Baros'un vukuatlısı ASLAN olabilir!

Felipe Melo transferinden hüsranla ayrılan Galatasaray, alternatif isimleri masaya yatırmaya başladı. Gündeme gelen son isim Marsilya'nın Kamerunlu oyuncusu Mbia...

Felipe Melo transferinden hüsranla ayrılan Galatasaray'da Brezilyalı futbolcunun alternatifleri de gün yüzüne çıkmaya başladı.

Stephane Mbia ve Walter Gargano, Juan Makoun, Alou Diarra gibi isimler için nabız yoklayan sarı-kırmızılı yönetimin özellikle Stephane Mbia için ciddi çalışmalar içerisine girdiği yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Çok yönlü özelliklere sahip olan ve Marsilya'da zaman zaman stoper, sol bek ve defansif orta saha mevkiisinde de görev yapan ve bir önceki takımı Rennes'te uzun bir süre defansif orta saha olarak mücadele eden Mbia için Galatasaray'ın yanı sıra Anzhi ve bazı İngiliz kulüpleri de devrede...

2009 yılından bu yana Marsilya'da forma giyen ve Fransız temsilcisi ile olan sözleşmesi 2014 yılında sona erecek olan Kamerunlu orta saha oyuncusu için 5 milyon euroluk bonservis bedelini gözden çıkartan Galatasaray'ın önümüzdeki günlerde pazarlıklık masasına oturacağı belirtildi.


MBIA MARSİLYA'DAN AYRILMAYI KAFASINA KOYDU

26 yaşındaki başarılı orta saha oyuncusu için 8 milyon euroluk bonservis bedeli belirleyen Marsilya, Kamerunlu futbolcuyu takımda tutabilmek için de maaş artışı gerçekleştirecek. Marsilya'dan aldığı yıllık ücreti sorun eden ve bu yöndeki rahatsızlığı Fransız basınına da yansıyan Mbia mevcut şartlar altında takımda kalmasının çok zor olduğunun sinyallerini verdi.

Fransız basını Marsilya'da kazandığı düşük ücretten dolayı mutsuz olduğunu belirttiği Mbia için Galatasaray'ın yanı sıra Anzhi'nin de devrede olduğunu duyurdu. Anzhi'nin Kamerunlu futbolcu için Marsilya'ya 5 milyon euro teklif ettiğini belirten Fransız basını, bu teklifin yapılan pazarlıklar sonucunda 6 milyon euroya kadar çıkabileceğinin altını çizdi.

Anzhi'nin teklifine sıcak bakmayan Mbia'nın önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray'a transfer olmaya sıcak bakabileceği ve sarı-kırmızılı kulübün Kamerunlu oyuncuya teklif edeceği yıllık ücretin transferde belirleyeceği olacağı Fransız basınının üzerinde durduğu konuların başında geliyor.

MBIA DENİNCE AKLA BAROS GELİYOR

Galatasaray'ın transfer etmek istediği Stephane Mbia isminin gündeme gelmesi akıllara bir anda Mbia ile Baros arasında yaşanan olayı getirdi. 2007 yılında Lyon forması giyen Baros'un o dönemde Rennes'te forma giyen Mbia'ya "Çok kötü kokuyorsun" anlamına gelebilecek bir harekette bulunması büyük tepki çekmişti.

Mbia ile yaşadığı olayın ardından Fransa Futbol Federasyonu tarafından 6 maçlık cezaya çarptırılan Milan Baros, "Irkçı sözler söylemedim. İçinde ırkçılık olmayan, sert bir tartışma yaşadık. Mbia dürüstse beni onaylayacaktır. Ben bile ırkçı saldırılara maruz kalan birisiyim. Hattá Çekler arasında bile, derimin rengi mat olduğu için, soru işareti olmuşumdur" ifadelerini kullanarak kendisini savunmuştu.


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları