Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Günaydın zeka küpleri
 Şub
15
 2017

Ne kadar acıdır ki kafasında az biraz beyni olan ,azıcık futboldan anlayan herkesin gördüğünü ilk görmesi gerekenler en son görüyorlar. Bu da G.Saraya kalbini veren ,G.Sarayla yatıp kalkan milyonlarca taraftarın hayatını kahır ediyor. Sonra aklı selimin yoluna geliyorlarda olan koskoca kulübün heba olan milyonlarına, boşa geçen sezonlarına mal oluyor. Kardeşim beden hocasından fazla donanımı, bizim köşe manavdan iyi futbol bilgisi, alelade bir vatandaştan üstün zekası olmayan birisini allayıp pullayıp değeri 100 milyon euro civarı, forması çok daha fazla bir asırlık çınarın futbol takımının başına getirir misin ? Adam futbol emekçisi bir altyapı hocası. Yani ülkemizde asgari ücretle yılda 15-20 bin TL ,Avrupa da ise yılda 50-60 bin euro karşılığı çalışan bir antrenör. Kalkıp sen yıllık 90 bin euro ödeyerek altyapının başına getiriyorsun. Burada hiç sorun yok. Ama sonra birden yıllık bütçesi 65 milyon euro değeri 100 milyon eurodan fazla olan, içlerinde milli takımlarında oynamayan futbolcusu olmayan bir kadronun başına getiriyorsun. Ücretini yıllık 900 bin euroya çıkartıyor, primlerle filan 1-1.5 milyon euro ödemeyi taahhüt ediyorsun.

Sayın yöneticiler siz aklınızı peynir ekmekle yemiş olabilirsiniz. Siz sahada oynanan oyunun niteliğinden, kalitesinden anlamıyorda olabilirsiniz. Ancak sizin anlamadığınız nokta bu kulübün yöneticisi olsanızda sahibi değilsiniz asla. Siz kendi paranızı harcamıyorsunuz burada yani babanızın çiftliği değil milyonların G.Sarayıdır yönettiğiniz. Sizin içinizden nasıl bir futbol aklı çıktıysa sezon başında takımın eksik yerlerine oldukça etkili ve nokta transferler yaparak hiçbirimizin beklemediği kadar iyi bir kadro oluşturdunuz. Ancak bu iyi kadroyu takımı doğru yönlendirecek bir lider yerine bir acemiye teslim ederek pişmiş aşa su kattınız. Her biriniz iş adamısınız ,önemli, başarılı, kariyerli insanlarsınız. Hadi 500 bin TL verdiğiniz arabalarınıza ehliyeti olmayan şoför, otellreinize, fabrikalarınıza, holdinglerinize yetersiz, kariyersiz müdürler atayında görelim. Siz o paraları benim gibi milyonlarca G.Saraylının aldığı kombinelerden, formalardan, kredi kartlarından, gsm hatlarından kazanıyorsunuz. Size reklam verenler, sponsor olanlar, maçınızı yayınlamak için milyon dolarlar ödeyenler taraftar sayınıza ,ratinginize göre değer biçiyorlar. Sizin bizi bir amatçrün yetersiz beynine teslim etmek hakkınız olamaz ve olmamalıdır.

Pazar akşamı saat 16 gibi evden çıktım ,17 gibi stada gittim. Keyifler yerinde ,Beşiktaş yenilmiş ,Fener berabere kalmış, gündüzde Başakşehir mağlup. Yani yeneceksin Kayseriyi, 2. liğe yükseleceksin. 2 hafta sonra da yine evinde yen Beşiktaşı lidersin. Hava buz gibi ,kar yağıyor. Gittim bir sıcak çay içeceğim, maça 1.5 saat var daha. Baktım cepten kadrolar gelmiş. Hiç stada girmeden çıktım gittim. Evde bir film seyreder boşu boşuna küfür edip günaha girmem ,sinirlerimi bozup kanser olmam dedim. Ancak arkadaşlar baskın yaptı mecburen maçı seyretmek zorunda kaldım yine. Doğrusu ya o sahaya çıkan takım maçı kazansa bile asla farklı düşünmezdim. Eğer kenarda bir lider yoksa, eğer kenarda bir futbol aklı yoksa kalkıp kimse Sabri yi, Selçuk u, Semih i, Snneijder i, Podolski yi, ya da herhangi bir oyuncuyu eleştirmeyecek. Bakın arkadaşlar bir takım bir sezonda 12 tane kafa golünü yemez. 2 yersin, 3 yersin hocan önlem alır. Adam paylaşımında, takım presinde, rakip alanda yapılan baskıda, defansa geçişlerde, rakibi karşılamada her maç bile bile göre göre aynı zaaflar yaşanıyorsa teknik adam idmanlarda bu adamlara ne çalıştırıyor acaba ?

G.Saray ın kadrosunda dünya kupası kazanmış adam var,ki takımının en önemli silahlarından birisiydi. Dünya kupası finali oynamış, şampiyonlar ligi kazanmış adam var ki hem ülkesinin hem dünyanın en önemli, en kariyerli isimlerinden birisi. Dünyanın sayılı kalecilerinden birisi koruyor kalemizi. Ülkenin son 10 yılına damga vuran oyuncu yine G.Saray kadrosunda. Yedek kalecisinden 18e giremeyen oyuncusuna kadar ülkesinin milli takımında oynamayan oyuncu yok bu kadroda. Ancak takıma beyin olarak ,futbol aklı olarak ,lider olarak getirdiğin teknik adam orta sahanın en önemli 2 oyuncusu yokken kalkıp sahaya 3 tane kanat oyuncusu ile çıkar, tam 3 aydır oynamayan ön liberoyu takımın diğer ön liberosuyla beraber oynatır ise söyleyecek laf kalmaz. Elinde Josue var, geçen seneye ve bu sezon başına damga vuran Eren var. Ama sen asla oyun kurma özelliği olmayan, seri ve süratli ancak futbol aklı sınırlı, yaratıcılığı sınırlı Bruma yı 10 numara oynatacaksın. Arkadaşım koyarsın Eren i santrfora ,Podolski yi forvet arkasına, DeJong un yanına da Josue yi olur biter Ama başında birilerinin ısrarla bey dediği bir beyinsiz olunca bunu bile düşünmek zor. Şimdi futbolcu ne yapsın, takım ne yapsın ?

Yönetim Karabük ün hocası Tudor u getirdi takımın başına. Eğer Riekerink denilen şarlatan treni kaçırtmadıysa İgor ile rahat şampiyon oluruz. Ancak şu görünen köyü hiç olmazsa devre arası görseler, saçma inatlarından vazgeçselrdi şimdiden 5. yıldızın ilk halkasını kutlamaya başlardık. Biz Tudor ile anlaştık, şikeye bile ses çıkartamayan akbabalar birden etikten, ahlaktan dem vurmaya başladılar. Kardeşim ne alakası var ? Karabük neden sözleşmeye sadece150 bin dolar tazminat maddesi koydu acaba ? Çünkü Tudor başarısız olsa ,3-5 maç kaybetse adamı kovacak ve 150 bine işi kapatacaklardı. Ama keser döndü sap döndü gün geldi hesap döndü. Eğer bu etik değilse hocasını 3 kuruş tazminata kovan Bursa yı, Alanya yı, Antalya yı, Gençlerbirliği ni, Gaziantep i, Adana yı, Kayseri yi filanda aynı şekilde eleştirin ahlak bekçileri. İgor Tudor 38 yaşında, futbolculuk kariyeri dorukta, hocalık kariyerinin ise başında bir genç teknik adam. Elbette hedefleri büyük. Böyle bir adamın G.Saray gibi kendisini dünya vitrinine koyacak bir markaya hayır demesini kim bekliyor gerçekten ? Adamın teknik direktörlük kariyerinin en büyük basamağı bu. Ve adam bir profesyonel. Keşke şu medyanın ahlak, namus, etik bekçileri Yıldırım Demirören, Fatih Terim e teklif götürürkende aynı hassasiyete sahip olsalardı. 

Sözün özü yönetim doğruyu buldu ama geç buldu. Gönderilen Riekerink hiç ama hiç bir şekilde değil G.Saray ın bizim ptt liginde bile hiç bir takımın teknik adamı olacak kapasiteye, kaliteye, zekaya, futbol bilgisine sahip değildir. Bu adamı getirmek bile yönetimin büyük ayıbıdır. Transferde ise ahlak dışı, etik dışı, hukuk dışı hiç bir şey yoktur asla. Şimdi aklımda tek soru işareti zibidiye bey demeyi marifet sayan futbol bilmezler takıma taraftar olarak verdikleri zararı nasıl telafi edecekler ? Şayet bu kral çıplak diyemeyen güruh sayesinde kulübü yöneten işbilmez beyzadeler en az 3-4 ay ve belki de koca bir sezonu çöpe attılar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...