Galacticos durmuyor!

Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımımız, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan mücadelede Tarsus Belediyesi'ni 84-68 mağlup etti ve yenilmezliğini sürdürdü.

Galatasaray Medical Park, TKBL beşinci haftasında Tarsus Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadeleyi takımımız 84-68'lik skorla kazandı ve yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

Alba Torrens ve Ivanka Matic'in yer almadığı karşılaşmaya takımımız Işıl Alben, Diana Taurasi, Gülşah Gümüşay, Melisa Can ve Tina Charles beşiyle çıktı. Işıl Alben'in asistlerinde Tina Charles'ın basketleriyle 10-9 öne geçti Ceyhun Yıldızoğlu'nun takımı. Diana Taurasi'nin liderliğinde 8-0'lık seriyle ilk 10 dakika 20-12 üstünlüğümüzle geçildi.

İkinci çeyrekte Epiphanny Prince, Diana Taurasi, Şaziye İvegin, Bahar Çağlar ve Tina Charles beşiyle sahada yer alan takımımız, Amerikalı guard Epiphanny Prince'ın bulduğu sayılarla farkı korumayı başardı. (33-25) Tina Charles'ın oyunda olmadığı dönemde rakibine hücum ribaundları veren Galatasaray Medical Park, asistler üzerinden bulduğu sayılarla ayakta kaldı ve devre 37-29 sona erdi. Diana Taurasi 11 sayı üretirken, Tina Charles da 10 sayı kaydetti. Asistlerde 11-5 önde olan takımımız, hücum ribaundlarında 3-11 geride kaldı.

Maça başladığı beş ile (Işıl Alben, Diana Taurasi, Gülşah Gümüşay, Melisa Can ve Tina Charles) üçüncü çeyreğe giren takımımız, rakibin 2-10'luk serisine engel olamadı ve oyun eşitliğe geldi. (39-39) Skor 44-44 iken Epiphanny Prince yönetiminde harika bir sekans yakalayan Galatasaray Medical Park, 15-2'lik seri buldu ve 59-46 öne fırladı. Son 10 dakikaya da 64-50 ile girildi. Diana Taurasi bu çeyrekte 10 sayı üretti.

Karşılaşmanın final periyotuna Epiphanny Prince, Diana Taurasi, Şaziye İvegin, Bahar Çağlar ve Tina Charles beşiyle çıktı Galatasaray Medical Park. Karşılıklı basketlerle geçen son 10 dakikada, fark bir ara 19 sayıya kadar yükseldi. (77-58) Maç sonunda süre alan genç oyuncu Ayşe Cora'nın bir basket ve bir asist ile katkı verdiği bu evrede Işıl Alben ve Bahar Çağlar da üst üste sayılar buldu ve maç 84-68'lik skorla son buldu. Takımımız TKBL'deki tek yenilgisiz takım olarak liderliğini beşinci haftada da sürdürdü.

Galatasaray Medical Park'ta Diana Taurasi 25 sayı, 7 ribaund ve Tina Charles 14 sayı, 12 ribaund üretirken Epiphanny Prince 14 sayı, 5 ribaund, 6 asist ve Işıl Alben de 12 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile oynadı. Bu isimler dışında Bahar Çağlar 7 sayı, 4 ribaund, 3 asist içeren bir katkı verdi. Takımımız hücum ribaundlarında 11-22 geride kalırken, asistlerde 21-14 üstünlük kurdu.

Bu galibiyet aynı zamanda takımımızın resmi maçlarda üst üste kazandığı 12. maç oldu. Galatasaray Medical Park 17 Eylül'den bu yana oynadığı 18 maçın tamamını kazanma başarısı da gösterdi.

Galatasaray Medical Park, TKBL altıncı haftasında 27 Kasım Pazar günü saat 16.00'da Fenerbahçe ile Caferağa Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları