"Arena'da 1 maç izlemek için..."

Galatasaray'ın efsane başkanlarından Özhan Canaydın'ın oğlu Murat Canaydın, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu...

Galatasaray'a adanmış bir hayattı Özhan Canaydın'ınki... 14 yaşında üye olduğu sarı kırmızılı kulüp için her şeyi göze almıştı... Öyle ki, o sinsi hastalığa yakalansa da hem onunla, hem de Türk Telekom Arena Stadı'nın yapımı için savaştı yıllarca...

Hürriyet Gazetesi, Özhan Başkan'ı, en yakınındaki ismi, oğlu Murat Canaydın ile konuştu.

Özhan Canaydın'ı sizden dinleyebilir miyiz?
Onun hayat tarzı Galatasaray'dı. Diyebilirim ki, ailesinden dahi önce geliyordu. Dolayısı ile Galatasaray hayatının büyük bir bölümünde vardı. Hatta Ben hastalığında da olduğuna inanıyorum G.Saray'ın payının.


Türk Telekom Arena'ya büyük emek vermişti babanız değil mi?
Özhan Canaydın, TT Arena'da bir maç izlemek için her şeyini verirdi. O stadın açılışını görebilmek için canını dahi verirdi. Canını verirdi derken mecazi olarak söylemedim. Verdi zaten!

Arena'da maç izlerken ne hissediyorsunuz?
O Arena Stadı için çok çalıştı, uğraştı ve çok seyahat etti. Sayın Başbakanımızın, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın çok büyük emeği ve yardımları vardı. Daha sonra Adnan Başkan (Polat) bayrağı devraldı. Oraya gittiğim zaman çok güzel duygular hissediyorum. Bir kere fazla bir üzüntü duymuyorum. Çünkü babam istediği şeyleri yaptı hayatı boyunca. Girişte adını yazmışlar VIP tribününde. 2003'te Mustafa Sarıgül ile ilk geldikleri fotoğrafları duruyor.

Lucescu için hiç pişman olmadı

"Babam Fatih Terim'i zorla göreve getirdi. Terim bir süre daha Lucescu'nun kalmasını istiyordu."

 Fatih Terim'i çok isteyerek getirmişti Özhan Başkan. Sonra göndermek zorunda kaldı. Bu konudaki yorumunuz ne?

Babam Fatih Terim'i çok severdi ve çok güvenirdi. Bence karakterleri de birbirine benziyordu. Babam dışarıdan biraz daha dışarıdan sakin gözükse de aslında çok benziyorlar. Babam da Terim gibi doğrucuydu ve sinirliydi ama göstermemeye çalışırdı.

- Peki Özhan Canaydın, Lucescu'yu gönderdiğine hiç pişman oldu mu?
Ben olduğuna inanmıyorum. Çünkü Fatih Terim'i getirmekte çok kararlıydı. Ben detayları çok iyi biliyorum ve bunu ilk kez açıklıyorum. Fatih Terim'i çok zorlayarak göreve getirdi Özhan Canaydın. Terim, bir süre daha Lucescu'nun kalmasını ve sonra kendisinin başa geçmesini istiyordu. Bu noktada babam, Fatih Hoca'yı çok zorlayarak acele ettirdi. Buna bire bir şahidim. Yoksa Terim'in, illa G.Saray'a geri döneyim diye bir düşüncesi yoktu.

O alkış beni bile rahatsız etmişti

"6-0'da F.Bahçe'nin gollerini alkışlaması bir taraftar olarak beni de rahatsız etti ama..."

6-0'lık Fenerbahçe maçındaki alkışı ile Fair Play ödülü almıştı Özhan Canaydın... O alkışı yaptığına hiç pişman oldu mu?
O pişman olacağı şeyi yapmazdı. Dışarıda konuşulanları, belli yere kadar dinlerdi. O günkü olay, bence güzel bir olaydı. Bir taraftar olarak, oğlu olarak beni bile rahatsız etmiştir ama düşündüğünüz zaman aşağı yukarı Türkiye'de 10 yıldır bu olayı konuşuyoruz. Demek ki doğru bir hareketti.

Sportif başarısızlık babanızın içinde bir yara olarak kaldı mı?
Sportif başarısızlık lafına tam olarak katılmıyorum. Bu kulüp 14 sene şampiyon olamadı. Sporda bu tip dönemler olabilir. Evet Fenerbahçe'ye 6-0 yenildik ama o sezon 2'nci olduk. Peki F.Bahçe kaçıncı oldu? Üstelik G.Saray, F.Bahçe'yi 5-1 yendi ve Türkiye Kupası'nı aldı. Bir şampiyonluk ve Türkiye Kupası var.

Aysal'ı başarılı buluyorum


Şu anki G.Saray Yönetimi başarılı mı?
Çok başarılı buluyorum. Çünkü zor bir dönemde geldiler. Sayın Aysal'ı başarılı buluyorum, G.Saray'da değişiklikler yapmaya çalışıyor. Profesyonelleşmeye çok önem veriyor. İdari olarak da, sportif olarak da  başarılı.

Canaydın yaşasa ne değişirdi?

Canaydın başkan kalsa, spor dünyasında neler olmazdı?

Bir kere ibrasızlığa engel olmaya çalışırdı, fakat ne olurdu bilemem. Kulüpler arasındaki gerilim yüksek olmazdı, daha az olurdu. Bir de şike davası sonrası G.Saray ile F.Bahçe'nin ilişkileri bu kadar gerilmezdi.

Babam kadar sert olmazdım

G.Saray'a başkanlık hayaliniz var mı?
G.Saray'da başkanlık hayali olmayan kongre üyesi olduğuna inanmıyorum. Evet, benim de var. Özhan Canaydın kadar sert olmayıp, diğer başkanlar kadar demokratik de olmayabilirdim. Ama bunlar için zamana ihtiyacım var.

Aday olma desek de kabul etmezdi

Hastalığından sonra aday olmamasını ve başkanlığı bırakmasını istediniz mi?
Babamın karakterini bildiğimiz için 'başkan adayı olmasını istemedik' diyemeyiz. Çünkü o kafasına koyduğu şeyi yapardı. Biz ailece, gönül olarak istemiyorduk ama direkt olarak 'Sen aday olma' diyecek güce sahip değildik.

Hasta olacağını bilse yine G.Saray başkanı olur muydu?
Evet, bunu kendisine sorduk. Ve yanıtı tereddüt etmeden 'Evet' oldu. G.Saray Başkanı olmanın her şeye değeceğini söylüyordu.

Polat'ı mı Öztürk'ü mü desteklerdi ?

O dönem çok tartışılmıştı. Canaydın yaşasa Adnan Öztürk'ü mü yoksa Adnan Polat'ı mı desteklerdi?
Eğer sağlıklı olsaydı, bence kendisi başkan adayı olurdu. Yaşayacak gücü olduğunu hissetseydi başkan adayı olurdu o dönem. Adnan Polat'a başkanlığı bıraktı o dönem. Polat'ın da Galatasaray'a hizmetleri büyüktü.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları