Ada bu olayı konuşuyor!

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden olan Ada temsilcisi Manchester United'da ilginç bir gelişme yaşandı. İşte detaylar burada...

İngiltere Premier Ligi'nin dev ekiplerinden Manchester United'ın efsanevi menajeri Alex Ferguson, başarılı savunma oyuncusu Rio Ferdinand'a fena çattı. İskoç menajer, Profesyonel Futbolcular Birliği'nin düzenlediği ırkçılık karşıtı kampanya kapsamında dağıtılan tişörtleri giymeyi redden Ferdinand'ın tutumu için, 'utanç verici' ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve Stoke City karşılaşması öncesinde ırkçılık karşıtı tişörtü giymeyi reddeden Rio Ferdinand'ın tutumu hakkında konuşan Ferguson; "Büyük hayal kırıklığı. Cuma günü size bütün oyuncularımın tişörtlerini giyeceğini ve bu konuda Futbolcular Birliği ile anlaşmaya vardığımızı söylemiştim. Ama şimdi size açıklama yapmak zorunda kalıyorum. Bu utanç verici." ifadelerini kullandı.

Sir Alex Ferguson, Cuma günü Reading forveti Jason Roberts'in tişörtü giymeyeceğine dair yaptığı açıklamayı eleştirmişti. Ferguson; "Jason Roberts'e katılmıyorum. Bence bu konuda yanlış düşünüyor. Ülkedeki bütün futbolcular bu tişörtleri giymeli. Evet benim bütün oyuncularım giyecekler. Jason Roberts dışında giymeyen çıkacağını düşünmüyorum. Roberts biraz değişik biri." şeklinde konuşmuştu.

Reading Menajeri Brian McDermott ise; "Jason'la konuştum. Fikirlerinde gayet net ve kararlı gözüküyordu. Onu %100 destekliyorum." ifadeleriyle oyuncusuna sahip çıkmıştı.

Ada'da en önemli gündem maddelerinden biri haline dönüşen Rio Ferdinand'ın tepkisinin altında yatan sebebin ise John Terry'e verilen ırkçılık cezası olduğu tahmin ediliyor. Terry, geçtiğimiz sezon Rio Ferdinand'ın QPR forması giyen kardeşi Anton Ferdinand'a ırkçı davranışta bulunmuş sonrasında milli takımda yer alıp almaması uzun süre gündemde kalmıştı. Milli Takım'daki kaptanlığı elinden alınan Terry, sadece 4 maç ve 220 bin pound para cezasına çarptırılmıştı.

FERDINAND'A ÖZÜR DİLETEN O REKLAM... 



 
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları