Bakan Yardımcısı Dursun için Galatasaray Lisesi'nde tören düzenlendi

Van'ın Erciş ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun için, Galatasaray Lisesi'nde tören düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un vefatına ilişkin, "Ülkesine, tarihine, kültürüne ve tüm kalbiyle inandığı genç kuşaklara adanmış bir hayat, aşık bir yürek. Değerli dostum Haluk Hoca, bu varoluş felsefesiyle, yine memleketi için koştururken, bizi derin bir keder içinde bırakarak aramızdan ayrıldı." dedi.

Geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Dursun için mezun olduğu Galatasaray Lisesi'nde anma töreni düzenlendi.

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Dursun'un kızı Nilay Dursun ile okul arkadaşları ve sevenleri katıldı.





Cengiz, "Lütfen çocuklarımızı devlette çalışmaya yönlendirelim. Maalesef son yıllarda devletimize hizmete aday, neredeyse meccani, bilabedel çalışacak bir kuşak giderek eksilmekte. Bu bağlamda ben Ahmet Hocamı sadece Galatasarayımızın değil aynı zamanda, devletimizin de bir şehidi olarak görüyorum. Hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhu şad olsun." diye konuştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Dursun'un kızı ile yakınları taziyeleri kabul etti. Dursun'un tabutunun, Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağına sarılı olması dikkati çekti.

 

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları