Kunter: ''Utanç verici bir maç''

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Erman Kunter, derbi yenilgisi sonrası konuştu.

Galatasaray Odeabank’ın, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi dördüncü haftasında Fenerbahçe Doğuş’a mağlup olmasının ardından Basketbol Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya ve koç Erman Kunter, GSTV muhabiri Esma Toker’e açıklamalar yaptı.

Demeçler şu şekildeydi:

Ömer Yalçınkaya:

Derbiyi kendi evimizde bu şekilde kaybetmek bizi çok üzdü. Bunun çarelerini bulup çözüm üretmemiz gerekiyor. Galatasaray’a yakışan bir oyun olmadı. Sahada mücadeleden yoksunduk. Rakip takım kağıt üzerinde bizden daha iyi olabilir ama Galatasaray forması sahada olduğu zaman oyuncuların bütün gücüyle mücadele etmesi gerekiyordu ama kolay pes ettik. Bunu kabullenemeyiz. Galatasaray’ın bir amacı var. Buna hizmet zorundalar hepimiz gibi.

Bugünkü mağlubiyetten sonra herkesin takkesini önüne alıp düşünmesi lazım; özellikle oyuncuların. Teknik ekip zaten çare üretmeye çalışıyor. Önümüzdeki EuroCup maçında galibiyetten başka çaremiz yok. Lietkabelis karşısında Avrupa’daki mağlubiyet serisine son vermemiz gerekiyor. Umarım iyi bir başlangıç olur. Diğer taraftan ligde Eskişehir maçı var. Olmazsa olmaz maçlarımız başlıyor. Elimizden geleni yapıp Galatasaray formasını layık olduğu yerlere getireceğiz.”

Erman Kunter:

“Utanç verici maçtı. Hiç mücadele etmedik. Daha iyisini yapabilirdik. Oyun kurucuda problem yaşıyoruz. Emir ve Mehmet’in olmaması bizi etkiledi. Fenerbahçe ise 15-16 oyuncusuyla oynuyor. Rotasyonları oldukça geniş. Takıma ilave oyuncu alacağız. Bu hafta içinde onunla ilgili gelişmeler olabilir. Rotasyonu arttırıp takım direncini arttırmak istiyoruz. Dar kadro olduğu zaman epey bir problem yaşıyorsunuz.

Çarşamba günü EuroCup maçımız var. Mutlaka galibiyet alacağız. Buna inancım tam. Kadromuzun yetersiz olduğunu ve takviye yapmamız gerektiğini bugün bir kere daha gördük.”

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları