Ataman'dan Spanoulis açıklaması!

Galatasaray Medical Park'a 23 yıl sonra şampiyonluk yaşatan Ergin Ataman, sezonu değerlendirdi ve planları anlattı.

G.Saray Medical Park'ı tam 23 yıl sonra şampiyonluğa ulaştıran başantrenör Ergin Ataman, sıkıntılı ve yorucu bir sezonun ardından zafere ulaştıklarını söyledi. VATAN'ın sorularını içtenlikle yanıtlayan Ataman şu şekilde konuştu:

'KOLAY OLMADI'

"Şampiyonluklar kolay gelmiyor. Sezon başı çok sıkıntılı geçti. İyi bir kadro kurduk sağolsun başkanımız Ünal Aysal istediğimiz her oyuncuyu almamızı sağladı. Bu kadroyla da biz çok iddialı bir şekilde sezona başladık zaten. Hem kupada hem Avrupa'da hem de ligde galibiyetler alarak fırtına gibi bir başlangıç yaptık ama ondan sonra çok büyük talihsizlikler yaşadık. Henry Domercant ve Göksenin'in sezonu kapatması ve biz tam onların yerine oyuncu bakarkan bu sefer David Hawkins'in patlak veren olayı, bunların üzerine de Engin Atsür'ün aşil tendonunun kopması bizi o dönem bayağı bir salladı. Fakat bu dönemlerde kendi içimizde zorluklar çeksek de bunu hiçbir zaman dışarıya yansıtmamaya çalıştık ve hep kadromuzu diri tutmaya çalıştık. Psikolojimizi koyduğumuz şampiyonluk hedefi doğrultusunda motive olduk.

'ZOR VE EĞLENCELİYDİ'

2. yarının başından itibaren de müthiş bir performans ile üst üste 25 lig maçını kazanıp Banvit final serisinde de domine edici çok net bir basketbolla şampiyon olduk. Sezonun özeti şu, bizim açımızdan hem çok zor oldu hem de çok eğlenceli oldu.

'Spanoulis'e 3 milyon verdirtmem'

"Yunan oyuncunun menajeriyle buluştuk fakat istedikleri rakamı vermemiz mümkün değil. Euroleague'deki ilk yılımızda maddi açıdan CSKA ve Barça ile rekabete girmeyi doğru bulmuyorum."

Adı sık sık G.Saray Medical Park'la anılan dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen Vassilis Spanoulis'le ilgili ise Ergin Ataman şunları söyledi: "Geçen gün Spanoulis'in menajeriyle beraberdik, başka oyuncuların da menajeri çünkü. Spanoulis'in kafasındaki rakamlarla G.Saray'a tranfer olması mümkün değil. Yani bizim daha ilk yılımızda CSKA Moskova ya da Barcelona ile o transfer rekabatine girmeyi ben doğru bulmuyorum ama Spanoulis bizim ölçülürimize yaklaşım gösterirse o zaman da hangi koç istemez onu.

'İYİ OLURDU AMA...'?

Carlos Arroyo'yla birlikte çok iyi oynayabileceklerini düşünüyorum. Fakat şu an bu transfer çok mümkün gözükmüyor. Ancak CSKA Moskova ve Barcelona gibi takımlar bu transferden çekilirse o zaman bir şeyler söz konusu olabilir. G.Saray'ın bugün bir oyuncu için 3 milyon Euro civarında bir para harcamasını ben istemem, o kadar para da verdirtmem zaten.

'BURADA MUTLUYUM'

G.Saray'da olmaktan gerçekten çok mutluyum. Herkes, '3 farklı takımla son 5 yıl içinde 3 tane şampiyonluk kazanıp tarihe geçtin' diyor. Benim tek hedefim ve planlamam 23 yıl sonra gelen zaferin ardından burada üst üste 3 yıl şampiyon olarak tarihe geçmek. Bunu da yapabileceğime inanıyorum."

'ARROYO BENİ BEKLEDİ'

"Carlos Arroyo geldikten sonra takıma liderlik yaptı ve istikrar getirdi. Kendisine yapılan birçok teklifi, 'Ben Ergin Ataman'la çalışmak istiyorum' diyerek reddetti."

"Kimse şampiyonluk kupasını İstanbul'da kaldıralım diye bilerek kaybettik sanmasın. Hayırlısı böyleymiş. Taraftarın önünde zafere ulaşmak çok
güzel oldu."

'Devrede takımı silkelemek zorunda kaldım'

"Bandırma'da oyunculara devre arasında kendi kimliğimizi yeniden hatırlatmaya çalıştık . Oraya gelene kadar üst üste 24 maç kazanmıştık ama ilk devrelerdeki görüntümüz sinmiş bir takım rolündeydi. Salon küçük, atmosfer ağır olmasa da farklı bir atmosferi var ve biz son mağlubiyetimizi de orada almıştık. Onun getirdiği bir gerginlik içindeydi takım biraz silkelemek durumunda kaldık devre arasında oyuncuları ve bu da işe yaradı. İlk maçta kazandık, ikincisinde ise son topumuz girmedi.

'Cenk Akyol & Naz Aydemir sembol olacaklar'

"2 güzide sporcu. Yazın evlenmeyi planlıyorlar ve ben güzel bir çift olacaklarına inanıyorum."

"Cenk Akyol muhteşem bir sezon geçirdi, yeniden kendi kimliğini, kendi öz güvenini buldu. Şu an ki nişanlısı voleybolcu Naz Aydemir'i de çok iyi tanıyorum ve çok seviyorum. Bu yaz evlenmeyi planlıyorlar ve çok güzel bir çift olacaklar. Bence Türk sporunun da güzel bir sembolü olacaklar. Onlara şimdiden mutluluklar diliyorum.

Cenk genç nesilin önemli bir sporcusu. O açıdan heyecan ve adrenalin içerisinde o an NTV'yle görüşme yapmak istememiş olabilir. Bunu doğal karşılamak gerekir. Onun bu tepkisine veya görüşüne saygı duymamız gerekiyor. Yarın öbür gün Cenk her türlü kanalın röportajını da yapacaktır, programına konuk da olacaktır."

'Oğlumdan para istedi ceza idmanı yaptırdım!'

"2.5 yaşındaki oğlum Sarp her maç sonu sahaya iniyor ve Cenk de onu kaldırıp smaç bastırıyor. En son Cenk bir espri yapmış, 'Bundan sonra her kaldırışım için babandan 5 veya 10 TL isteyeceğim' diye. Ben de madem biz bir takımız Cenk öyle söyledi, 5 tur fazla koşun da antremana öyle başlayalım diyerek şakayla karışık takıma ceza idmanı yaptırdım."

'2-3 takviye yapacağız'

"Bu kadroya 2 ya da 3 oyuncu takviye edip Euroleague'de de başarıya ancak bu şekilde ulaşacağımızı sanıyorum. Hem Euroleague hem de Türkiye'de mantıklı ve iyi bir bütçeyle G.Saray taraftarına heyecan veren zirveyi kovalayan bir takım yaratmayı planlıyoruz."

'HEPSİ DEĞERLİ!'

"Sakatlanan oyuncularımın takım içersindeki rollerinin büyüklüğünü ayırt edemem. Ama Hawkins'in karıştığı olay ve bizi yalnız bırakması psikolojik olarak herkesi çok etkiledi."

'N'Dong büyük kayıp ama yerini dolduracağız'

"Boniface N'Dong müthiş bir karakter. İlerlemiş yaşına ve play-off öncesi ciddi sakatlık geçirmiş olmasına rağmen bir adım dahi geri adım atmadı. Basketbolu bırakma kararına saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok. İnşallah her oyuncuya bu kadar büyük bir camiada, şampiyonluğun baş oyuncusuyken basketbolu bırakmak nasip olur. Bizim açımızdan ise büyük kayıp olacak ama aynı sezon içerisinde nasıl her kaybın yerini doldurduysak şimdi de onun yerine çok iyi bir oyuncu alacağız."
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları