"Basın Tamas'ı hep hedef gösteriyor!"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Real Sociedad maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, oyuna bakıldığında sonucun adaletsiz olduğunu ifade ederek, "Şimdiye kadar oynadığımız iki maça bakıyorum, aldığımız sıfır puana yanıyorum. Maça gol yiyerek başladık. Sonra toparladık ve pozisyonlar bulduk. Hatta rakibi abluka altına aldık. İkinci yarı tamamen bizim hakimiyetimiz vardı. Taraftarın da desteğiyle golü bulduk. Ancak ikinci golü yiyip, arkasından kırmızı kartla 10 kişi kaldık. Bunun altından kalkmak zordu. Yine de oyuncularım iyi mücadele edip gol için yüklendiler" dedi.

Yenilen golleri bir futbolcuya yüklemenin yanlış olacağını vurgulayan Terim, "Ne yenilen golü ne de savunma hatalarını bir oyuncuya yükleyemeyiz. Burada zincirleme bir hata var. Oyuncuları hedef yapmaktan sıyrılmalıyız. Gol hep beraber yenilir ve atılır. Sonra işin içinden çıkamayız. İki maçta 4 gol yedik. Galatasaray böyle goller yememeli. Ama Galatasaray bu tip golleri hep yiyecek. Diğer takımlar da yiyor. Galatasaray'ın yapması gereken bundan fazlasını atmak" diye konuştu.

Bundan sonra da mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Terim, "Herkesi, her yerde yenebilirsiniz. Böyle oynadığımız maçlarda kaybetmemiz çok zor. Galatasaray bu oyunla zaten zor maç kaybeder" dedi.

Hasan'ın gördüğü kırmızı kartın haksız olduğunu da iddia eden Fatih Terim, "Hasan'ın aklı, yediğimiz ikinci golde kaldı. O sinirle hareket etti. Hareketi profesyonelce değildi. Ancak kırmızı kart da değildi. Karpin kırmızı kart görmeliydi" diye görüş belirtti.

Tamas'ı seyircinin oynatmadığı görüşünü de savunan Terim, bu konuda medyayı eleştirerek, "İçinizde bazı arkadaşlar geldiği günden beri Tamas'ı hedef gösterdi. Her top ayağına gelişinde protesto yedi. Böyle devam etseydi, takıma zarar verirdi. Takımla birlikte teknik adamlar 24 saat yaşıyor ama kimin oynayacağına başkaları karar vermek istiyor. Tamas çalım yedi de başkaları yemedi mi? Tamas'ı çalımlayan Nihat mı golü attı? Ortadakiler ne oldu? Galatasaray yenilince, suç varsa biz üzerimize alırız. Galip gelirse de hep beraber bu başarıyı üstleniriz" dedi.

Fatih Terim, taraftarların, verdiği destekle Ali Sami Yen Stadı'nı aratmadığını söyledi.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları