Aslan'dan müthiş geri dönüş! Özlemiştik...

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray'ımız, taraftarı önünde Gençlerbirliği'ni konuk etti. Türk Telekom Arena'daki karşılaşma 4-1 takımımızın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Galatasarayımıza 3 puanı getiren goller 49. dakikada Bilal Kısa'dan, 53. dakikada Aurelien Chedjou'dan, 68. dakikada Yasin Öztekin ve 87. dakikada Burak Yılmaz(pen)'dan gelirken Gençlerbirliği'nin tek sayısını 37. dakikada El Kabir kaydetti.

Bu sonucun ardından Galatasaray'ımız puanını 17'ye çıkardı. Gençlerbirliği ise 7 puanda kaldı. Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray'ımız Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaşacak.

MÜTHİŞ MAÇTAN KARELER İÇİN RESME TIKLAYIN


HAMZAOĞLU'NDAN 11'DE 3 DEĞİŞİKLİK

Teknik Direktör'ümüz Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki Gençlerbirliği maçının ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti. Medipol Başakşehir müsabakasında sakatlık yaşayan Belçikalı oyuncu Jason Denayer, bu karşılaşmanın kadrosuna alınmazken, yerine Sabri Sarıoğlu görev yaptı. Ayrıca, o müsabakanın 11'inde yer alan oyunculardan Yasin Öztekin ile Sinan Gümüş yedek soyundu, yerlerine ise Umut Bulut ve Jose Rodriguez görev yaptı.

ASLAN HIZLI BAŞLADI!

Galatasaray, Türk Telekom Arena'daki karşılaşmaya çok istekli ve hızlı başladı. Mücadelenin henüz 3. dakikasında rakip sahada boş alan arayan Galatasaray'da Lukas Podolski topla buluştu. Podolski topu savunmanın arkasına koşu yapan Umut Bulut'a gönderdi. Umut ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşur buluşmaz sert bir şut çıkardı ancak Gençlerbirliği kalecisi Hopf topu kornere çelmeyi başardı. Kullanılan korner sonrası kaleci Hopf topu kontrolü altına almayı başardı.

GENÇLER'DE BEKLENMEYEN SAKATLIK

Galatasaray'ın ilk 5 dakikada hareketli oyununun ardından Gençlerbirliği biraz daha dengeyi kurmayı başardı. Oyunda dengeyi kuran Gençlerbirliği'nde 10. dakikada talihsiz bir sakatlık yaşadı. Arka adelesinden sakatlık yaşayan Doğa, mücadeleye devam edemedi. Mehmet Özdilek sakatlanan Doğa yerine 10. dakikada sahaya İzlandalı yıldız Skulason'u sürdü.

GENÇLER TEHLİKELİ GELDİ! BOŞ KALE...

Aurelien Chedjou, kendi sahasının orta alana yakın noktasında bir anda topu rakibine kaptırdı. Stancu kazandığı topla ilerlerken El-Kabir yaptığı koşu ile Stancu'nun önünü açtı. Stancu ceza sahasına girmeden etkili bir şut çıkardı ve top direkten döndü. Ceza sahasında boşta kalan topu Djalma kaleye göndermek istedi ancak Djalma'un şutu da direğin dibinden auta gitti.

GALATASARAY KONTROLÜ TEKRAR ELİNE ALDI

Galatasaray, 20. dakikadan sonra oyundaki kontrolü tekrar eline almayı başardı. Sarı-kırmızılı takım Sneijder'in önderliğinde rakip alanda boşluk aradı. Mücadelenin 35. dakikasında Galatasaray rakip kalede Sneijder ile önemli bir tehlike yaşattı. 35. dakikada Podolski sol çaprazdan ceza sahası içerisine girerken, dışarıdan koşu yapan Sneijder'e yerden pasını çıkardı. Sneijder topu bekletmeden düzgün bir şutla kaleye gönderdi ancak kaleci topu çelmeyi başardı. Altı pasta boşta kalan topa Podolski koşu yaptı ancak savunma topu kornere göndermeyi başardı.

İTİRAZLAR ARASINDA GELEN GENÇLERBİRLİĞİ GOLÜ

Galatasaray'da ilk 35 dakika içerisinde en çok dikkat çeken isimler Wesley Sneijder, Podolski ve Jose Rodriguez oldu. Sarı-kırmızılı takım üstün oynadığı bu dakikalarda kalesinde sürpriz bir gol gördü. Bilal orta sahada topu rakibine kaptırırken, Gençlerbirliği hızlı hücuma çıktı. Savunmanın arkasına sarkan El-Kabir bir anda Muslera ile karşı karşıya kaldı. El-Kabir sağ çaprazdan Muslera'dan sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. Golün ardından Galatasaraylı oyuncular Bilal'a faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme itirazlarda bulundu. Bu itirazlar sırasında Selçuk İnan bir de sarı kart gördü.

Mücadelenin ilk yarısının kalan süresinde Galatasaray beraberlik golü için yüklendi ancak ilk 45 dakikada başka gol olmadı. İlk yarı 1-0'lık Gençlerbirliği üstünlüğü ile sona erdi.

ARENA'DA GERİ DÖNÜŞ!

Oyunun ikinci yarısına Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu bir değişiklikle başladı. Galatasaray'da oyunun ikinci yarısına kenara Jose Rodriguez gelirken, oyuna Yasin Öztekin dahil oldu. Gençlerbirliği'nde de Spelmann çıkarken, oyuna Tomic girdi.

Galatasaray, beraberlik golü için ikinci yarıya da baskılı başladı. Sol kanattab Yasin Öztekin topla buluştu ve sol kanattan koşu yapan Aurelien Chedjou'ya çok şık bir pas gönderdi. Chedjou sol kanattan sol ayağıyla ceza sahası içerisinde çok dügzün bir orta açtı. Bilal Kısa, Chedjou'nun ortasına yaptığı şık kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Galatasaray 49. dakikada bu golle skora dengeyi getirdi.

CHEDJOU BU KEZ KENDİSİ ATTI!

Bu golün sadece 4 dakika sonrasında Galatasaray, sol kanattan bir köşe vuruşu kazandı. Selçuk İnan, kornerde topu ön direğe ortaladı. Hakan Balta ile ön direğe koşu yapan Aurelien Chedjou'nun kafa vuruşunda top ağlara gitti ve Galatasaray 53. dakikada 2-1 öne geçmeyi başardı.

YASİN ATTI 3 OLDU!

Mücadelenin 68. dakikasında Galatasaray rakip kalede gol aramaya devam ederken, sağ kanatta boşta kalan topu Sabri Sarıoğlu bekletmeden ceza sahasına gönderdi. Havalanan top arka tarafta boşta kalan Yasin Öztekin'e geldi. Yasin Öztekin ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluştuktan sonra, kontrollü ve sert bir şut çıkararak topu ağlara göndermeyi başardı. Sarı-kırmızılı takım bu golle Gençlerbirliği karşısında skoru 3-1'e getirdi.

KRAL OYUNA GİRDİ VE GOLÜNÜ ATTI!

Milli takım arasından önce sakatlığı sonrası takıma geri dönen Burak Yılmaz, 84. dakikada Umut Bulut'un yerine oyuna dahil oldu. Dakikalar sonra Sabri'nin ceza alanına yaptığı ortada Gençlerbirlii savunmasının müdahalesi sonucu yerde kaldı. Hakem Çağatay Şahan penaltı noktasını gösterdi. 87. dakikada kazanılan penaltıda topun başına gelen Burak Yılmaz düzgün bir buruşla skoru 4-1'e getirdi. 

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada El Kabir'in ceza alanı içi sol çaprazdan şutunda Sabri'ye çarpan top az farkla üstten kornere gitti.
3. dakikada Podolski'nin ara pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Umut bekletmeden şutunu çekti ancak kaleci Hopf topu kornere çeldi.
12. dakikada Gençlerbirliği gole çok yaklaştı. Chedjou'nun orta sahada kaptırdığı topla hızlı çıkan Stancu, ceza alanı çizgisi gerisi sol çaprazdan yerden vuruşunu yaptı. Kaleci Muslera'yı geçen top yan direkten döndü. Ceza alanı içi sağ çaprazda meşin yuvarlağı uygun durumda önünde bulan Djalma, bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top yandan auta çıktı.
21. dakikada Umut'un uzaktan vuruşunda kaleci Hopf, önünde seken topu güçlükle kornere çeldi.
24. dakikada Podolski'nin ceza alanı dışından vuruşunda top kaleci Hopf'ta kaldı.
30. dakikada Djalma'nın pasıyla sağ çaprazdan ceza alanına giren Spelmann'ın vuruşunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.
35. dakikada Sneijder'in sol çaprazda ceza alanı çizgisi üzerinden attığı sert şutta kaleci Hopf topu güçlükle önledi. Savunma, pozisyonun devamında topu kornere yolladı.
37. dakikada konuk ekip öne geçti. Djalma'nın pasıyla sağdan ceza alanına giren El Kabir, kaleci Muslera'yı da geçtikten sonra dar açıdan topu boş kaleye gönderdi: 0-1
45+3. dakikada Sneijder'in ceza alanı dışı sol çaprazdan attığı sert şutta kaleci Hopf, meşin yuvarlağı kornere çeldi. Hakem Çağatay Şahan kornerin kullanılmasına izin vermeden ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı.
Karşılaşmanın devre arasına konuk ekip Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğüyle girildi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Yasin'in pasıyla sol kanatta buluşan Chedjou'nun ortasında kale sahası çizgisi üzerinde uçarak kafa vuruşunu yapan Bilal, topu filelere gönderdi: 1-1
53. dakikada ev sahibi takım öne geçti. Ceza alanı dışı sol çaprazda topla buluşan Yasin, açısını düzelttikten sonra vuruşunu yaptı ancak savunmadan da seken meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti. Sol taraftan Selçuk'un kullandığı köşe atışında ön direkte önce Hakan'ın sonra da Chedjou'nun kafayla vurduğu meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1
56. dakikada Podolski'nin ceza alanı dışı sağ çaprazdan vuruşunda savunmaya çarpan top yandan kornere çıktı.
61. dakikada Yasin'in savunma arkasına attığı topa hareketlenen Umut'tan önce çıkan kaleci Hopf, altıpas içinde meşin yuvarlağı elinden kaçırdı. Ceza alanı içinde topu önünde bulan Podolski'nin bekletmeden vuruşunda savunmada Kulusic kaleye giden topu omzuyla kornere çeldi.
64. dakikada Carole'un soldan ortasında kale sahası içine hareketlenen Umut, uygun durumda topa dokunamayınca sarı-kırmızılı ekip mutlak bir golden oldu. 
68. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Gençlerbirliği savunması sarı-kırmızılı takımın soldan Sneijder ile kullandığı serbest vuruşu uzaklaştıramadı. Sabri, ceza alanı dışında buluştuğu topu içeri doldurdu. Savunmadan seken top sol çaprazdaki Yasin'de kaldı. Bu oyuncunun uygun durumda düzelterek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Hopf'un bacaklarının arasından filelerle buluştu: 3-1
75. dakikada Sabri'nin sağdan ortasında kaleci Hopf'u geçen top arka direkteki Umut'a geldi. Bu oyuncunun yaklaşık bir metreden boş kaleye göndermek istediği top yan direkten döndü. 
81. dakikada Yasin'in ceza alanı yayı üzerinden çektiği şutta kaleci Hopf meşin yuvarlağı kornere tokatladı.
84. dakikada Bilal'in ceza alanı dışından yaptığı vuruşta top az farkla üstten auta gitti.
86. dakikada Sabri'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde Ahmet Çalık ile ikili mücadeleye giren Burak yerde kaldı. Hakem Çağatay Şahan, pozisyonda Ahmet'in Burak'ı çektiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi. 87. dakikada topun başına geçen Burak Yılmaz, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 4-1
90. dakikada soldan gelen ortaya ön direkte El Kabir kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Muslera yakın mesafeden gelen topu çelmeyi başardı.
Sarı-kırmızılı ekip mücadeleyi 4-1 kazandı.

Galatasaray: 4
Gençlerbirliği: 1
Stat: Türk Telekom
Hakemler: Çağatay Şahan, Volkan Narinç, Cevdet Kömürcüoğlu
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Hakan Kadir Balta, Chedjou, Carole, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Rodriguez (Dk. 46 Yasin Öztekin), Sneijder (Dk. 80 Emre Çolak), Podolski, Umut Bulut (Dk. 84 Burak Yılmaz)
Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Kulusic, Ahmet Yılmaz Çalık, Latovlevici, Doğa Kaya (Dk. 10 Skulason), Dimitriadis, Spelmann (Dk. 46 Tomic), Djalma (Dk. 67 İrfan Can Kahveci), El Kabir, Stancu
Goller: Dk. 37 El Kabir (Gençlerbirliği), Dk. 49 Bilal Kısa, Dk. 53 Chedjou, Dk. 68 Yasin Öztekin, Dk. 87 Burak Yılmaz (Penaltıdan) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 20 Carole, Dk. 38 Selçuk İnan (Galatasaray), Dk. 21 Spelmann, Dk. 45+3 Latovlevici (Gençlerbirliği)

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları