'Prandelli başarılı olacaktır'

Galatasaray Liv Hospital’ın yeni transferi Pietro Aradori, önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Liv Hospital’ın Pallacanestro Cantu’dan transfer ettiği İtalyan Pietro Aradori, Akşam'a çok özel açıklamalar yaptı. Oynadığı her takımda sonuna kadar mücadele eden İtalyan yıldız, G.Saray’da da böyle olacağını söyledi:

- Savaşçı bir özelliğini var. G.Saray taraftarları da böyle oyuncuları çok sever?

Buraya geldiğim için çok mutluyum. G.Saray’ın simgesinin Aslan olduğunu biliyorum. Bu beni çok heyecanlandırıyor. Benim karakterime yakın bir figür. Sahada sonuna kadar savaşmayı seviyorum. Skorer bir oyuncuyum. Ama skorun olmadığı yerlerde ribaund ve savunmayla takımıma katkı sağlamaya çalışacağım.

- İtalya Ligi dışında ilk kez başka bir ligde oynayacaksın. Buna hazır mısın?

Sonuçta bu profesyonel bir yaşam. Buraya gelmeyi ben seçtim. Mücadele edebileceğim en yüksek seviye neredeyse orada oynamak istedim. G.Saray da Avrupa’nın en iyi takımlarında biri. En tepedeki takımlara karşı mücadele edebileceğim bir yere geldim. İstanbul’da çok iyi bir şehir. Şimdiden sevdim. Zaten her türlü koşula adapte olabilen bir kişiliğim.

- F.Bahçe ve Anadolu Efes gibi çok önemli rakipler var. G.Saray, bu iki rakiple nasıl başa çıkacak?

Belki ligdeki bütün takımlar F.Bahçe ve Anadolu Efes kadar para harcamadı. Ama başka iyi takımlarda var. Uzun bir yolculuk olacak. Adım adım giderek ilerlemeye çalışacağız. Her koşulda mücadele edebileceğimizi düşünüyorum.

PRANDELLİ BAŞARILI OLUR

- 'İtalyan insanı ile Türk insanı birbirine karakter olarak çok benzer' derler. Sence de böyle mi?

Bu gerçekten çok zor bir soru. Çok farklı insanlar olabilir. Burada kendime benzeyen Türk insanlar bulabilirim. İtalya’da benden çok farklı insanlar da bulabilir. Çok değişken bir soru. Ama birbirimize benzediğimiz doğrudur.

- Futbolu çok sevdiğini biliyorum. G.Saray Teknik Direktörü Cesare Prandelli hakkında ne demek istersin?

Birebir tanışma fırsatım hiç olmadı. Pradelli, hem Fiorentina’da hem de İtalya Milli Takımı’nda çok büyük işler yaptı. Son Dünya Kupası biraz şanssızdı. Ama G.Saray’da çok başarılı olacağını düşünüyorum. Şu ana kadar kötü gitti. Ama çok daha iyi olacaktır. Vakit buldukça G.Saray’ın maçlarına gitmeyi düşünüyorum.

BENİM ŞANSIM 21

- Koç Ergin Ataman ile transfer sürecinde görüştün mü?

Transfer sürecinde Koç ile hiç konuşmadım. Transfer sürecim çok hızlı gelişti. Ama 18 yaşındayken, Ergin Hoca, İtalya’da çalışıyordu. Ona karşı bir hazırlık maçında oynamıştım. İlk kez orada karşı karşıya gelmiştik.

- 21 numaranın bir sırrı var mı? Her takımda bu numarayı giyiyorsun.

Çok özel bir anlamı yok. Ama bu numarayı çok seviyorum. Bana şans getirdiğini düşünüyorum.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları