Filede derbiyi kazandık

Vestel Venus Sultanlar Ligi altıncı hafta maçları arasında oynanan Beşiktaş – Galatasaray derbisi, Galatasaray Bayan Voleybol Takımı’nın 1-3’lük galibiyeti ile sonuçlandı.

Vestel Venus Sultanlar Ligi altıncı hafta maçları arasında oynanan Beşiktaş – Galatasaray derbisi, Galatasaray Bayan Voleybol Takımı’nın 1-3’lük galibiyeti ile sonuçlandı.

Birinci sete orta oyuncularımızın etkili hücumları ve iyi blokla başladık. İlk teknik molaya 5-8 önde girdik. Fark oluşturmaya başladık; BJK mola aldı (6-11). Mola dönüşünde Van Hecke ile etkili olan Beşiktaş, Tuğba’nın servis turunda farkı kapatarak öne geçti. Teknik molaya 16-13 geride girdik. Servis karşılamada sorun yaşadık ve mola aldık (18-16). Beşiktaş setin son bölümünde serviste etkili oldu. Seti 25-20 kaybettik.

İkinci sete tempolu başladık. Hücum organizasyonumuzda çeşitliliği arttıran Gamze’nin servis turunda iki ace bulduk ve teknik molaya 2-8 önde girdik. Mola dönüşünde etkili servislere devam ettik ve sette durum 2-11 oldu. İkinci teknik molaya 7-16 önde girdik. Moladan Gamze’nin blok sayısıyla döndük (7-17). Karşılıklı zorlu defanslar yapılan bir ralli izledik, ralliyi Tuğba’nın hücumuyla Beşiktaş kazandı (8-17). Seda’nın hücum sayısıyla fark tekrar on sayıya çıktı (8-18). Cenotni - Ruseva ikili bloğu ile sette durum 10-21 oldu. Beşiktaş Van Hecke ile hücumda etkili oldu; rakibimiz Hümay’ın servis turunda farkı sekiz sayıya düşürdü (14-22). Seriyi Güldeniz’in hücumuyla durdurduk (14-23). Seti Jack’in hücum sayısıyla 17-25 kazandık. Setlerde durum 1-1 oldu.

Üçüncü sete başlarken, ikinci setin son sayılarında yaşanan bir pozisyona itirazları nedeniyle, Güldeniz sarı kart gördü. Setin ilk sayılarında Jack üst üste servis sayıları aldı (1-4). Beşiktaş mola aldı (3-6). Moladan iyi defans yaptığımız ve Centoni’yle tamamladığımız ralli ile döndük (3-7). Teknik molaya Seda’nın hücumuyla 3-8 önde girdik. Beşiktaş 4-11’de ikinci mola hakkını kullandı. Moladan Seda’nın servis sayısıyla döndük (4-12). İkinci teknik molaya 5-16 önde girdik. Ezgi ve Nursevil’i oyuna aldık, Gamze ve Centoni kenara geldiler (8-19). Centoni setin son sayılarında yine oyuna girdi (11-23). Seti Ruseva’nın tekli blok sayısıyla 12-25 kazanarak, 1-2 öne geçtik.

Dördüncü sete iyi başladık; Beşiktaş 2-6’da mola aldı. Birinci teknik molaya Seda’nın hücum sayısıyla 3-8 önde girdik. Beşiktaş ikinci mola hakkını da kullandı (3-10). Farkı koruduk ve ikinci teknik molaya Seda’nın hücumuyla 11-16 önde girdik. Hücum organizasyonunda hatalarımız farkın dört sayıya inmesine neden oldu (13-17). Beşiktaş mücadeleyi bırakmadı; köşeden hücumla servis avantajı yakaladılar (15-20). Ruseva’nın hücumuyla sette durum 15-21 oldu. Güldeniz bir blok ve bir hücum sayısıyla seti maç sayısına taşıdı (16-24). Seti 16-25, maçı 1-3 kazanarak Beşiktaş deplasmanından 3 puanla ayrıldık.

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin yedinci hafta maçlarında Eczacıbaşı Vitra ile karşılaşacak.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları