Arena'da 'buuuuuum'

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Kayserispor'u 3-0 ile geçti.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray ile Kayserispor karşı karşıya geldiler. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi Galatasaray 3-0'lık skorla kazanarak uzun süren 3 puan hasretine son verdi.

Karşılaşmada baştan sona üstün bir oyun sergileyen Aslan'ın gollerini 7. dakikada Umut Bulut, 32. dakikada Cris ve 36. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Galatasaray orta sahasında görev yapan Yekta Kurtuluş ve Selçuk İnan ikilisi başarılı oyunlarıyla alkış toplarken; Hamit Altıntop ve Cris günün diğer başarılı isimleri olarak dikkat çekti.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray puanını 18'e yükseltirken, 34 günlük kazanamama serisine son vererek, ligde 3 maç aradan sonra yeniden galibiyetle tanıştı. Ligde kötü günler geçiren Kayserispor ise 7 puanda kalarak, puan cetvelinin dibine doğru hareketine devam etti. Ligin 10. haftasında Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyesi deplasmanına konuk olurken; Kayserispor sahasında Karabükspor'u konuk edecek.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

YEKTA VE CRİS İLK 11'DE

Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor ile karşı karşıya gelen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Cluj ile yapılan son maça göre, ilk 11'de zorunlu 3 değişiklik yaptı.

Terim, Kayserispor karşısında, hasta olduğu için kadroda yer almayan Semih Kaya'nın yerine savunmada Cris'i görevlendirirken, sakatlıkları bulunan Melo'nun yerine orta sahada Yekta Kurtuluş'u, ileride Elmander'in yerine de Burak Yılmaz'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

''Cim Bom''da, Cluj maçında yedek bırakılan Hakan Balta ile o karşılaşmada sonradan oyuna dahil olan Emre Çolak, Kayserispor maçında da yine yedekler arasında bulundu.

Galatasaray'da ayrıca Ufuk Ceylan, Gökhan Zan, Ceyhun Gülselam, Aydın Yılmaz ve Sabri Sarıoğlu da yedekler arasında yer aldı.

HIZLI BAŞLANGIÇ

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. Ev sahibi ekip, henüz 1. dakikada Kayserispor kalesini ciddi bir akınla zorladı. Eboue'nin savunmanın arasına attığı topla ceza alanı içerisinde buluşan Umut'un sağ çaprazdan, Ertuğrul'un koruduğu kaleyi düşündü ancak top yan ağlarda kaldı.

Umut'un Kayserispor kalesinde yarattığı tehlikenin ardından hız kesmeyen Galatasaray, 3. dakikada Burak Yılmaz'ın vuruşuyla golü buldu ancak kalkan ofsayt bayrağı ağlarla buluşan topa gol değeri kazandırmadı. Orta alanda topla buluşan ve önündeki boşluğu iyi kullanan Yekta, savunmanın arasından Burak Yılmaz'ı topla buluşturdu. Golcü futbolcu düzgün bir vuruşla topu uzak direk dibinden ağlarla buluşturdu ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

UMUT PERDEYİ AÇTI

Karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yapan ve ilk 5 dakika 2 net fırsat birden yakalayan Galatasaray, aradığı golü karşılaşmanın 7. dakikasında Umut Bulut'un müthiş kafasıyla buldu. Sağ kanattaki Hamit'e pasını aktardıktan sonra ceza alanına müthiş bir koşu yapan Umut, Hamit'in adrese teslim ortasını, aynı güzellikte bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

ÇAKIR PENALTIYI VERMEDİ!

Kayserispor karşısında oldukça istekli ve çoşkulu bir oyun ortaya koyan Galatasaray, rakip kaledeki baskısını bir an olsun azaltmazken; karşılaşmanın 25. dakikası hakem Cüneyt Çakır'ın tartışmalı bir kararına sahne oldu. Ceza yayı üzerinde Hamit'in çok sert vuruşu, Kayserispor savunması tarafından kolla kesildi ancak Çakır, G.Saraylı oyuncuların tüm itirazlarına rağmen devam kararı verdi.

CRIS SİFTAH YAPTI

Galatasaray'a geldiği günden bu yana yaşı ve ağır yapısıyla eleştiri oklarının hedefi haline gelen Brezilyalı savunmacı Cris, Kayserispor karşılaşmasında farkı 2'ye çıkartan golü atan isim oldu.

Karşılaşmanın 32. dakikasında Selçuk'un kaleyi sol çaprazdan gören bir bölgeden ceza alanına doğru kullandığı serbest vuruşa iyi yükselen tecrübeli savunmacı kaleci Ertuğrul'u mağlup ederek savunmadaki başarılı oyununu güzel bir golle süsledi.

SELÇUK&BURAK A.Ş

Farkı ikiye çıkardıktan sonra rakip kaleye gitmeye devam eden ve sürekli pozisyon arayan taraf olan Galatasaray, 36. dakikada farkı 3'e çıkartan golü Kayserispor ağlarına gönderdi. Umut Bulut, Galatasaray hızlı hücuma çıkmak isterken sol tarafta sıkışan topu müthiş bir şekilde orta yuvarlaktaki Selçuk İnan'a aktardı. Selçuk, savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz'a attığı müthiş pası, golcü oyuncu geri çevirmedi ve düzgün bir vuruşla skoru 3-0 yaptı.

İlk yarıda başka gol olmayınca, takımlar soyunma odasına 3-0'lık Galatasaray üstünlüğüyle gittiler.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

EBOUE GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Karşılaşmanın ikinci yarısında tempoyu düşüren ve rakibinin üstüne gitmeyen Galatasaray, ikinci 45 dakikanın ilk tehlikeli pozisyonu karşılaşmanın 60. dakikasında Fildişili sağ beki Emmanuel Eboue'nin ayağından buldu.

Sağ kanattan ceza alanına doğru sokulan başarılı futbolcu, tam 5 Kayserisporlu futbolcuyu oyundan düşürerek, penaltı noktası üzerinden sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı ancak top az farkla auta çıktı.

CEYHUN FORMAYLA TANIŞTI

İlk yarıda bulduğu gollerle skoru garanti altına alan ve ikinci yarıda tempoyu düşüren Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, yaptığı oyuncu değişiklikleriyle fazla forma şansı bulamayan oyuncularına şans verdi. Mücadelenin 70. dakikasında Cluj karşısında oyuna girdikten sonra etkili bir görüntü çizen Sabri Sarıoğlu'nu, Hamit'in yerine oyuna alan Fatih Terim, 84. dakikada Selçuk İnan'ı kenara alarak Ceyhun Gülselam'ı sahaya sürdü.

Karşılaşmanın son 5 dakikasında sahada kalan Ceyhun, bu sezon ilk kez forma şansı buldu.

BURAK ZOR OLANI YAPTI!

Mücadelenin son dakikasında Burak Yılmaz, farkı 4'e çıkartmak adına inanılmaz bir fırsattan yararlanamadı. Emre Çolak, Amrabat ve Burak Yılmaz üçlüsüyle hücuma kalkan ev sahibi ekip, rakip savunmayı tek başına yakalayınca Burak Yılmaz, Amrabat'ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Oldukça müsait bir durumda olan golcü oyuncunun vuruşu az farkla auta çıkınca karşılaşma 3-0'lık Galatasaray üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Hamit Altıntop ile paslaşarak ceza alanına giren Umut Bulut, bu futbolcunun yaptığı ortaya iyi yükselerek güzel bir kafa vuruşuyla takımını maçta 1-0 öne geçirdi.
13. dakikada Salih Dursun'un sağdan kale önüne gönderdiği topu Galatasaray savunmasında Cris uzaklaştırırken, ceza alanı içinde Engin Bekdemir, meşin yuvarlağı önünde buldu. Ancak bu oyuncunun şutunda top yandan auta çıktı.
14. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla topla buluşup soldan ceza alanına giren Burak Yılmaz'ın rakibinin baskısı altındaki vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
19. dakikada Selçuk İnan'ın ortaladığı topa savunmanın arasında yükselen Cris'in kafa ile vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
25. dakikada Hamit Altıntop'un pasıyla sağdan ceza alanına giren Eboue topu kale önündeki Burak Yılmaz'a gönderdi. Burak'ın dokunuşunda sonra meşin yuvarlak, savunmada müdahale etmek isteyen Berkay Tolga Dabanlı'ya da çarparak kornere gitti.
30. dakikada Amrabat'ın soldan kaleye doğru gönderdiği topu kaleci Ertuğrul Taşkıran ön direkte kornere çeldi.
32. dakikada Galatasaray'da Selçuk İnan sol çaprazda kaleye uzak noktadan serbest vuruş kullandı. Selçuk'un kale içine ortaladığı topu, savunmanın arasından iyi sıyrılan Cris kafayla filelere gönderdi: 2-0.
36. dakikada Selçuk İnan'ın yerden Kayserispor savunmasının ortasına doğru gönderdiği topu alan Burak Yılmaz, kaleye doğru ilerleyip güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı Galatasaray adına 3. kez filelerle buluşturdu: 3-0.
43. dakikada ceza alanı içinde Umut Bulut'un pasıyla topla buluşan Amrabat'ın bekletmeden yaptığı vuruşta, kaleci Ertuğrul Taşkıran yatarak iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.
54. dakikada Malik Deniz Fathi'den çaldığı topla ceza alanına giren Yekta Kurtuluş'un yaptığı vuruşta, kalesinden zamanında çıkarak rakibinin açısını kapatan Ertuğrul Taşkıran'a çarpan top kornere çıktı.
60. dakikada sağdan çalımlarla ceza alanına giren Eboue'nin savunmanın arasında yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
64. dakikada Eboue sağdan ceza alanına getirip kale önüne gönderdiği topa Burak Yılmaz yetişemezken, arka direkte Umut Bulut'un yerden şutunda kaleci Ertuğrul Taşkıran, meşin yuvarlağı ayaklarıyla kornere göndererek tehlikeyi önledi.
72. dakikada topla sağdan ceza alanına giren Burak Yılmaz'ın yerden vuruşunda, kaleci Ertuğrul, topu kontrol etti.
90+2. dakikada sağdan hızla rakip kaleye doğru ilerleyen Amrabat ceza alanı önüne doğru gelirken, müsait durumdaki Burak Yılmaz'ı gördü. Bu futbolcu kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta, topu yandan auta gönderdi.

Galatasaray: 3 - Kayserispor: 0
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Alpaslan Dedeş, Mustafa İspiroğlu
Galatasaray: Muslera, Eboue, Cris, Dany, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 70 Sabri Sarıoğlu), Selçuk İnan (Dk. 84 Ceyhun Gülselam), Yekta Kurtuluş, Amrabat, Umut Bulut (Dk. 77 Emre Çolak), Burak Yılmaz
Kayserispor: Ertuğrul Taşkıran, Steinsson, Berkay Tolga Dabanlı, Malik Deniz Fathi, Erdal Akdarı, Engin Bekdemir (Dk. 81 Sefa Yılmaz), Abdullah Durak, Riveros, Salih Dursun (Dk. 68 Cleyton), Mouche (Dk. 39 Ömer Bayram), Bobo
Goller: Dk. 7 Umut Bulut, Dk. 32 Cris, Dk. 36 Burak Yılmaz (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 15 Salih Dursun, Dk. 75 Bobo (Kayserispor)

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları