Makale Yaz
serkan6464
Bu haberi yazdır
Orada bir Donk var uzakta
 Ara
19
 2016

  Merhaba Arkadaşlar, 

   Geçen sene yaptığımız  en anlamsız transferlerin başında Ryan Donk gelmekte bence.

   Neden mi?

 Sözleşmesinin bitimine yarım futbol sezonu kalmış bir oyuncuya,evet yanlış okumadınız,ay hesabıyla sadece 6 ay sözleşmesi kalmış bir oyuncuya 2.5 Milyon EURO gibi akıl almaz bir bonservis ücretini yönetim nasıl verdi anlamış değilim.Donk'un yıllık ücreti de 1,5 milyon Euro.Üstelik bu oyuncu 30 yaşında,Hollanda milli takımında hiç oynayamadığı için de market değeri düşük,oynadığı en iyi takımlar Az Alkmaar ve FC Brugge iken.Aldığımız takım da Kasımpaşa.Varın gerisini siz düşünün artık.

   Yönetim zannedersem,taraftarların transfer isteklerine  ve Mustafa Denizli'nin ısrarlarına dayanamayıp  ve Mustafa hocaya bir hoş geldin armağanı olarak Ryan Donk'u aldı.

   Sahi  Donk nerede? diye sorar gibisiniz.

   Defansif orta sahaya Kan Portakalı olarak alınıp da,  Greyfurt çıkan  bu adam Real Betis'de arkadaşlar.Oyun olarak olmasa da istatiksel olarak sıkı bir şekilde takip ediyorum.

   Çünkü:

    Oyuncu 2016 - 2017 futbol sezonunda 20 resmi maçta minimum 45 dakika görev aldığı takdirde Real Betis'in oyuncuyu 1.538.750 Euro bonservis bedeli karşılığında satın alma yükümlülüğü bulunmaktadır.İbaresi var sözleşmede.Yönetimin  anlaşılan ''zararın neresinden dönersek kardır'' atasözü aklına gelmiş olmalı ki böyle bir madde koymuş anlaşmaya.

   Ryan Donk sezon başında forma şansı bulmakta zorlansa da,yavaş yavaş ilk 11 de kendine yer buldu ve  16.12.2016 itibariyle 6 lig ve 1 Kral kupası (toplam 7) maçında yukarıda bahsettiğim şartı sağladı.Geriye kaldı 13 maç.

  İspanya liginde ilk yarının bitimine 3 maç var.Ligin ikinci yarısında da  da 19 maç  ile hala oynanmamış  22 maç Ryan Donk'u bekliyor.Hiç de azımsanmayacak bir sayı arkadaşlar.Üstelik Real Betis  Kral kupasında 1-0 avantajıyla Deportivo ile deplasmanda oynayacak.Umarım  bu maçta da Emre Çolak gol atar ama Real Betis turu geçen taraf olur ve Ryan Donk biraz daha oynar.

  Çıkmadık candan nasıl ki  ümit  kesilmezse,henüz oynanmamış maçlardan da ümit kesilmez.Daha 13 maça  Ryan Donk'un ihtiyacı olduğu kadar verilen o anlamsız bonservis ücreti ve yıllık ücreti de düşünüldüğünde buna GALATASARAY'ımızın da ihtiyacı var arkadaşlar.

Şampiyon Olmak Ümidiyle.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...