Euroleague macerası başlıyor

THY Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray Medical Park D Grubu'ndaki ilk maçında Polonya'nın Asseco Prokom takımına misafir olacak.

THY Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray Medical Park D Grubu'ndaki ilk maçında Polonya'nın Asseco Prokom takımına misafir olacak. Mücadele Gdynia Sports Arena'da oynanacak ve TSİ 21.45'te başlayacak. Maç, NTVSpor'dan canlı olarak yayınlanacak.

D Grubu'nda Galatasaray Medical Park ve Asseco Prokom'un yanı sıra FC Barcelona Regal, Montepaschi Siena, Unics Kazan, ve Union Olimpija da mücadele edecek.

Galatasaray, Polonya ekibi ile karşılaşacağı maç öncesi eksik oyuncusu bulunmazken, Asseco Prokom'da sakatlığı bulunan ABD'li oyun kurucu Michael Kuebler'in durumu netlik kazanmadı.

GALATASARAY EUROLEAGUE'DE


Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 2010-2011 sezonunda 21 senelik aranın ardından Beko Basketbol Ligi'nde final oynadı. Ve Turkish Airlines Euroleague maçları için ön eleme turunda mücadele etme hakkı kazandı. Takımımız, Litvanya'nın Vilnius kentinde sırasıyla Yunanistan temsilcisi PAOK'u 77-64, Fransa temsilcisi Asvel'i 93-83 ve ev sahibi Lietuvos Rytas'ı 71-63 yenerek Turkish Airlines Euroleague D Grubu'nda yer almayı başardı.

Galatasaray, geçtiğimiz sezon ULEB Eurocup'ta mücadele etti. Maroussi takımının lisans problemleri nedeniyle Wild Card ile Eurocup'a katılan takımımız, ilk tur grubunda Hollanda ekibi GasTerra Flames, İtalya'dan Bennet Cantu ve Yunanistan'dan Panionios'un önünde lider olan takımımız, ikinci tur grubunda ise Asefa Estudiantes ve Pepsi Caserta'nın ardından üçüncü sırada kaldı. ULEB Eurocup'ta önemli bir deneyim edinen Galatasaray, yaz mevsiminde kadrosuna kattığı tecrübeli oyuncularla daha güçlü bir hâl aldı.

EUROLEAGUE TECRÜBESİ

Kariyerindeki son 10 sezonda Euroleague'de oynayan Jaka Lakovic, Galatasaray Medical Park formasıyla serisini 11 seneye çıkaracak. NCAA'de Wake Forest için oynadıktan sonra CSKA Moskova'ya geçen ve 2002'de Euroleague'de Final-Four tecrübesi edinen Darius Songaila, Avrupa'daki ikinci sezonunda Galatasaray Medical Park'ta mücadele edecek.

NBA'deki lokavt boyunca Galatasaray'da olacak Zaza Pachulia'nın yanı sıra Olympikos'tan Jamon Gordon'ı takıma katan takımımız, yerli rotasyonunu Furkan Aldemir, Cevher Özer ve Ender Arslan gibi önemli oyuncularla takviye etti. Galatasaray kadrosunda dokuz oyuncunun Euroleague tecrübesi bulunuyor: Jaka Lakovic (202 maç), Ender Arslan (157 maç), Tutku Açık (73 maç), Luksa Andric (72 maç), Haluk Yıldırım (49 maç), Mert Shumpert (49 maç), Jamon Gordon (35 maç), Zaza Pachulia (27 maç) ve Darius Songaila (18 maç).

ASSECO PROKOM: 7 SEZONDUR EUROLEAGUE'DE

Turkish Airlines Euroleague'de 2011-2012 sezonu için B lisansına takımlardan biri olan Asseco Prokom Gdynia, yedi sezondur Euroleague'de mücadele ediyor. 2004-2005 sezonundaki ilk denemesinde Top 16'ya kalan Polonya temsilcisi, 2006-2007 sezonunda da bu başarıyı tekrarladıktan sonra 2008-2009 ve 2009-2010 sezonunda olmak üzere iki yıl üst üste en başarılı 16 takım arasında kendisine yer bulmayı başardı.

Asecco Prokom, 2008-2009 sezonunda Regal FC Barcelona, Montepaschi Siena ve Panathinaikos'un arkasında iki galibiyet ve sekiz mağlubiyetle dördüncü sıradan üst tura yükseldi. Bu aşamada Olympiakos, TAU Ceramica ve AJ Milano ile aynı grupta yer alan Asseco Prokom, tek galibiyetle son sırada kaldı. 2009-2010 sezonunda Real Madrid, Panathinaikos ve Khimki'nin peşinden dördüncü oldu. Polonya ekibi, ikinci gruplarda ise Unicaja Malaga ve Zalgiris Kaunas'ı geçerek CSKA Moskova'nın lider olduğu grubu ikinci basamakta tamamladı. Asseco Prokom, çeyrek finalde Olympiakos ile eşleşti.

Dış sahadaki ilk maçta rakibini oldukça zorlamasına karşın mağlup edemeyen Polonya temsilcisi, ikinci maçı kaybettikten sonra evinde bir kez kazandı. Ama Final Four biletini alan dört maç sonunda Yunanistan'ın güçlü ekibi Olympiakos oldu. Asseco Prokom, 2010-2011 sezonunda ise ilk turda hayal kırıklığı yaratarak iki galibiyette ve son sırada kaldı.

ASSECO PROKOM 11: NBA'DEN İKİ TAKVİYE

Turkish Airlines Euroleague'de geçtiğimiz sezonki iki galibiyetinden birini Caja Laboral deplasmanında 81-75'lik skorla alana Asseco Prokom, bu yaz oyuncu kadrosunda ciddi değişikliklere gitti. Son olarak NBA'de Chicago Bulls forması giyen Devin Brown, bu sezon Polonya'da mücadele edecek. San Antonio Spurs'ün 2005 yılındaki NBA şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan 32 yaşındaki oyuncu, iki numaralı pozisyonda görev yapıyor.

Asseco Prokom'un bir diğer ilgi çekici hamlesi ise Cleveland Cavaliers'ın atletik forveti Alonzo Gee oldu. İki ve üç numaralı pozisyonda oynayabilen Gee, takımının bu sezonki iki maçında (Azovmash 68-53, Lokomotiv Kuban 66-79) ortalama 18 sayı ve 7,5 ribaund ile oynayarak her iki kategoride de lider ismi oldu. Polonya ekibi, yaz mevsiminde Energa Czarni Slupsk takımından Jerel Blassingame ile point-guard bölgesini takviye etti. Ayrıca 21 yaşındaki Litvanyalı Donatas Motiejunas'ı Benetton'dan kadrosuna katan Asseco Prokom'da beş numaralı pozisyonda ise 2.17 metre boyundaki Adam Lapeta bulunuyor.

Turkish Airlines Euroleague D Grubu'ndaki ilk haftanın maç programı şu şekilde:

19 Ekim 2011 Çarşamba
19.00 Unics Kazan - Montepaschi Siena (Basket-Hall, Rusya)
21.45 Asseco Prokom - Galatasaray Medical Park (Gdynia Sports Arena, Polonya)

20 Ekim 2011 Perşembe
21.45 Union Olimpija - FC Barcelona Regal (Stozice Arena, Slovenya)

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları