Yuvaya dönüş yaptı

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, basketbol şubesi koordinatörlüğüne Murat Özyer'in getirildiği belirtildi.

Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi koordinatörlüğüne Murat Özyer getirildi. 

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, basketbol şubesi koordinatörlüğüne Özyer'in getirildiği belirtilerek, ''Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz'' denildi. 

Sarı-kırmızılı takımda koordinatör olan Özyer, antrenörlük kariyerine 1983'te Galatasaray basketbol altyapısından başladı. 1993'e kadar çeşitli aralıklarla her alt kategoride görev alan Murat Özyer, 1987-1988 sezonunda ilk şampiyonluğunu elde eden Galatasaray Bayan Takımı'nda yardımcı antrenörlük görevini üstlendi. 1992-1993 sezonunda Galatasaray Erkek Takımı'nda yardımcı antrenör olarak çalışan Murat Özyer, geçen 10 yılın ardından Ülkerspor'un altyapısının kurulmasında görev aldı. 1996-2006 yılları arasında Ülkerspor'da yardımcı antrenör olarak çalışan sarı-kırmızılı takımın yeni koordinatörü, bu ekipte başantrenör olarak Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşadı. 2005-2006 sezonunda görevinden ayrılan Ergin Ataman'ın yerine başantrenör olarak Ülkerspor'un başına geçen Özyer, takımı şampiyonluğa taşıdı. 

Murat Özyer, 2006-2007 sezonunda ise Galatasaray Cafe Crown'un baş antrenörü olarak görev yaptı. 2008-2009 sezonunun ortasında Galatasaray ile yollarını ayıran Özyer, 2009-2010 sezonunda Türk Telekom'un başına geçmesine rağmen sezon ortasında görevinden ayrıldı.
 
Sarı-kırmızılı takımın koordinatörü Özyer, son olarak Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde Optimum TED Ankara Kolejliler'i, şampiyon yaparak Beko Basketbol Ligi'ne çıkarma başarısı gösterdi.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları