10 yazar, 10 yorum!

Galatasaray, seyircisi önünde Samsunspor'u 3-1 mağlup ederek lige adeta yeniden merhaba dedi. Melo,Elmander ve Selçuk'un golü ile coştu! Peki yazarların görüşleri?

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Samsunspor'u Türk Telekom Arena'da 3-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Maçın ardından Terim'in yaptığı değişiklikler ve Elmander faktörü konuşulurlen, Melo'ya ayrı bir parantez açıldı.

Spor otoriteleri maçtan sonra yaptığı değerlendirmelerde, Felipe Melo'nun golünün Areana'yı ateşleyen bir faktör olduğunu ve sarı-kırmızılıların takım olmakta zamana ihtiyacı olduğunu savundu. Webaslan.com olarak sizler için dikkat çeken köşe yazılarını derledik.

UĞUR MELEKE - MİLLİYET
"Sarı-kırmızılıların esas sorunu 2-5-3 ya da 7-1-9 meselesi değil; kalite meselesi... Geçen yıl Rijkaard/Hagi/Ünder ne yapsalar düşündüklerini sahaya yansıtamıyorlardı; bu yıl da Terim ancak rakip bölüm bölüm abandone olduğunda hayal ettiklerini izleyebiliyor. Çünkü sahada hâlâ kalite olarak istenen düzeyde olmayan bir kadro var; yenen golde de sarı-kırmızılıların savunmasının klasik yeteneksizliği devreye girdi. Terim eğer bu takımın geçmişteki iyi ekipleri gibi güzel futbol oynamasını hayal ediyorsa, savunma dörtlüsüne daha fazla kalite enjekte etmesi gerek. Bunu Eboue’yi bekte kullanarak mı yapacak, yoksa Ceyhun’dan mı faydalanacak; tabii hocanın bileceği iş bu...
Ama hoca şunun da farkındadır muhakkak: Bu ligde herkes Petkoviç gibi çekingen olmayacak, sarı-kırmızılı savunmanın beceri sorununu değerlendirmeye çalışacaklardır. Aynen Belediye gibi..."

TURGAY ŞEREN - AKŞAM
"Galatasaray'ın ilk golü hem sarı-kırmızılı futbolculara moral verdi, hem de sahadaki otuz bin'e yakın Galatasaraylılara bir 'oh' çektirtti. Galatasaray dün maçı kazandı. Kazanan her zaman haklıdır. Tenkit etmek doğru olmaz diye düşünürüm hep. Ama dünkü Galatasaray'ın daha tam bir takım havasında oynadığını söyleyemem. Yeni transferlerde bir tek Brezilyalı Melo var. Diğerleri Galatasaray'da oynamak için çok hem de çok çalışmaları lazım. Mesela sol bek Riera, sağ bek Eboue, kaleci Muslera..."

AHMET ÇAKIR - ZAMAN
"Sarı-Kırmızılı takımın önemli ölçüde yenilenmiş olmasından doğan sorun ve sıkıntıları elbette ki anlıyoruz. Ama bu takımın bir oyun planının olmayışı çok sırıtıyor. Kazım ve Baros'un birlikte oynadığı bir forvetle hücum etmeye çalışmak sadece rakip takıma yarar getiriyor. Yapılan değişiklikler de bir B planını devreye sokmaktan çok, 'inşaallah böylesi daha iyi olur' çaresizliği gibi görünüyor. Bu maç kazanılıp çok büyük bir sıkıntı atlatılmış oldu, ama bundan sonrasında da G.Saraylıların pek mutlu bir sezon geçirmeyecekleri yolundaki endişeler çoğalıyor. Yine de kazanılmış bir maçtan sonra kederlenmenin anlamı yok. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, G.Saray'ın penaltısını tekrarlatmalıydı."

GÖKMEN ÖZDEMİR - VATAN
"Elmander ve Sercan oyuna girene kadar G.Saray çok sabit oynadı.. Temposuz, hareketsiz, heyecansız bir futbol vardı sarı-kırmızılılar adına.. Felipe Melo’nun müthiş şutu olmasa neredeyse ilk yarıyı da pozisyonsuz ve golsüz kapatacaklardı.. Melo demişken.. G.Saray’a yıllardır defansif orta saha futbolcusu diye yutturulanlar, Melo’nun gelişiyle iyice gün yüzüne çıkıyor.. Hem top kesiyor hem oyuna sokuyor hem de hücuma çıkıyor.. Komple bir orta saha oyuncusu.. Dün de takımın Ujfalusi ile birlikte en iyisiydi.. G.Saray’ın bu kadar kontrol ettiği bir oyunda Ujfalusi’nin yıldızlaşması çok ilginç gelebilir sizlere.. Ama eğer Sabri, Gökhan Zan ve Hakan Balta gibi partnerleriniz varsa ve siz futboldan biraz anlıyorsanız, biraz da fizik gücünüz yerindeyse siz de yıldızlaşabilirsiniz..."

ŞANSAL BÜYÜKA - AKŞAM
"Eboue, sağda kanatta, sola oranla daha iyi ama henüz yetmez... Reira, Yunanistan'da  koca bir sezonu 'vasat' geçirdiğine göre, biraz beklemek lazım... Ama şimdiden savunma anlayışı iyi... Sol kanattan getirip bıraktığı toplar iyi... Sağ kanatta da o müthiş çabukluğu ile Sercan düşünülemez mi? Elmander biraz daha fazla şans bulamaz mı? Galatasaray'da kadro hakkını tam veremese bile önemli işaretler var... Ekmeği fırına veriyorsunuz, pişsin diye bekliyorsunuz da... Yeniden koca bir takım kurulmuş...
Niye beklemeyelim... Sözün sonu... Bu  Galatasaray iş yapar... Samsunspor'da kaleci Ahmet Şahin'i anlamadım... Geçen hafta Gençlerbirliği maçının son dakikasında müthiş bir hata yaptı...Savunması önledi de, Samsunspor galibiyeti kaybetmedi..."

LEVENT TÜZEMEN - FOTOMAÇ
"Geçen hafta eleştirilen Melo müthiş bir gol attı. Dün geceki performansı için ne diyeceksiniz? Melo orta alanda takımı bir beyin gibi yönetiyor.
Melo sadece akıllı top kullanmıyor, dikine hücuma etkili çıkıyor, adam kovalıyor, rakipten topu çalmak isterken gözünü budaktan esirgemiyor ve müthiş savunma yapıyor.
En önemlisi Melo ayağındaki topu pasa dönüştürdükten sonra baskı yememek için hemen kendini boş alana atıyor. Ayrıca Melo'nun attığı gol jenerik olacak güzellikteydi."

ÜMİT AKTAN - TÜRKİYE
"Duran toplarda ise hiçbir özel çalışma ürünü sayılabilecek bir varyasyon sunamadılar. Elmander ve Sercan da hücuma yaslanınca orta saha tamamen Samsunspor’a teslim oldu. Kazım‘ın az geri gelip ardından da Engin oyuna atıldığında bir gol gelecekti ama hangi kaleye... Fena halde hüsrana gidiyordu maç... Maalesef “proje atak” üretebilen kimsesi yoktu Galatasaray’ın ve bunun bedeli de çok ağır ödenmek üzereyken kulübeden gelen “imdat çağrısı” üç puanı sahibine verdi. Çünkü maçı çeviren bütün hareketler kulübeden gelenler tarafından üretildi..."

BAHRİ HAVADIR - AKŞAM
"Şapka çıkartılacak böyle bir golü de görmemişti çoluk çocuk, eşler, sevgililer yöneticiler, yedekler falan. Herkes birbirini dürttü... Görenler, görmeyenlere anlattı 'Baba yok böyle bir vuruş...' dediler. Galatasaraylılar çıldırırken, Melo da ilginç bir tarzda sevindi. Adı Pitbull sevinciymiş. Müthiş bir futbol gecesi yaşandı Arena'da... Her anı hareketli, bazen dram, bazen bilmece, bazen düşündürücü, bazen ölümüne sahneler yer aldı... Terim imzasını taşıyan filmin yönetmeni müthiş kardeşim, izlemeyenler çok şey kaybetti..."

RIDVAN DİLMEN - FOTOMAÇ
"Melo müthiş bir vuruş yaptı. Galatasaray, oyunun hakkı olan şekilde önde kapattı ilk yarıyı. İkinci yarıda ilk yarıya benzer görüntü varken maç boyunca vermedikleri pozisyonu kendileri vererek beraberliğe yakalandılar.
Daha sonra 4-4-2'ye dönmeye karar verdi Fatih Terim. Selçuk'u Melo'nun yanına çekip Elmander-Sercan ikilisini çift santrfor oynattı.
Sağda Kazım (onu da Engin ile değiştirdi), solda Riera.
Amacı Samsun savunmasının dengesini bozmaktı. Amacına da ulaştı. Elmander arzulu bir oyuncu. Oyun konsantrasyonunu çok beğendim. Çok da güzel bir gol attı. Ardından da penaltı ve kırmızı kartla oyun koptu."

MERT AYDIN - FOTOMAÇ
"Samsunspor o fırtınada golü yedi ama neredeyse istediğini alıp götürecekti. Samsunspor'un Belediye'den farkı organize hücum konusunda zayıf oluşu ve kolay dağılması. Nitekim Elmander'in klas golünden sonra hem taktiksel açıdan hem de mental açıdan toz şeker kıvamına geldiler. Galatasaray'da Sabri'nin sağdan dalga dalga geldiği o harika yarı saatte sadece Baros'la bir net pozisyon bulabilmesi tartışılması gereken nokta."
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları