok üzen, Divan'ın olağanüstü toplantı kararıydı. Kendisini sırtından hançerlenmiş gibi hissediyor.

TRT'de Ersin Düzen ile birlikte yaptığımız Stadyum programı geçen gece tarihi anlara sahne oldu. Belki de ilk defa bir başkan, seçimde aday olup olmayacağını canlı yayında açıkladı.

Bu gecenin elbette önü ve arkası da var. Sayın Başkan ile 1 saat boyunca sohbet etme imkanı bulduk. Aysal, çok neşeli, esprili, kendinden emin, ne yaptığını bilen, tecrübeli ve bunu hissettiren bir başkan..."İstediğinizi sorabilirseniz" diyerek de o rahatlığını hissettiriyordu.

HERKESİ TACA ATTI

1 saatlik sohbet için de Hürriyet Spor Müdürü Mehmet Arslan ve Galatasaray muhabiri Ali Naci Küçük'ten yediğim baskıyı futbol hayatımda yemedim. Başkan'ın kararının ne olduğunu bir an önce öğrenmek için çırpınıyorlardı. Benim de beklentim, "devam" edeceği yönündeydi. Başkan herkesi taca attı.

KRİZDE USTA

Program öncesinde devam eden taraftar anketinin sonuçları yüzde 83 oranında Aysal'a destek veriyordu. Sonuçları öğrenince pek renk vermedi ama kararının taraftar üzerindeki etkisinin olumsuz yansıyacağını hissedince üzüldü.

Program öncesi ve programda en fazla üzerinde durduğu nokta ise futboldaki kirlilikti. Ve inanın veda sebeplerinden biri de bunu değiştirmeye gücünün yetmeyecek olmasıydı.

Ama Aysal'ı üzen ise, Divan Kurulu'nun aldığı olağanüstü toplantı kararıydı. Her ne kadar programda söylemese de sırtından hançerlenmiş hissini derin yaşadığını anlamak zor olmadı.

Son olarak izlenimim şu ki; Başkan, ciddi bir tecrübeye sahip, kriz yönetme konusunda ustalaşmış bir kişilik.

"Buna nasıl karar verdin" derseniz. Aldığı seçim kararının ne denli stratejik, ne denli kritik ve önemli olduğuna bakınca her şey ortaya çıkıyor. Ayrıca program öncesi anlık sorunları ele alışı ve çözüm konusundaki sakinliği, sanki benzer olayları görmüş de tekrarını yaşıyor gibi davranması buna bir başka örnekti.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları