9 milyon TL'yi G.Saray'a bıraktı!

Galatasaray'da görevden alınan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, 9 milyon Türk Lirası kazancını, sözleşmesine koydurmadığı maddeler nedeniyle kulübe bırakmış oldu.

Galatasaray'da yolların ayrıldığı teknik direktör Hamza Hamzaoğlu geçene sezon yeni sözleşme imzalamış ve bu sözleşmeye tazminat maddesi koydurmamıştı.

Başarılı teknik adam 3 yıllık sözleşme imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada sözleşmeye tazminat maddesini koydurmasını söylemiş ve, "Sözleşmede tazminat istemedik. Yönetim beni istemez, taraftar mutlu olmazsa kontratım var diye kalmam" ifadelerini kullanmıştı. Bu madde doğrultusunda da Hamzaoğlu'nun ayrılığı sonra Galatasaray'a herhangi bir tazminat yükümlülüğü gelmedi.

Öte yandan Hamzaoğlu'nun 2014 yılında, yıllık 2 milyon Dolar'dan 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Ancak 17 ay görevde kaldıktan sonra görevine son verildi. Hamzaoğlu sözleşmesine tazminat ya da benzer bir madde koydurmadığı için kalan 19 ayı içeren parayı da Galatasaray'a bıraktı...

Hamza Hamzaoğlu'na görevine son verilen güne kadar olan alacakları ödenecek ancak geleceğe dönük taahüt bulunmadığı için herhangi bir ödeme yapılmayacak.

Özellikle yabancı teknik adamların sözleşmelerine koydurduğu maddeler ile ileriye dönük paraları da, görevlerine son verilme ihtimaline karşın, garantiye aldıkları bir dönemde Hamzaoğlu'nun du davranışı ona 3 milyon 100 bin Dolar yani, 9 milyon Türk Lirası kayıp yaşamasına neden oldu.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları