Furkan Aldemir rekor tanımadı

14-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında İspanya’nın Bilbao kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nı Türkiye 20 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız (Ümit Milli) altıncılıkla bitirdi.

Şampiyonadaki son maçında, yaklaşık 9.000 seyirci kapasiteli Bilbao Arena'da beşincilik mücadelesine çıkan Ümit Milliler karşılaşmadan 60-49 mağlup ayrıldı.

Ümit Milli Takım'da Galatasaray'dan 5 oyuncu, Furkan Aldemir, Göksenin Köksal, Sertaç Şanlı, Muhammed Baygül ve Doğukan Sönmez yer aldı.

Oyuncumuz Furkan Aldemir turnuva boyunca rekor üstüne rekor kırarak istatistikleri altüst etti. 2. grup aşamasında oynanan Almanya maçında 15'i hücum olmak üzere 25 ribaund çeken Furkan Aldemir, 2008'de Romanya'dan Titus Nicoara Estonya karşısında gerçekleştirdiği 23 ribaund performansını geçmeyi başardı. Ayrıca 2003'te Bulgaristan'dan Yavor Ivanov'un Hırvatistan karşısında gerçekleştirdiği 15 hücum ribaundu performansını da egale etti. Tüm bunların yanı sıra Almanya, Furkan Aldemir'den yalnızca bir ribaund fazla alarak, maçı toplam 26 ribaund ile tamamlayabildi.

FIBA Avrupa internet sitesi tarafından Yeni "Bay Ribaund" olarak lanse edilen Furkan Aldemir bu performansıyla, herhangi bir yaş kategorisinde bugüne kadar düzenlenen tüm altyapı organizasyonları içinde bir maçta en çok ribaund çeken oyuncular listesine girdi. 2006'da İngiltere'den Daniel Clark, Lüksemburg karşısında 27 ribaund toplamıştı. Listede 26 ribaund çeken beş oyuncu bulunurken, Furkan'ın dahil olduğu 25 ribaund çekenlerde altı oyuncu daha yer alıyor.

Furkan Aldemir bu rekorla da yetinmedi. Çeyrek Finalde Rusya karşısında gerçekleştirdiği 23 ribaund performansıyla, 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası tarihinde, bir turnuvada iki kez 20 ribaund barajını aşan ilk oyuncu oldu. Bu efsanevi başarı, üst üste iki maç 20 ribaund barajını aşan ilk oyuncu olarak da taçlandı.

Furkan Aldemir 9 maç sonunda 14,8 sayı 15,9 ribaund ortalamaları yakaladı ve Avrupa Şampiyonası'nın "ribaund kralı" oldu. Kalan maçlarda (Final ve 3.lük) bir değişiklik yaşanmazsa Furkan Aldemir "maç başına en uzun süre alan oyuncu" olmayı da başardı. Diğer oyuncularımızdan Göksenin Köksal 12,0 sayı 7,0 ribaund 3,2 asist, Sertaç Şanlı 8,6 sayı 4,4 ribaund ortalamalarıyla turnuvayı tamamladı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları