Ataman eski gözdesini istiyor

Euroleague için kolları sıvayan Aslan, CSKA’nın Sırp forveti Zoran Erceg ile anlaştı. Pivot pozisyonu için de Jawai’den vazgeçilmesinin ardından Aleks Maric’le temas kuruldu.

Yeni sezonda THY Euroleague'de mücadele verecek olan Galatasaray Liv Hospital, Final- Four için iddialı bir kadro oluşturma adına kolları sıvadı. İlk olarak Anadolu Efes’ten Sinan Güler’i ve Mersin BŞB’den Mutlu Demir’i kadrosuna katan, ardından Carlos Arroyo ile sözleşme yenileyen Sarı-Kırmızılılar, pota altını da güvence altına almak üzere. Cimbom, uzun bir süredir renklerine katmak için çaba harcadığı CSKA Moskova’nın Sırp power forveti Zoran Erceg ile her konuda anlaştı. 28 yaşındaki 2.11’lik oyuncuyla el sıkışan ancak Erceg’in sözleşmesinin devam etmesi nedeniyle beklemeye geçen G.Saray, Rusya’dan gelen haberle derin bir nefes aldı. CSKA’nın Erceg’in sözleşmesini feshetmeye razı olmasıyla birlikte transferin önünde hiçbir engel kalmadı. Cimbom’un Erceg ile bu hafta içinde resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

MARIC’E TEKLİF GİTTİ

Erceg ile 4 numaralı pozisyonu güvence altına alan G.Saray Liv Hospital, 5 numara konusunda da hedefini belirledi. Barcelona’nın yıldızı Nathan Jawai’nin transferinde pürüz çıkmasının ardından Sarı- Kırmızılılar bu defteri kapattı. Alternatif arayışına yönelen Cimbom, yıldızı 3 sezon önce Partizan’da parlayan ve daha sonra Panathinaikos ile Lokomotiv Kuban formaları giyen Sırp asıllı Avustralyalı pivot Aleks Maric’e teklif götürdü. Cimbom’un 29 yaşında ve 2.11 boyunda olan yıldız isimle görüşmelere başladığı ifade edildi. Rusya’da Lokomotiv Kuban takımıyla Eurocup şampiyonluğu yaşayan Maric, Rusya Ligi’nde 14 maçta, 11.5 sayı, 6.4 ribaund, 1.4 top çalma; Eurocup’ta ise 14 maçta, 11.4 sayı, 7.3 ribaund, 2 asist ortalamalarıyla forma giymişti.

ATAMAN'IN ESKİ GÖZDESİ

Zoran Erceg, 2011-12 sezonunda Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Beşiktaş Milangaz ile Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve FIBA Eurochallenge kupası şampiyonluğu yaşamış ve bu başarılarda performansıyla büyük rol oynamıştı. Sırp yıldız, 2012-13 sezonu öncesi ise Rusya’nın CSKA Moskova takımıyla 3 yıllık bir sözleşmeye imza atmıştı. Sırbistan Milli Takımı’nın da formasını giyen Erceg, geçtiğimiz sezon Euroleague’de 6.2 sayı, 2.5 ribaund; VTB Ligi’nde ise 7.1 sayı, 1.8 ribaund ortalamaları elde etmişti.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları