Pire'de tarih yazacağız

Galatasaray Medical Park'ın THY Euroleague'de çeyrek finale çıkabilmek adına kader mücadelesine çıkacağı Olympiakos'da birbirinden tehlikeli isimler bulunuyor.

Tarihinde ilk kez katıldığı THY Euroleague'de çeyrek final şansını son maça taşımayı başaran Galatasaray Medical Park, son 8 takım arasına ismini yazdırabilmek için Perşembe günü 21.45'te Olympiakos ile kader mücadelesi oynayacak. Karşılaşmayı kazanan tarafın ismini çeyrek finale yazdıracağı mücadele öncesi rakibimiz Olympiakos'un tehlikeli isimlerini sizler için masaya yatırdık...

BU İSİMLERE DİKKAT...

Vassilis Spanoulis

Yunanistan'daki ekonomik kriz nedeniyle sezon başında önemli oyuncularıyla yollarını ayıran Olympiakos'un saha içindeki liderliğini üstlenen Spanoulis şüphesiz ki Yunan temsilcisinin en önemli hücum silahı konumunda bulunuyor. Durdurulması güç bir oyuncu olarak dikkat çeken yıldız oyun kurucu, oyunun hücum tarafında önemli işler yapabilen ve Yunan ekibinin hücumdaki en güvenilir ismi olarak gözüküyor.

Baskı kaldırabilen yapısı ve kariyerinde oynadığı bir çok büyük maç ile bu maçta da takımının en büyük kozu olacak olan Spanoulis, bu sezon THY Euroleague'de 17.5 sayı ve 3.9 asist ortalamalarını yakalamayı başardı. Olympiakos ile İstanbul'da oynadığımız ilk mücadelede potamıza 24 sayı bırakan Spanoulis'i rövanş mücadelesinde durdurabilmek için Jamon Gordon'a büyük iş düşecek.

Kyle Hines

Olympiakos başantrenörü Ivkovic tarafından oyuna kenardan sokulan Hines, Euroleague'in en ilginç oyuncularından birisi. 1.98'lik boyuna rağmen pivot pozisyonunda oynayan ABD'li yıldız, kısa boyunun verdiği dezavantajı muhteşem atletizmiyle kapatıyor. Her iki potanın altında da topu iyi saklayan ve başarılı bir bitirici olan Hines, İstanbul'da oynanan mücadelede oyunda kaldığı anlarda Olympiakos pota altını başarıyla savunmayı başarmıştı. Yunan temsilcisini 78-77'lik skorla geçtiğimiz mücadelede potamıza 11 sayı bırakan başarılı basketbolcu, 1.98'lik boyuna oranla çok uzun olan kolları sayesinde iyi bir ribaundçu olma özelliği de taşıyor.

Giorgos Printezis

Bundan 3-4 sene öncesine kadar Yunan basketbolunun geleceği olarak gösterilen ve yüksek beklentilerle oyununu olgunlaştırması beklenen Printezis, her ne kadar bu beklentilere yanıt veremese de Yunan ekibinin en etkili oyuncularından biri olarak dikkat çekiyor. 3 numara diye tabir edilen pozisyonda oynayan ve karşısındaki rakiplerine karşı oluşan fiziksel üstünlüğünü en iyi şekilde kullanmaya dayalı bir oyun stili benimseyen Printezis, şut atmak yerine potaya gitmeyi tercih eden tarza bir oyun sergiliyor.

Etkili bir uzun mesafe şutu da bulunan Yunan basketbolcunun Perşembe günkü maçta ne kadar süre alabileceği ise soru işareti olarak akıllardaki yerini koruyor. Yaklaşık 2 haftadır sakatlığı nedeniyle forma şansı bulamayan ve takımının CSKA Moskova ile oynadığı mücadeleyi kaçıran Printezis, Yunan ekibinin haftasonu ligde oynadığı mücadelede ise 15 dakika süre alabildi.

Bu sezon THY Euroleague'de 9.5 sayı ve 3.7 sayı ortalamarı yakalayan Printezis, İstanbul'da oynanan mücadelede potamıza 14 sayı bırakmayı başarmıştı

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları