Avni Aker'de sessiz sinema!

Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray, Trabzonspor deplasmanından 0-0'lık eşitlikle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'a konuk oldu.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Karşılaşma öncesi ve maç boyunca Trabzonspor taraftarının Galatasaraylı futbolculara toplu şekilde küfür etmeleri dikkat çekerken mücadelenin 59. dakikasında Burak Yılmaz'ın üzerine sis bombası atıldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray, 33 puana yükselirken sezonun ilk yarısının da son maçına çıkmış oldu.

MAÇTAN ÇOK ÖZEL KARELER BURADA! TIKLAYIN

TERİM DEĞİŞİKLİK YAPMADI

Ligde geçen hafta Fenerbahçe'yi 2-1 yenen, sakatlık ve cezalı oyuncu sorunu bulunmayan Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, bu maçın kadrosunda değişiklik yapmayarak aynı 11'i sahaya sürdü.

Savunmayı Eboue, Semih, Dany ve Riera dörtlüsüyle kuran Terim, orta alana Hamit, Selçuk, Melo ve Amrabat'ı monte etti. Forvette ise Umut - Burak ikilisini tercih eden Terim, Ufuk Ceylan, Hakan Balta, Emre Çolak, Engin Baytar, Yekta Kurtuluş, Aydın Yılmaz, Johan Elmander'i yedeklerde tuttu.

MAÇ DENGELİ BAŞLADI

Karşılaşmaya ideal 11'i ile çıkan Galatasaray, ilk dakikalardan itibaren kontrolü elinden bırakmadı.

Sarı kırmızılı takım kanat akınlarıyla olgunlaştırdığı ataklarda Umut ve Burak'ı topla buluşturmayı amaçladı. Orta alanın ortasında mücadele eden elçuk ve Melo ise Trabzonspor'da Zokora ve Sapara'yı hücum anlamında kilitlemesiyle kalesinde etkili pozisyon vermedi.

BURAK KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI!

Bol pas hatasının yapıldığı maçta zaman zaman Trabzonspor kalesinde etkili pozisyonlar yaşayan sarı kırmızılı takım, ilk yarıdaki en tehlikeli pozisyonunu 25. dakikada yakaladı.

Amrabat'ın ara pasında, ceza alanı sağ çaprazında kaleci Onur ile karşı karşıya kalan Burak'ın şutunda, top yandan auta gitti.

RIERA İSTEDİ AMA...

İlk yarıda bir gol bularak ikinci yarıya üstünlükle girmek isteyen Galatasaray, son dakikaya kadar ataklarını hızlandırdı. Sarı kırmızılı takım özellikle ilk yarının son 10 dakikasında baskısını arttırırken önemli bir fırsattan Riera ile yararlanamadı.

38. dakikada Melo'nun uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Riera'nın gelişine şutunda meşin yuvarlak üsten auta giti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

TERİM'İN HAMLELERİ

İkinci yarıya da ilk yarıdaki 11'i ile başlayan teknik direktör Fatih Terim, çok geçmeden kilitlenen oyunu açmak için hamleler yaptı. 61. dakikada Umut'un yerine Aydın Yılmaz'ı ve Amrabat'ın yerine ise Yekta'yı sahaya sürdü. Bu şekilde orta alanı hareketlendirmeyi deneyen Terim, fazla zaman geçmeden son oyuncu değişikliğini de yaptı.

Dakikalar 76'yı gösterdiğinde Terim Elmander'i sahaya sürerek Hamit Altıntop'u oyundan almayı tercih etti.

90 DAKİKA POZİSYON KISIRLIĞI

Oyuncu değişikliklerinin ardından kendi ceza sahasına kapanan Trabzonspor savunmasını aşmakta zorlanan Galatasaray, kanat ortalarıyla gol bulmaya çalıştı. Elmander ve Burak'ın sıkı markajdan kurtulamaması gol çıkmamasında etken olurken Trabzonspor hızlı hücumları ise Dany ve Semih ikilisinin başarılı organizasyonlarıyla Galatasaray kalesini korumayı başardı.

Kalan dakikalarda duran toplardan da gol çıkmayınca mücadele başladığı gibi 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
13. dakikada Umut'un hatalı geri pasında kalesini terk eden Muslera ceza yayı üzerinde Olcan'dan önce davranarak tehlikeyi önledi. 
15. dakikada sağdan ceza alanına giren Hamit'in geriye doğru çıkardığı pasta topla buluşan Riera'nın ceza alanı hemen dışından yerden şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti. 
18. dakikada Henrique'nin pasında, ceza yayının hemen gerisindeki Olcan'ın sert şutunda, kaleci Muslera sol köşesine doğru gelen topu kornere çelmeyi başardı. 
25. dakikada Amrabat'ın ara pasında, ceza alanı sağ çaprazında kaleci Onur ile karşı karşıya kalan Burak'ın şutunda, top yandan auta gitti. 
27. dakikada Adrian'ın şutunda yerden sekerek sert gelen topu kaleci Muslera önledi. 
38. dakikada Melo'nun uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Riera'nın gelişine şutunda meşin yuvarlak üsten auta giti. 
44. dakikada Zokora'nın uzak mesafeden şutunda kaleci Muslera'nın müdahale edemediği top az farkla auta gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
51. dakikada Amrabat'ın pasında, savunmanın arkasında topla buluşan Burak'ın vuruşunda kaleci Onur, yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.
56. dakikada Serkan'ın sağdan ortasında, yakın mesafedeki Adrian'ın kafa şutunda, top yandan auta çıktı.
81. dakikada Aykut'un uzun pasında sol çaprazdan rakibinden sıyrılan Olcan topu Adrian'a doğru aktardı. Bu futbolcu yakın mesafede kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üsten auta göndererek takımını mutlak bir golden etti.
90. dakikada Alanzinho'nun ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti.
90+2. dakikada Adrian'ın sağdan yerden ortasında boşta kalan topu son anda Eboue kornere gönderdi.

Trabzonspor: 0 - Galatasaray: 0
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Yunus Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Cem Satman
Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Celustka, Emerson, Zokora, Sapara (Dk. 73 Alanzinho), Adrian, Olcan, Halil Altıntop (Dk. 90+4 Emre), Henrique (Dk. 46 Aykut)
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Riera, Melo, Hamit Altıntop (Dk. 76 Elmander), Selçuk, Amrabat (Dk. 61 Yekta), Umut (Dk. 61 Aydın), Burak
Sarı kartlar: Dk. 85 Adrian (Trabzonspor), Dk. 89 Melo (Galatasaray)

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları