Makale Yaz
nihatgs
Bu haberi yazdır
Mutlu sezonun genel değerlendirmesi
 Eyl
21
 2017

Merhaba renktaşlar,

Öncelikle hepimize iyi bir 6. hafta diliyorum. Mesela bizim Bursa'ya 3 atıp FB'nin BJK'dan 1 puanı kopardığı bir hafta olabilir :))

Yazımın başında size geçen sezon Igor Tudor ilk geldiğindeki yazdıklarımı içeren makalemi linklemek istiyorum. Bkz. http://www.webaslan.com/makale/?action=read&id=9132

Eğer bu makalemi de okuyarak devam ederseniz, benim gibi 30lu yaşlarındaki çocukluk aşkı Galatasaray olanların içinden gelen Galatasaray’ın ne olduğunu daha net anlayabilecekseniz. Nitekim çok şükür Galatasaray’ımız ilk 5 haftada gerçekten buna uygun bir oyun sergiledi. Bir tek nazar boncuğu olarak Antalya maçını görebiliriz fakat daha dün (20.09.2017) Real Madrid’in 40-50 maç sonra yenildiğini gördükten sonra bence futbolda böyle iniş çıkışların olabileceğini bilerek konuşmamız gerekmektedir.

Haftanın maçına gelirsek Bursa maçında ilk 45 dakikada en az 2 farklı skorla soyunma odasına girmeliyiz. Le Guen bu maçta kendisini ispat etmek ve hafta içi taraftarla bütünleşmiş takımının moralini yerine getirmek için takımını ekstra motive edecektir. Ama bizim de şok presle bazı önemli adamlara ekstra önlemler alarak maça başlamamız uygun olacaktır. Mesela Antalya maçında eto’yu bir anlık unutmanın bedelini 2 puanla nasıl ödedik gördük.

Genel olarak değerlendirmek gerekirse takımın arzusu öne doğru oynaması ve baskı yapması herkes gibi bana da çok keyif veriyor. Ama bunun yanında, takımın paldır küldür atak yapması, düşünmeden ezbere paslarla rakibe kolay top teslim etmesi, topu iyi kullanan rakiplerimizle yapacağımız maçlarda ciddi dertler açabilir başımıza. Takımda en beğendiğim 3 Oyuncu ise, Gomis, Maicon ve Fernando’dur. Gerisini de beğeniyorum ama bu 3lü gerçekten çok önemli. Kadroya Feghouli’nin de girmesiyle birlikte bence daha iyi olacağız.

Güncel olan konulara da değinmek istiyorum müsaadenizle. Bizim artık şu sosyal medya gazlamalarına, yönlendirmelerine, linç kültürüne bir son vermemiz gerekiyor. Elimizdeki kadrodaki ilk 11’den memnunuz fakat yedek kulübemizdeki oyunculara resmen kendi elimizle sıkıyoruz, ateş ediyoruz onlara. Yani ben sözleşmeli oyuncumuz Sinan’ın ıslıklanmasını gerçekten anlayamıyorum. Yapmayalım arkadaşlar. Kırgınlıkları mutsuzlukları bu çok paralı çocuk ruhlu oyunculara yansıtmamamız lazım. Bu adamlar çok kazanıyor çok ünlüler, belki bu birçoğumuza gıcık edici geliyor fakat bu şöhretli adamlar ıslıklandığı zaman bitiyor. Alkışlanınca daha farklı bir oyuncu haline dönüşüyorlar. Biz elimizdeki adamlar ıslıklayarak yuhalayarak kaybediyoruz ve bu çok saçma.

Bunun bir diğer örneği de Selçuk. Bakın bir önceki linklediğim yazımda da belirttiğim üzere ben de bu adamdan hiç memnun değilim fakat adam elimizde sözleşmeli oyuncumuz. Bizim ihtiyacımız olabilir. Bu kadar küstürmemeliyiz, bu kadar nefret ettirmemeliyiz. Bırakalım adam elinden geleni yapsın. Çok bişey veremese de elinden geleni vermeye çalışsın. Bu yapılan protestolar emin olun ilk 11de oynayan oyuncularımızı da tedirgin ediyor. Çünkü  adam salak mı? Bir düşünür önce. Bunlar 6 yıldır kaptanlık yapan, 10larca başarı kazanmış adamlarına bile neler yapıyor, ilk başarısızlıkta bizi darağacına götürür diye düşünür. Bırakın yaa bi adamların kafası rahat olsun. Kadro güzel, hava güzel, gidiş güzel. Bi sorun yaratmayın, sert küfürlü eleştiriler yapmayın, bir bakalım takım yıl sonunda nerelere gelecek görelim.

Bir de Arda Turan meselesi var. Türkiye’nin ve altyapımızın yetiştirdiği en önemli oyunculardan biridir bence şu an kendisi. Biri de maalesef emre beleşoğlu. Ya arkadaşlar, bakın yabancı sınırı yeniden getirilecek, kaliteli yerli oyuncuya ihtiyacımız var. Takımı Arda gibi sahiplenecek, Arda kadar takımı için elinden geleni yapacak bir başka Galatasaray’lı yok. Bu yetenekte yok en azından. Adam resmen sosyal medya yüzünden gelmedi bu yıl. Solda oynasa kötü mü olurdu şimdi? Veya seneye solda Arda, arkasında Asamoah olsa kötü mü olur? Takımı karıştıracak konuları sizin konunuz değil. Yönetim ve teknik direktörün konusu. Siz oyuncuya galiz küfürler ederek adamı takımdan uzaklaştırırsanız bunu da BJK alır. Alsın diyenleri duyar gibiyim. Caner-Gökhan için de öyle diyordu fenevliler. Şimdi yandım ALLAH diyorlar ama bi söndüren yok.

Arkadaşlar lütfen takımımıza her platformda destek olalım, hakaretlere son verelim sosyal medyadan. Hatta arada buraya yorum yapacağınıza, bu adamların sosyal medya hesaplarına destek ve iyi niyetli sözler içeren mesajlar bırakın. Takıma faydanız olur her türlü.

Ürün alımını lütfen önemseyin. Sırt çantası ihtiyacınız mı var? Girin GS store’un internet sitesine. Alın klüpten. Kış geliyor eldiven mi lazım? Alın GS Store’dan. Çakmak mı lazım? Alın bi tane 3 tl Fazla verip n’olacak? Yardımın ve desteğin 10larca çeşidi var. Biz destek verirsek takımımız çok daha iyi yerlere gelecektir.

Eğer olmazsa gene hep birlikte cefakar taraftarlar olarak biz burada üzüleceğiz biz mutsuz olacağız napalım.

Hepinize sevgiler ve bol gollü bir bursa galibiyeti dileklerimle hoşçakalın diyorum.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...