Yarı finale bir kala...
Bayan basketbol takımımız, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni bugün de yenmesi durumunda yarı finale çıkacak.
Webaslan.com
Galatasaray Medical Park ve Mersin BŞB, ligde bu sezon iki kez karşılaştı. Deplasmandaki mücadeleden 76-69’luk skorla üstün ayrılan takımımız, İstanbul’daki maçta da rakibini 53-50 yenerek muhtemel bir playoff serisine 1-0 önde başlama hakkı kazanmıştı.
Normal sezonu birinci sırada bitiren Galatasaray, sekizinci Mersin ekibini playoff çeyrek final serisinin ilk maçında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk etti. Karşılaşmanın birinci yarısında rakibini etkili savunmasıyla durduran takımımız, devam eden bölümde aktif dinlenerek 68-54’lük skorla sonuca gitmeyi başardı. Ve çeyrek final serisinde 2-0 öne geçti.
Galatasaray Medical Park, serinin ilk maçında rakibini 43-32’lik ribaund üstünlüğü kurdu. Seimone Augustus, takımımız adına 14 sayı, 6 ribaund ve 5 asistle oynadı. Karşılaşma içinde bir kez smaç denemesinde bulunan Sylvia Fowles, 12 sayı ve 9 ribaund ile galibiyete katkı verdi. Tamika Catchings’in ise 11 sayı, 6 ribaund ve 6 asisti vardı. Ceyhun Yıldızoğlu’nun takımı, Mersin BŞB takımını %36 şut isabetiyle hücum etmeye zorladı.
Seride 2-0’lık üstünlüğü bulunan Galatasaray Medical Park, bu maçtan da galip ayrılması hâlinde, durumu 3-0’a getirerek yarı finale yükselecek. Aksi durumda eşleşmedeki üçüncü karşılaşma, 30 Mart Çarşamba günü, Mersin'de yapılacak.
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Diğer Haberler
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Real Madrid'de Alvaro Arbeloa dönemi sona erdi!

Suudi Arabistan'dan Raphinha için 80 milyon euro!

Schalke, Loris Karius ile nikah tazeledi

Jose Mourinho, Borussia Dortmund'dan istedi!

Atletico Madrid, Sörloth'un bonservisini belirledi!

Rafael Leao'dan Al Hilal'e ret!

Real Madrid'den Calafiori için ilk adım

Nathaniel Brown'a dev kulüpler talip

Arsenal Kenan Yıldız'a talip
Altay Bayındır, Manchester United'a veda ediyor
























