Aysal: "Temeli attık"

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, gündemi GSTV'de değerlendirdi. Aysal, "Transferlerle beraber 22 milyon dolar bir yatırımımız oldu. Bu sene yandı diye bir şey yok. Bu temeli attık. Seneye 2. kat sonra 2. kat..Koca bina olur. Sonra da kimse bizi Şampiyonlar Ligi'nden atamaz. 22 milyon çok büyük değil. " dedi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Televizyonu'nda yer alan "Başkanın Ajandası" adlı programa konuk oldu.

GSTV Genel Yayın Yönetmeni Bahri Havadır'ın hazırlayıp sunduğu programda Aysal, gündeme dair konularla ilgili değerlendirmelerini anlatırken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Webaslan olarak Ünal Aysal'ın açıklamalarını canlı aktardık...

Programın başında Bahri Havadır'ın G.Saray başkanı Ünal Aysal'ın üzerindeki sweatshirt'e takılması üzerine Aysal, "Herkesin Arena'ya gelmeden önce Store'a uğraması lazım. Her gün iyileşen bir ürün çeşidimiz var. Yurtdışındaki büyün takımların mağazaları ürün çeşitleri ile dolu. İnşallah biz de zamanla o seviyeye ulaşacağız."

"GALATASARAY'I ANLATIYOR, BİZİ DEĞİL"


"Bu fikir bana getirildiği vakit oluşum şu şekildeydi. Bir kitap hazırlayalım dendi. Galatasaray'ı anlatsın geçmişini ve bugüne nasıl gelindiğini nasıl sıkıntılar çekildiği resimlerle güncel olarak anlatılsın. Kişilere dönük herhangi bir çalışma olmadı. Ali Uras'ın benim vs. herhangi bir resmimiz yok. Çünkü biz önemli değiliz. Hiçbir başkan Galatasaray'nin üstünde değildir.

Her başkan bunun için geldi çalıştı ve gitti. Hepimiz Galatasaray'nin elemanlarıyız. Çalışırız. Hizmet ederiz. Bu kitap da Galatasaray'ı anlatan bir kitaptır bizleri değil. Hiçbir başkana ayrımcılık ve saygısızlık yapıldığını zannetmiyorum. Zaten buna ben müsade etmem. "Bu mektubu okuyunca da üzüldüm. Böyle bir kasıt yoktu. Başkanımız kendisine yeterince saygı gösterilmediğini düşündü 'beni unutturmak mı istiyorsunuz' diye takıldı ama niyetimiz kesinlikle bu değildi."



"MELO'NUN MORALİ DÜZELDİ"


"Futbolda değil hayatta her zaman yüzde 30 şans kalan 70 de bilgi, tecrübe vs. O 30 şans unsuru muhakkak ki işledi. Bunun Melo'nun başına gelmesi güzel oldu. Melo son günlerde fazla sorgulanan kaliteli bir oyuncu böylece onun morali de düzelmiştir ama bizim moralimiz daha da düzeldi. Melo'yu kutlamak lazım. Oyuncunun kendisi 'benim içimde oluştu' diyor. Bu çok önemli. Siz santradan bir şut çekersiniz ve inanırsınız gider gol olur. Bu kullandığnız vasıta ile beyniniz arasındaki iletişimin çok güçlü olduğu anlardan bir tanesi."

"G.SARAY İÇİN HİÇBİR RİSK ALMAM"

"Galatasaray için hiçbir risk alamam. Oturduğum mevkii buna uygun değil. Aldığımız risklerin başında hukuki risk alamazsınız, kendiniz ve müessese için de önemlidir. Ama ilerlemek için risk almadan da olmaz. Ama G.Saray için risk almadım, almıyorum da almam da. Galatasaray adına risk almam ama kendi adıma risk alırım. Her yönetici muhakkak ki riskler almak zorundadır."

KURUMSALLAŞMA NEDİR?

"Kurumsallaşma ile kadrolaşma arasındaki farkı ayırmak lazım. Kurumsallaşma sistemin nasıl işleyeceğine dönük ve işlem sırasında nasıl tedbirler alınacağı ile ilgili. Bizden önceki yönetimler de düşünmüş ve gayret göstermiş. Bugün raflarımızda 100 binlerce dolar harcanmış çalışmalar var. Bunlar değerini kaybetmişler ama. Biz bunu günümüz şartlarına uydurduk. Bugün artık bunların oturduğunu görüyoruz. Kadrolarımızın nasıl çalışacağı, imza sistemleri nasıl olur vs. gibi konuları teker teker 100 binlerce sayfalık dökümanlara döndürüyoruz. Bunlar zamanla olacak şeyler. Bizim geçen haftaki çalışmaya göre gelecek sene haziranda oturmuş olacak. Kusursuz bir kurumsallaşma sistemi gelecektir."

"BEKLENTİM GRUPTAN ÇIKMAK..."


"Bu uzun bir yol. Geçenlerde medyadaki bir dostuma da böyle bir cevap vermek zorunda kalmıştım. Bu 1 ya da 2 senede kurulacak bir yapı değil. Baktığımız vakit onlar da bu süreçten geçmişler. Bunun başında da kurumsallaşma geliyor. Biz dünyanın büyük takımlarında olan imkanlara sahip olunca başa baş olabilir. Eğer bunu yapmak istiyorsak en azından ortlamasını sahip olduğu maddi ve kurumsal imkanlara sahip olmamız lazım.

Başarıyı da denemek lazım. Şu anda bunu sahnelemeye çalışıyoruz. Onlar da büyük bir heyecnla bize katkıda buluyorlar Onlara da çok güveniyoruz. Geldiğimiz nokta şu bu sene için biz Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkarsak idmanımızı yapmış olacağız. Ancak takım beklemediğimiz bir başarı gösterir ve ilerlerse bundan mutlu oluruz. Benim beklentim gruptan çıkmasıydı sonrası onlara kalmış bir şey ben kendimi tatmin olmuş hissedebilirim ve gelecek senenin çalışmasını da yapmaya şimdiden başladım. "

TRANSFER BÜTÇESİ

"Transferlerle beraber 22 milyon dolar bir yatırımımız oldu. Bu uzun vadeli olarak yapıldı. Bu sene yandı diye bir şey yok. Bu temeli attık. Seneye 2. kat sonra 2. kat... Koca bina olur. Sonra da kimse bizi Şamp. Ligi'nden atamaz. 22 milyon çok büyük değil. Süreklilik istiyoruz."



QUARESMA TRANSFER EDİLECEK Mİ?

"Quaresma ile ilgilendik. Beşiktaş ile temasta bulunduk ama o şartlarda oluşmadı. Ama şu anda planlarımızda yok ve düşünmüyoruz da."

ADNAN ÖZTÜRK...

"Hiçbir sorunumuz yok. Zaten olursa beraber çalışmaz yollarımızı ayırırız. Şu anda birlikte olduğumuza göre bir sorunumuz yok demektir. En son yönetim kurulu toplantısında görüştük. Çok da iyi bir iletişimimiz var. Ada'yla ilgili de bir sorun yaşamadık. İnan Kıraç'ın özellikle bu tip Divan Kurulu toplantılarına sık gelmediği doğru. Kendisinin başka meşgaleleri var. Eğitim Vakfı'nın başkanı. O gün divana gelmiş olması bence bir sürpriz değil. Sayın Sarıgül'ün daveti ile gelmiş olabilir. O günkü konuşması son derece dostaneydi. Ağabey gibi konuştu. Eğer yanlışlık varsa ona muhalefet edilir ama adam canla başla çalışıyorsa ona destek olunur. İnan Kıraç da o gün bu konuya çok güzel değindi."

"Dün ne yaptım. Bugün ne yaptımı düşünüyoruz. Her dönemi çok iyi değerlendirmek zorundayız. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. 1.5 senede her yerde bir gelişme var. Tahminimden süğratle yok kat ettik. Sporcular, yöneticilerimizin katkıları çok fazla. Her fırsatta onlara teşekkür ediyorum. Sağdan soldan saldırı gelmesini durdurulamaz olmamızdan geldiğini düşünüyorum"
MEDYADAKİ ELEŞTİRİLER

"Bazen maksadını aşan konuşmalar yazılar medyada olabilir. Çünkü medya grubundaki her kurum aynı seviyede yazarlardan, izleyicilerden kurulu değil. Bu son derece karışık. Kültür haritası diyelim. Onun için fazla beklenti içinde olmamamız lazım. Siz güçlendikçe buna reaksiyon artacaktır. Halbuki Galatasaray'ın güçlenmesi rakipsiz kalması değil. Beşiktaş da Fenerbahçe de çok iyi. İlk 6 takım aynı puandalar. Galatasaray'ın kurumsal olarak güçlenmesi lazım. Bunun Galatasaray'da yakalanmış olması diğer kulüplere de fayda sağlar. Galatasaray Türk spor ayaklarından bir tanesi. Tek değil. Biz güçlendikçe diğerleri de güçlenecektir. Bundan fayda gören Türk sporu olacaktır. Sonucunu da Türk sporu fazlasıyla olacaktır."

FATİH TERİM'E SAHİP ÇIKTI

"Meyve veren ağaç taşlanır. Fatih Hoca meyveli bir ağaç. Hayatı boyunca kazanmış ve kendini buna adamış bir insan aslında örnek alınması gereken bir spor adamı ama camiamızdaki bütün fertler aynı olgunlukta değil. Fatih Hoca'ya karşı ne kadar saldırı olursa o kadar yükselir. Saygınlığı tartışılmaz. Onunla çalışmak da benim için gurur kaynağıdır."

"EĞER BUNU HİSSEDERSEM ADAY OLMAM"

"Bu tip büyük kulüpler devletler gibidir devamlılık vardır ama bu isimler de değil başkanlardadır. Eğer mali ve idari yapıyı tam işler hale getirirsem sonra başkanın benim ya da başkasının olması önemli değil. Kendimden ziyade yapının işler hale gelmesi önemli. Başkanın sevineceği şey sonra gelenlerin eski hale getirmesi değil sürekli hale getirilmesi. Eğer bunu hissedersem aday olmam, yok ihtiyaç olursa yine aday olurum."



ARENA'NIN ÇATISI

"Bizim yönetim kurulu olarak olayı inceledik ve gördüğümüz; Arena'nın kapanması sadece sosyal felaketlerde faydalı. Maçlar sırasında % 95 zaten buna izin vermiyor. Bunun bizim çimlerimizin de ayakta kalması için ışık alma sorunu var. Biz ışığın azalması değil artırılması için proje yapıyoruz. Bu çalışmalara bakınca çatının kapanması diye bir önceliğimiz yok. Bizim stadımız yeni bir yapı olduğu için beton devamlı oturuyor. Bu da iki buçuk üç cm oynama demek. Yaptığımız çatının daha sonra bozulması demek. "

AZİZ YILDIRIM'A DAVET

"Fenerbahçe başkanının bizim sahamızda maç seyretmesi gayet doğal. Bu konukseverliğin en basit durumu zaten. Biz de onları layık olduğu şekilde ağırlayacağız."

KÜREK SEVDASI

"Kürek hala benim önde tuttuğum branşlardan bir tanesi. Seyrederek de zevk alıyorum. Kürek, yüzme su sporları Galatasaray için öncelikli bir spor dalı. Galatasaray'ın 14 branşının ortasına oturmuş kalabalık da bir teşkilatı var. Su sporlarında layık oldukları yere geldiler ve daha iyi şeyler de vaat ediyorlar. Geçtiğimiz 1,5 - 2 sene içinde amatör branşlarda hareketlenme oldu. Yönetim olarak sadece futbolu değil diğer branşları da desteklememiz gerektiğini biliyorduk. Destek vermeye çalıştık. Zaman içinde layık oldukları yere gelecekler. İnşallah bu sene basketbolda kupa kaldıracağız."

TARAFTAR MUTLULUĞU


"Taraftar sadece ürünleri almakla ve buna ilgisini artırmakla destek olmuyor. Taraftar stadın sahibinin kendileri olduğunun bilincine vardı. Bizim stadımız en disiplinli statlardan birisi. Öncesi ve maç sırasındaki gösterilerle en çok ilgi çeken bunu şova dönüştüler bir kitleye dönüştü. Bunda seyircilerimizin gerek kalitesi, eğitim seviyesi rol oynuyor. Bundan son derece mutluyum."

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları