Japonya yolcusu kalmasın!

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 26-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Kıtalararası Kupa'ya (Kitakyushu Cup) katılmak için Pazartesi günü Japonya'ya gidiyor

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 26-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Kıtalararası Kupa'ya (Kitakyushu Cup) katılmak için Pazartesi günü Japonya'ya gidecek.

"Engelsiz Aslanlar", Kıtalararası Kupa'da Amerika kıtasını temsilen ABD'den Dallas Mavericks, Avustralya kıtasını temsilen Avustralya'dan Wollongong Roller Hawks, Asya ve Okyanusya kıtasını temsilen de Japonya'dan Miyagi Max ile karşılaşacak.

Turnuva hakkında açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı takımın antrenörü Sedat İncesu, bu kupayı daha önce 3 kez kazandıklarını hatırlatarak, "Tek amacımız 3 defa kazandığımız bu kupayı tekrar kazanmak. Ülkemize 4. kez kıtalararası kupayı getirmek istiyoruz. Takımda herhangi bir sakatlığı bulunan oyuncum yok. Hepsinin durumu çok iyi" dedi.

Galatasaray, yaklaşık 1 hafta kalacağı Japonya'da ilk 3 gün okullarda bazı sosyal sorumluluk organizasyonlarına katılacak. Sarı-kırmızılılar, 3 ay boyunca tekerlekli sandalye ile antrenman yapan engelsiz çocuklarla maçlar oynayacak.

MAÇ PROGRAMI

Sarı-kırmızılı takımın organizasyondaki maç programı şöyle:

26 Ekim Cuma:
Galatasaray-Dallas Mavericks

27 Ekim Cumartesi:
Galatasaray-Wollongong Roller Hawks

28 Ekim Pazar:
09.00 Miyagi Max-Galatasaray
14.00 Final

-Daha önce 3 kez kazandı-


Galatasaray, 2008, 2009 ve 2011 yıllarında bu kupayı 3 kez Türkiye'ye getirmeyi başarmıştı.

Üç kez dünya şampiyonu olan "Engelsiz Aslanlar", 2003'ten itibaren düzenlenen Kıtalararası Kupa'yı en çok kazanan takım olma unvanını da elinde bulunduruyor.

Sarı-kırmızılı ekip, geçtiğimiz sezon final maçında ev sahibi Miyagi Max'ı 68-51 mağlup ederek kupaya uzanmıştı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları