Amrabat gerçekleri

Galatasaray'ın bonservisi için Kayserispor ile prensip anlaşmasına vardığı Nordin Amrabat'ın maliyeti gün yüzüne çıkmaya başladı.

Transferi yılan hikayesine dönen Nordin Amrabat'ın G.Saray'a gelişiyle ilgili ilginç bir ayrıntıya ulaşıldı...

G.Saray'ın Perşembe günü Kayserispor'la anlaşmasına rağmen hala bu transferi resmiyete kavuşturamamasının nedeninin, sarı-kırmızılıların futbolcunun bonservisinin yüzde 20'sine sahip olan PSV ile iki gündür devam eden bonservis pazarlığı olduğu ortaya çıktı...

İki yıl önce PSV'den Kayserispor'a transfer olan Nordin Amrabat'ın bonservisinin yüzde 70'inin Kayserispor'a, yüzde 20'sinin PSV ve yüzde 10'unun da Nordin Amrabat'ın şahsına ait olması Faslı yıldızın bonservis maliyetinin 8 milyon euro ile sınırlı olmadığını gösterdi.

G.Saray'ın Kayserispor'a vereceği 8 milyon euroluk bonservis bedelinin dışında sarı-kırmızılıların ayrıca 1.6 milyon euro PSV'ye ve 800 bin euro da Amrabat'ın şahsına bonservis bedeli ödemesi yapması gerekecek.

PAZARLIK KRİZİ BÖYLE ÇÖZÜLDÜ

G.Saray ile Kayserispor arasında uzun süredir yapılan ancak bir türlü çözüme kavuşmayan Amrabat krizi tarafların çarşamba günü Ottoman Otel'de yaptığı zirve ile sona erdi.

Ottoman Otel'de yapılan bu zirvede Kayserispor cephesinin, "En son talebimiz 11 milyon eurodur. Kaldı ki bu paranın sadece yüzde 70'i kulümümüzün kasasına girecek. Kalanın yüzde 20'si PSV'nin diğer yüzde 10'u da Amrabat'ın şansına gidecek, ödenecek" demesinin ardından başkan Ünal Aysal'ın "Peki o zaman PSV ve Ambarat'a yapılması gereken ödemeleri biz üstlenelim, o kısmı biz hallederiz" diyerek bonservisin yüzde 70'ine sahip olan Kayserispor'u 8 milyon euroya ikna ettiği ortaya çıktı.

G.Saray yönetiminin Kayserispor yönetimi ile yapılan bu anlaşmanın ardından ilk olarak yüzde 10'luk paya sahip olan Nordin Amrabat'ı da bonservis bedeli üzerinden alması gereken 800 bin euroya karşılık 400 bin euroya ikna ettiği öğrenildi.

Sarı-kırmızılı yönetim bonservisin yüzde 20'sine sahip olan PSV Eindoven ile bir sonraki gün 1.6 milyon euroda indirim yapması için masaya oturdu. Hollanda kulübünün 1.6 milyon euroluk talebine karşılık G.Saray'ın 1 milyon euro teklif ettiği ve pazarlıkların sürdüğü belirtildi.

G.Saray yönetimi PSV'yi 1 milyon euroya ikna etmesi halinde sarı-kırmızılılar Amrabat'ın bonservisi için kasasından 9.4 milyon euro çıkarmış olacak.

Ayrıca bu transferi Nordin Amrabat'ın bizzat kendisinin yürütmesinden dolayı G.Saray'ın bu transferle ilgili hiçbir menajerlik ücreti ödemeyeceği öğrenildi.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları