Derbi günü! Fener'i ezelim...

Beko Basketbol Ligi'nin 9. haftasında Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe Ülker'i konuk edecek.

Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi 9. haftasında Fenerbahçe Ülker ile karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadele 9 Aralık Pazartesi günü saat 20.30'da başlayacak.

Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu
Tarih: 09.12.2013 Saat: 20.30
Yayın: Lig TV3

Karşılaşmanın biletleri tamamen tükendi.

Takımımız ligde son hafta Royal Halı Gaziantep BŞB.'yi 79-69 ile geçerken Milan Macvan 17 sayı 12 ribaund ile yıldızlaşırken Pops Mensah-Bonsu 12 sayı 10 ribaund ile ona eşlik etti. Cenk Akyol 15 sayı 4 asist ve Göksenin Köksal 10 sayı kaydederken Zoran Erceg de 8 sayı üretti. BBL'de beşinci galibiyetini alan takımımız hafta arası ise THY Euroleague C Grubu sekizinci maçında Malaga'yı 78-70 mağlup etmeyi başarıp Top 16'ya kalmayı garantiledi. Carlos Arroyo 22 sayı 5 asist ile takımımızı sürüklürken Ender Arslan 17 sayı 4 asist ile kenardan çok önemli bir katkı verdi. Müthiş bir mücadele ortaya koyan Furkan Aldemir 8 sayı 12 ribaund ile geceye damga vuran isimlerden biri olurken penetreleriyle ön plana çıkan Malik Hairston 13 sayı kaydetti. Milan Macvan 9 sayı 8 ribaund ile değerli bir katkı sunarken Sinan Güler de 4 sayı 3 ribaund 2 asist içeren  bir performans ile arkadaşlarına destek verdi.

Rakibimiz Fenerbahçe Ülker ligde son hafta Torku Konya Selçuk Üniv.'ni 97-80 ile geçerek altıncı galibiyetini elde etti. Obradovic'in takımı Euroleague'de ise Moskova deplasmanında CSKA'yı 74-78 ile geçti. Sarı lacivertlilerde BBL'de 8 maçın tamamında yer alan üç oyuncu bulunuyor: Bjelica, Kenan Sipahi ve Emir Preldzic. Fenerbahçe'de Bojan Bogdanovic 17,1 sayı 2,4 asist ile takımına liderlik ederken Luka Zoric 11,7 sayı 4,5 ribaund ile pota altında ona destek oluyor. Linas Kleiza 10,2 sayı 4,8 ribaund üretirken Gasper Vidmar 10,5 sayı 4,5 ribaund ile boyalı alanın diğer etkili ismi olarak göze çarpıyor. Bo McCalebb ise 11,8 sayı 3,7 asist 2,1 top çalma ile oyunun her iki yönünde katkı veriyor.

191. Kez Karşı Karşıya (95 > 93)
Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker 115 Türkiye Ligi, 8 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 17 Türkiye Şampiyonası, 35 İstanbul Ligi, 7 Teşvik Turnuvası, 2 TSYD Kupası, 1 İstanbul Kupası ve 1 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü Kupası maçı olmak üzere toplam 190 resmi maçta karşı karşıya geldi. Takımımızın bu maçlardan 95'ini, Fenerbahçe Ülker ise 93'ünü kazandı ve 2 maç da berabere bitti.

Samsun'da 62-64
Galatasaray Liv Hospital, 29. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe Ülker ile Ekim ayında karşı karşıya gelmiş ve Samsun'da bulunan Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu'ndaki maçtan 62-64 mağlup ayrılmıştı. Takımımızda Jamont Gordon 16 sayı 9 ribaund 2 asist ile oynarken Furkan Aldemir 11 sayı 8 ribaund, Carlos Arroyo 9 sayı 4 ribaund 4 asist ile ona eşlik etti ancak yenilgiyi engelleyemedi. Cenk Akyol 8 sayı üretirken Ersin Dağlı 6 sayı 10 ribaund 3 asist kaydetti. Rakibimizde Emir Preldzic 14 sayı buldu.


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları