Ligi unutalım!

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında Polonya'nın CCC Polkowice ile kozlarını paylaşacak.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında Polonya'nın CCC Polkowice ile karşı karşıya gelecek. City Sports Hall Polkowice'deki mücadele 7 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'de başlayacak ve Lig TV2'den canlı yayınlanacak.

13. Kez Avrupa Ligi'nde (80 Galibiyet /146 Karşılaşma)
Galatasaray Kadınlar Avrupa Ligi'ndeki 13. sezonunu yaşıyor. Bu organizasyonda 146 maça çıkan takımımız bunların 80'ninden galibiyetle ayrıldı. (% 55 galibiyet oranı) Galatasaray ile CCC Polkowice tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelecek.

Avrupa Ligi C Grubu 3. Hafta
Grupta ilk iki haftayı takımımız lider geçerken USO Mondeville ve UMMC Ekaterinburg'un bir maç sonunda yenilgisi bulunmuyor.

2. Hafta Sonuçlar:
Perfumerias Avenida 59-68 CCC Polkowice
Galatasaray 58-56 ZVVZ USK Prague
UMMC Ekaterinburg 83-77 Novi Zagreb

Grupta üçüncü haftanın programı:

7 Kasım Çarşamba
ZVVZ USK Prague - UMMC Ekaterinburg
CCC Polkowice - Galatasaray
USO Mondeville - Perfumerias Avenida

Ülke Basketbolunda Tek: Avrupa Ligi'nde 3.lük (Memnun & Özyer)
Galatasaray, Avrupa Ligi'nde 1998-99 sezonunu üçüncü bitirmiş ve kadın basketbolunun Avrupa'daki en önemli organizasyonunda ülke spor tarihinin en iyi derecesini elde etmişti. B Grubu'nu 11 galibiyet ve 3 yenilgi ile ikinci sırada bitiren takımımız playofflarda eşleştiği KK Hemofram Vrsac'ı da 2-1 ile geçmeyi başarıp son dörde kalmıştı. Final Four ilk maçında SCP Ruzemberok'a 54-47 kaybeden takımımız üçüncülük maçında GoldZack'i 62-53 mağlup etmişti. Kaptan Derya Özyer, Andrea Stinson, Çelen Kılınç, Korana Zanze, Wendy Palmer beşiyle oynayan takımımızda Handan Özbek, Jankovska, Nihan Anaz, Aycan Yeniley de forma giymişti. Galatasaray'ın antrenörlüğünü Ekrem Memnun yapmaktaydı.

Son Anlarda Gelen Yenilgi: Kayseri Kaski
Ligde ve Avrupa Ligi'nde oynadığı dört maçta dört galibiyet ile iyi bir ritm yakalayan Galatasaray, sezona büyük hedeflerle giren Kayseri temsilcisi karşısında TBKL'deki ilk yenilgisini aldı. Karşılaşmaya iyi başlayan ve Sancho Lyttle & Ann Wauters ile basketler bulan takımımız Bahar Çağlar'ın orta mesafe şutlarıyla maçı önde götürmeyi başarsa da farkı açamadı. Dördüncü çeyrek iyi savunma yapan ve hücumda da etkinlik gösteren Kaski mücadeleyi 64-70 kaybetti. Galatasaray'da Bahar Çağlar 8/13 saha içi isabetiyle 17 sayı, Sancho Lyttle 5/7 saha içi isabetiyle 15 sayı, 8 ribaund, Ann Wauters da 6/12 saha içi isabetiyle 15 sayı, 11 ribaund ile oynadı. Takımımızın geri kalanı 5/28 (% 17) ile isabet bulabildi. Işıl Alben de 8 sayı, 4 ribaund, 5 asist içeren bir katkı yaptı. Takımımız üç sayı çizgisinin gerisinden 2/21 (% 9,5) ile isabet kaydedebildi.

ZVVZ USK Önünde 14 Sayıdan Gelen Zafer, Ne Geri Dönüş Ama!
Galatasaray, Avrupa Ligi ikinci maçında 31 Ekim'de Çek temsilcisini İstanbul'da ağırladı. Birinci çeyrekte penetre etmekte ve boyalı alana girmekte zorlanan takımımız sabit şutlara kalıp bunlarda isabet bulamayınca 7-21 geriye düştü. Sancho Lyttle ile ikinci çeyrekte ayakta kalan ve üçüncü çeyrekte Özge Yavaş ve Işıl Alben'in savunma ve hücumda getirdiği dinamizmi potaya yakın ve doğru zamanda Ann Wauters ile topu buluşturarak birleştiren Galatasaray önce 44-44 eşitliği yakaladı, ardından da maçı 58-56 ile çok değerli bir galibiyet aldı. Sancho Lyttle 17 sayı, 12 ribaund ve Ann Wauters 14 sayı, 10 ribaund ile double double yapıp galibiyette büyük pay sahibi oldu. Işıl Alben de 9 sayı, 8 asist, 4 top çalma ile önemli bir performans sergiledi. Rakibimiz 23 top kaybı yaparken Galatasaray 14 hücum ribaundu ile bu alanda büyük üstünlük kurdu ve rakibinden 21 kez fazla şut aldı. (70-49)

Pota Altı Gücü: Lyttle & Wauters
Takımımız en kuvvetli bölgesi olan uzun forvet ve pivot pozisyonundan sakatlıkları süren Nevriye Yılmaz ve Sylvia Fowles'ın yokluğuna karşın maksimum katkı almayı sürdürüyor. Avrupa Ligi'ndeki ilk iki maç sonunda Sancho Lyttle 13,0 sayı, 10,5 ribaund, Ann Wauters 11,5 sayı, 6,5 ribaund ve tek maça çıkan Sylvia Fowles da 10 sayı, 16 ribaund ortalaması yakaladı.

İstatistik (Avrupa Ligi) Karşılaştırma:

Sayı ve Şut Yüzdesi
CCC Polkowice - 75 sayı, % 43,4 iki sayı isabeti, % 36,0 üç sayı isabeti, % 75,5 serbest atış
Galatasaray - 68,5 sayı, % 44,2 iki sayı isabeti, % 32,0 üç sayı isabeti, % 58,3 serbest atış

Diğer Kategoriler
CCC Polkowice - 39 ribaund, 14,5 asist, 15,5 top kaybı, 6,5 top çalma, 1,5 blok
Galatasaray - 38,5 ribaund, 16,0 asist, 14,5 top kaybı, 13 top çalma, 2 blok

CCC Polkowice
Antrenörlüğünü Polonya Milli Takımı'nı da çalıştıran Jacek Winnicki'in yaptığı rakibimiz Wisla Can-Pack ile birlikte ülkesini kadın basketbolda temsil ediyor.

Avrupa Ligi ilk maçında evinde USO Mondeville'e 82-86 kaybeden Polonya ekibi ikinci maçında Perfumerias Avenida'yı deplasmanda 59-68 mağlup etmeyi başardı. Dört ve beş numara oynayabilen, WNBA'de LA Sparks forması giyen Nnemkadi Oqwumike 21,5 sayı ortalamasıyla takımın en skorer ismi olarak gözüküyor. Fransa'dan gelen Ukraynalı pivot Valeriya Berezhynska kenardan oyuna girip yalnızca 16 dakika süre almasına karşın 11,5 sayı, 4,5 ribaund ortalamasıyla ciddi katkı veriyor. Ros Casares'ten transfer edilen tecrübeli Fransız oyun kurucu Laia Palau da 10,5 sayı, 6,5 ribaund, 5,5 asist ile takımın lideri konumunda duruyor. Guard Musina Valeriya, pivot Leciejewska, Avustralya'dan gelen kısa forvet Belinda Snell ve dört numara Dorota Mistygacz ciddi süreler alıyor.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları