"Aziz Yıldırım yanlış yapıyor"

Galatasaray'ın her söylediği söz ve yaptıklarıyla gündemi belirleyen Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk birbirinden önemli açıklamalar yaptı

Adnan Öztürk'ten gündem yaratacak açıklamalar...

Cim-Bom'un başkan yardımcısı "UEFA'nın İstanbul'daki kongresinden sürpriz bir şey çıkmadı. Her şey malumun ilanından ibaret. Oysa biz zamanımızı şike olayının üstünü örtmeye çalışarak geçirdik" dedi.

Galatasaray'ın her söylediği söz ve yaptıklarıyla gündemi belirleyen Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, STARSPOR'a özel açıklamalarda bulundu. Öztürk, şike süreci ve İstanbul'daki son UEFA kongresinde yaşananlar ile ilgili olarak "Hem olimpiyat hem de Avrupa finalleri için İstanbul'daki toplantı çok önemliydi. Bana sürpriz gelen hiçbir şey yok. Her şey malumun ilanından ibaret. 'Nasıl geçti?' diye malumu değiştirmeye çalışanlara sormak lazım. Biz zaman ve enerjimizin çoğunu gelecek için değil de geçmişi temizlemeye hatta üzerini örtmeye harcadık" dedi.

UEFA, futbolumuza zarar vermez

Şike sürecinde birilerinin sorun çözülmesin diye çaba sarf ettiğini iddia eden Adnan Öztürk, "Biz çözüm buldukça birileri 'Kendinizi kurtaracaksınız. Kabul etmiyoruz. Beraber batacağız' diyor. 'Biz batarken siz niye çıkıyorsunuz' diye üzerimize geliyor. Bu hiçbir şekilde sağlıklı bir düşünce tarzı değil. Birçok kimse süreç düzelmesin diye uğraşıyor. UEFA, Türk futbolunun önünü kapatacak karar vermez. Kapanırsa da mücadele edecek,hakkımızı sonuna kadar arayacak her türlü strateji ve önlemimiz hazırdır. Avrupa'ya gitmemiş bir Türk futbolu büyüyemez" ifadelerini kullandı.

Bizde olsa, kulüpten atılırdık!

"Türkiye'de şike yapmaya ve teşebbüs etmeye kimse cesaret edemez artık" diyen Galatasaraylı yönetici, Adnan Polat'ın yargılanacağı davaya da değinerek, "Sportif dava değil mali bir dava. Desteğe ihtiyacı yok. Varsa sonuna kadar yanında oluruz. Bir telefonuna bakar. Avukatlarımın görüşü, bu davadan hiçbir şey çıkmaz yolunda" dedi. Şike ile ilgili yorumlarının sertleştiği hatırlatıldığında ise Öztürk, "Olayların kendisi sert ve çirkin, bizim söylemlerimiz değil. Galatasaray'da böyle bir olay olsa akşam olmadan istifalarımız alınır 1 hafta sonra ihraç edilirdik" şeklinde konuştu.

Yıldırım hemşehrim ama yanlış yapıyor

"Aziz Yıldırım bizim Düzce'nin bir takımı olan Hamidiyespor'da oynardı. Amcamın oğlu da orada oynardı. Yıldırım ile hemşehriyiz" diyen Öztürk, F.Bahçe Başkanı'nın Graz maçını mahkemede örnek göstermesi ile ilgili  "Şikenin sahada yapıldığını incelemek dünyanın hiçbir yerinde yok. Yaptıkları zaman kaybı" diye konuştu.

Bizde de yalı çocuğu var

Çok tartışılan benzetmesine değinen Öztürk, "Futbol artık şöhret olmak için yönetilecek bir spor dalı değil. Herkes bir kişi üzerinde duruyor ama söylemim sadece rakiplerimiz için geçerli değildi" dedi.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, çok tartışılan, özellikle de Beşiktaş camiasından büyük tepki gören "yalı çocukları" benzetmesine de değinerek, şu ifadeleri kullandı: "Yalı çocukları derken şunu söylemek istiyorum. Artık futbol hobi olsun, eğlence olsun diye yönetilecek bir konu değil. Şöhret olmak için yönetilecek bir spor dalı olmaktan çıktı. Uzman profesyoneller yönetmeli. Cebimde para var diye bir kulübe başkan olamazsın. Yalı çocukları söylemim sadece rakiplerimiz için geçerli değildi. Herkes bir kişi üzerinde duruyor (Yıldırım Demirören) ama ben genel konuştum. Galatasaray'da da yalı çocuğu var."

Terim yönetici olsun

Fatih Terim ile arasında problem olduğunu yalanlayan Adnan Öztürk, "Camiamızın çocuğu, hatta Divan Kurulu üyesi. Teknik direktörlükten fazlasını yapmalı. Sportif AŞ Yönetim Kurulu'nda üye olması lazım. Bilançoya direk katkı yapan adamın yönetim kurulunda olması gerekir. Fatih Terim'in Galatasaray ile kontratı, hepimiz için olduğu gibi hayat boyudur" dedi.

Spor lisesi ve tenis şubesini açacağız

Öztürk, yeni projelerini de şöyle anlattı: "Medical Park ile beraber Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde sağlık merkezi kuracağız. Alt yapıdaki çocuklarımızın eğitim görebilecekleri spor lisesi yapılacak. Kampüsü olacak. Tenis şubesi açıyoruz. Basketbol, futbol, voleybol ve tenis eğitimi verilecek. İnşaatına yakın zamanda başlıyoruz. Lise, içinden spor kulübünü çıkardı, şimdi de kurucusuna ithafen bir spor lisesi çıkartacak.

Küfür, şikeden daha zararlı

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Türk futbolunun kan kaybettiğinin tartışılması gereken en önemli konu olduğuna değinerek, "Futbolu yürütenlerin arasındaki konuşmaların kalitesizliği, tapelerde ortaya çıkan konuşmalar, UEFA'nın vermesi muhtemel cezalardan daha ağır yara verdi Türk futboluna. Küfürler UEFA'dan daha fazla darbe vurdu" diye konuştu. Buse Terim'in Twitter'da yaşadığı talihsiz olayı büyük üzüntü ile karşıladığını söyleyen Öztürk, "Buse dahil bütün kulüplerdeki arkadaşlarımızın evlatları bizim evlatlarımız. İlk önce insanız, sonra adam olmaya çalışıyoruz, sonra takım tutuyoruz. Bu terbiyesizliği yapanlar hangi kategoriye girer?" dedi.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları