Aslan gibiyim Aslan gibi!

Kayseri'yi yenerek ligde moral bulan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 10 haftasının açılış maçında İstanbul BŞB deplasmanına konuk olurken, karşılaşmadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig 10. hafta mücadelesinde Galatasaray,  hakem Hüseyin Göçek yönettiği karşılaşmada deplasmanda İstanbul BŞB'a konuk oldu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nahi mücadeleyi kazana taraf 3-1'lik skorla Galatasaray oldu. Galatasaray'ın golleri 11. dakikada Umut Bulut, 43. dakikada Selçuk İnan ve 68. dakikada Zayatte'nin kendi kalesine atarken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un tek golü 61. dakikada Turgay'dan geldi.

Galatasaray bu sonuçla ligdeki puanını 21'e çıkarırken, Spor Toto Süper Lig'de liderliğini sürdürdü. Takımımız ligin 11. haftasında 11 Kasım Pazar günü Mersin İdmanyurdu deplasmanına gidecek.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN!

TERİM KAYSERİ 11'İNİ BOZMADI

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, son oynanan ve 3-0 kazanılan Kayserispor maçının ilk 11'inde değişikliğe gitmedi. Terim, böylelikle kazanan kadroyu bozmamış oldu.

Galatasaray'da Cris ile Yekta Kurtuluş ilk 11'de yine yerlerini alırlarken, sakatlıkları düzelen Melo ve Semih Kaya ise yedek soyundu. Savunmanın solundaki yerini Albert Riera'ya kaptıran Hakan Balta, bu karşılaşmada da yedekler arasında kendisine yer buldu.

GÖCEK WEBO'YA ALDANMADI!

Havanın yağışlı olması nedeniyle taraftarların fazla ilgi göstermediği karşılaşmada ilk pozisyon İstanbul BŞB'den gelirken, 7. dakikada kendisine atılan ara pasında Webo defansın arkasına sarktı ve Dany'nin müdahelesi sonucu yerde kaldı. Ancak hakem Hüseyin Göcek, doğru bir karar vererek, Webo'nun kendini yere attığı bu pozisyonda devam kararı verdi.

PERDEYİ UMUT BULUT AÇTI

Bu dakikadan sonra, İstanbul BŞB yarı sahasında etkinliğini artıran Galatasaray, 11. dakikada ilk golünü Burak'ın pası ile ceza sahasına giren ve Eduardo'nun boşalttığı kaleyi görüp toğu ağlarla buluşturan Umut ile buldu. Orta alanda Selçuk ve Yekta'nın uyumlu oyunu ile orta alanda verkaçlarla etkili şekilde ilerleyen takımımız, kanatlarında katılması sonucu Burak ve Umut'a bol pozisyon hazırlamaya başladı.

SELÇUK FARKI 2'YE ÇIKARDI

Galatasaray'ımız akın akın Büyükşehir kalesine ikinci gol için ilerlerken, beklediğimiz gol bu kez Selçuk'tan geldi. Orta yuvarlağın ilerisinde topla buluşan Selçuk pasını ceza yayındaki Burak'a verdi topu. Burak topu alıp çok sert bir şut attı fakat Eduardo kurtardı fakat seken topu Selçuk arkadan gelip boş ağlara gönderdi. Galatasaray, bu golle İstanbul B.B. deplasmanında skoru 2-0'a taşımayı bildi. Bu skor aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu.

İkinci yarıya etkili şekilde başlayan Galatasaray, ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde gol aramak için hücuma yöneldiğinde kaptırılan toplar, savunmada tehlike yaratmaya başlarken, dakikalar 61. gösterdiğinde Büyükşehir'de Efe'nin savunmamızın arkasına attığı topu Turgay aldı ve aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu gol ile skor 2-1'e geldi.

EMRE OYUNA HAREKET GETİRDİ

Karşılaşma boyunca etkisiz görünen Amrabat 65. dakikada oyundan çıkarken yerini Emre Çolak'a bıraktı.Emre Çolak'ın girmesi ile dinamizm kazanan Glatasaray sol kanadından gelişen ataklar Büyükşehir savunmasına zor anlar yaşattı. Bu atakların meyvesi ise Emre'nin sol kanattan gelen ortasında Zayatte ters bir vuruş yaptı ve topu kendi ağlarına gönderdi ve durumu 3-1 yaparak farkı tekrar 2'ye çıkardı.

70. dakikada ise karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Felipe Melo, Umut Bulut'un yerine oyuna dahil olurken, 82. dakikada ise Yekta Kurtuluş oyundan çıktı ve Aydın Yılmaz oyuna dahil oldu.

Karşılaşmanın son 10 dakikalaık bölümünde Selçuk'un ara pasları ile Burak'ı Büyükşehir savunmasının arkasına koşular yapmasını sağlayan Galatasaray'ımız üst üste bulduğu pozisyonlardan gol çıkaramyınca karşılaşma 3-1'lik skorla sona erdi. Galatasaray'ımız bu sonuçla ligdeki puanını 21'e çıkarmış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

11. dakikada Galatasaray, ilk atağında golü buldu. Sarı-kırmızılı takımda, defanstan uzun oynanan topu Umut kafa ile Burak'a indirirken, bu oyuncu ceza alanına girerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Burak, müsait durumda şut çekmek yerine pasını daha uygun durumdaki Umut'a çıkarttı ve bu oyuncuya da topu ağlara göndermek kaldı: 0-1. 
19. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Geraldes'in uzak mesafeden şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti. 
21. dakikada Holmen'in pasıyla ceza alan üzerinde topu kontrol eden Turgay'ın sol ayakla çektiği şut, üstten auta çıktı. 
36. dakikada Turgay'ın sağ kanattan yaptığı ortaya, arka direkte iyi yükselen Webo'nun kafa vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. 
43. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkarttı. Selçuk'un ara pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Burak, oldukça sert bir vuruş yaptı. Kaleciden dönen topu takip eden Selçuk, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 0-2. 
Kalan dakikalarda önemli bir pozisyon olmadı ve Galatasaray, soyunma odasına 2-0 önde gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

46. dakikada Selçuk'un sol kanattan kale sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta, Riera'nın gelişine vurduğu şut auta çıktı. 
60. dakikada Ekrem'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği topu, Webo arka direkte kafa ile Turgay'a indirdi. Bu oyuncunun yakın mesafeden kafa vuruşu üstten auta gitti. 
61. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor farkı 1'e indirdi. Lacivert-turunculu takımda, rakip savunmanın arkasına gönderilen topu göğsüyle önüne alan Turgay'ın aşırtma vuruşunda top ağlara gitti: 1-2. 
62. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Burak, penaltı noktası üzerindeki Umut'a pasını aktardı. Bu oyuncunun etkisiz vuruşu yandan auta çıktı. 
68. dakikada Galatasaray farkı yeniden 2'ye çıkarttı. Emre Çolak'ın sol kanattan sert ortasını kafa ile uzaklaştırmak isteyen Zayatte'nin ters vuruşunda, top İstanbul Büyükşehir Belediyespor ağlarına gitti: 1-3. 
80. dakikada Hamit, Metin'den çaldığı topla ceza alanına girdi ve daha uygun pozisyondaki Burak'a pasını aktardı. Burak'ın ceza alanı çizgisi üzerinde sol ayağıyla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak farklı şekilde dışarı çıktı. 
84. dakikada rakip yarı alanda topu alan Burak, süratli bir şekilde ceza alanı önüne geldi. Şut açısı bulan bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Carvalho sağına gelen topu uzanarak kornere çeldi. 
90+3. dakikada Hamit'in sağ kanatta iki oyuncuyu çalımlayarak kale sahasına yaptığı ortada, Emre Çolak kale çizgisinin hemen önünden topu boş kaleye gönderemedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyespor:
1
Galatasaray: 3    
Stat: Atatürk Olimpiyat  
Hakemler: Hüseyin Göçek, Cem Satman, Aleks Taşçıoğlu  
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Carvalho, Geraldes (Dk. 84 Tevfik Köse), Metin Depe, Zayatte, Ekrem Ekşioğlu, Turgay Bahadır (Dk. 74 Enver Cenk Şahin), Efe İnanç, Holmen, Cihan Haspolatlı, Doka (Dk. 66 Tom Silva), Webo  
Galatasaray: Muslera, Eboue, Cris, Dany, Riera, Hamit Altıntop, Yekta Kurtuluş (Dk. 82 Aydın Yılmaz), Selçuk İnan, Amrabat (Dk. 65 Emre Çolak), Umut Bulut (Dk. 70 Melo), Burak Yılmaz  
Goller: Dk. 11 Umut Bulut, Dk. 43 Selçuk İnan, Dk. 68 Zayatte (kendi kalesine) (Galatasaray), Dk. 61 Turgay Bahadır (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)  
Sarı kartlar: Dk. 31 Turgay Bahadır, Dk. 73 Ekrem Ekşioğlu, Dk. 83 Tom Silva (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 35 Cris, Dk. 38 Hamit Altıntop (Galatasaray)


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları