Atletico olmazsa...

Almanya basını, Bundesliga'da mücadele eden Wolfsburg'un Brezilyalı orta saha oyuncusu Diego Ribas için Galatasaray'ın tekrar devrede olduğunu yazdı. İşte o transfer iddiası...

Alman Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg forması giyen Diego Ribas'ın Galatasaray'a transfer olacağı iddia edildi.

Almanya Kicker'ın haberine göre, Felix Magath'ın yeni sezon planları arasında kendisine yer bulamayan Brezilyalı oyuncu için Galatasaray'ın tekrar devreye girdiği yazıldı.

"Bir çok isteyen var ancak henüz net bir durum yok." sözlerini kullandığı iddia edilen Diego, Arda ve Falcao transferleri ile adından söz ettiren Atletico Madrid'in de listesindeydi ancak anlaşma yapılmaması nedeniyle bu transfer gerçekleşmemişti.

Robinho ile beraber Santos'ta başlayan futbol hayatı, Brezilya liginde gösterdiği performans sayesinde bir çok önemli takımın dikkatini çekti.

2004 yılında başlayan Avrupa macerası Porto, Werder Bremen, Juventus ve son olarak Wolfsburg'ta süren Diego bir türlü beklenen düzeye ulaşamadı ve 8 yılda 5 takım değiştirdi.

Alman basını Diego'nun Galatasaray ile anlaşmaya vardığını iddia ederken; İspanyol basını ise Diego'nun Galatasaray'ın teklifini reddettiğini duyurdu.

İSPANYOLLAR; DIEGO ATLETICO'DA DİYOR...

İspanya'nın saygın gazetelerinden Marca, Diego'nun Galatasaray'dan gelen teklifi reddederek; Atletico Madrid'e 'evet' dediğini ve bu transferin kısa süre içerisinde gerçekleşeceğini belirtti.

Haberde, Atletico Madrid'in Wolfsburg ile anlaşmaya vardığı ve transfer için Diego'nun yıllık ücretinde bir indirime gidilmesinin beklendiği vurgulandı. Atletico'nun teknik direktörü Gregorio Manzano'nun da ısrarla istediği Diego için önümüzdeki günlerde bir görüşme daha yapılacak.

Öte yandan Diego'nun babası Djair Ribas ise Atletico'nun bu transferi kısa süre içerisinde bir sonuca ulaştırması gerektiğini aksi takdirde başka teklifleri değerlendirebileceklerini dile getirdi.

KISA BİR NOT;

Transfere söylentilerine Diego cephesinden bakacak olursak; Brezilyalı yıldızın bir kariyer patlamasına ihtiyacı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Werder Bremen'in ardından Juventus ve Wolfsburg'ta da tutunamayan Diego'nun hala transfer piyasasının olmasına şaşırmamak lazım...

Diego'nun yeteneklerinden hiçbir futbol otoritesi şüphe etmemekle beraber; Diego'da statik bir 'Brezilyalı' sendromu hakim... Gittiği hemen her yerde fazlasıyla adaptasyon sorunu yaşayan Diego'nun Avrupa'da yapacağı bir transferde daha tüketecek kredisi kalmadı!

Diego'nun bonservis bedeli 10 milyon avro ancak Brezilyalı yıldızın Wolfsburg'tan aldığı yıllık ücret 6 milyon avro... Avrupa'nın en fazla kazanan 20 futbolcusundan biri olan Diego'nun Galatasaray'a gelmesi için ücretinde de ciddi bir fedakarlık yapması gerekir.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları