Ömer Aşık transferi neden olmadı?

Galatasaray, basketbolda tarihi bir başarıya imza atarak Eurolig'e kalırken takımın en önemli ismi koç Oktay Mahmuti birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray, basketbolda tarihi bir başarıya imza atarak Eurolig'e kalırken takımın bu zaferlere imza atmasındaki kilit isim koç Oktay Mahmuti bu sezonla ilgili VATAN'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Litvanya'da düzenlenen eleme turlarında PAOK, Asvel ve ardından da Lietuvos Rytas'ı deviren sarı-kırmızılı ekibin hedeflerini de gerçekçi bir biçimde koyması gerektiğini vurgulayan deneyimli hoca, “Bu sezon başarısız olacağız çünkü Avrupa kupası kazanamayacağız” diye konuştu.

Eurolig'de ilk sezonlarını geçireceklerini ve bu yüzden de başarının gelmesinin kolay olmadığını belirten Mahmuti, şunları söyledi: “Tüm gerçekler bilinsin. İlk yılımızda büyük başarılar beklememek gerekir. Kolay olmayacak. Bu takımın elinden geleni ardına koymayacağını gayet iyi biliyorum.

TARAFTARA ÇAĞRI

Ancak Avrupa'da çok büyük beklenti olmasın. Eurolig yeni bir okyanus ve biz ilk kez burda yüzeceğiz. O yüzden de takımın kat edecek daha çok yolu var. Biz basketbol şubesi olarak sağlam bir yapılanmaya gidiyoruz. Bu gidişatın önünü kesecek ters hareket, ekstra harcama bindiren girişimlerin hep karşısında olacağız.”

D grubunda İspanya'nın FC Barcelona Regal, İtalya'nın Montepaschi Siena, Rusya'nın Unics Kazan, Polonya'nın Asseco Prokom Gdynia ve Slovenya'nın Union Olimpija Ljubjana takımlarıyla eşleşen G.Saray'ın başantrenörü Oktay Mahmuti'nin bir diğer mesajı ise sarı-kırmızılı tribünlere yönelikti.

Zorlu bir sezon yaşayacaklarını belirten 43 yaşındaki Mahmuti geçen sezon olduğu gibi bu sezon da taraftarların kendilerini yalnız bırakmamasını isterken, “Muhteşem bir taraftarımız var. Bizi ligde ve Avrupa'da sonuna kadar desteklesinler” ifadelerini kullandı.

'ÖMER AVRUPA'YI İSTEMEDİ'

Eurolig biletinin ardından transfer hamlesine de girişen sarı-kırmızılılar ilk olarak Ömer Aşık'a teklif götürmüştü. Bu konuya da değinen Oktay Mahmuti transfer için şunları söyledi: “Ömer, Avrupa'da oynamak istemediği için teklifimizi kabul etmedi.

Transfer yapmış olmak için transfer yapmayacağız. Bu kulüp Furkan ve Sertaç'a yatırım yaptı. Onları yanımda oturtarak geliştiremem. Pota altında 10'da 8 atacak biri isteniyor varsa bana da söylesinler. Bu tarz oyuncuların ücreti 3 milyon dolar.”
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları