Gruptan nasıl çıkarız?

THY Euroleague'de son olarak Anadolu Efes engelini 64-56'lık skorla geçen Galatasaray Medical Park'ın son 8 takım arasına kalma şansını sizler için değerlendirdik.

Tarihinde ilk kez katıldığı THY Euroleague'de son 16 takım arasına kalarak büyük bir başarıya imza atan Galatasaray Medical Park, Top 16 turunda çizdiği başarılı grafikle en iyi 8 takım arasına katılma şansını son maça taşımayı başardı.

Top 16 turunda CSKA Moskova, Olympiakos ve Anadolu Efes ile aynı grupta yer alan sarı-kırmızılı ekip, evinde oynadığı 3 maçı da kazanarak grupta ikinci sıraya yerleşmeyi başardı. Grupta Rus temsilcisi CSKA Moskova son 8 takım arasında kalmayı garantilerken; Olympiakos, Galatasaray'ın ardından 3. sırada bulunuyor. Gruptaki bir diğer temsilcimiz olan Anadolu Efes'in ise gruptan çıkma şansı kalmadı.

Grupta aldığı 3 galibiyetle Olympiakos'un 1 galibiyet önünde ikinci sırada bulunan Galatasaray Medical Park, 1 Mart'ta deplasmanda oynayacağı Olympiakos mücadelesinden galip ayrıldığı takdirde adını son 8 takım arasına yazdırmayı başaracak. Genel averajda Yunan temsilcisinin önünde bulunan Galatasaray Medical Park, Olympiakos ile oynayacağı mücadeleyi 1 sayı farkla kaybetse dahi gruptan çıkacak taraf olacak. Sarı-kırmızılı ekip, Olympiakos'a 2 ve ya daha fazla farkla kaybederse THY Euroleague'den elenecek ve son 8 takım arasına kalan taraf Olympiakos olacak.

İki ekibin Yunanistan'da karşılaşacağı ve grubun kaderini belirleyecek olan Olympiakos-Galatasaray mücadelesi 1 Mart Perşembe günü oynanacak ve NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları