Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Chedjou 2-2 Galatasaray
 Eyl
25
 2016

  Oynadığı oyun ve kadrosu yerlere göklere sığdırılamayan rakibini hibrit çimli sahasına gömüyorsun ve dakika 70'lerde içindeki hain devreye girip maçı satıyor. Sonuç olarak 1 puana razı olmak zorunda kalıyorsun.

  İlk geldiğinden beri oynadığı oyunu zerre sevmediğim, bunu her fırsatta söylediğim, hata üstüne hata yapan ve beni haklı çıkaran Chedjou bu maçı da boş geçmedi ve bizim açımızdan güzel giden herşeyi mahvetti. İlk golde zıplama zahmetine bile girmedi ve geldiğinden beri bu şekilde yedirdiği belki 15. gol oldu. İkinci golde önünden geçip giden topu güya Muslera'ya bırakacaktı ama arkasını kollama zahmetinde bulunmadığı için 2 puanımızı hiç etti, geldiğinden beri böyle belki 20. golü yedirdi, az daha o 1 puanı da rakibe verecekti.

  Chedjou sevicilerin gözünü senede attığı 2 golle boyayıp geri kalan süreçte bize her sezon en az 10 gol yediren bu futbol fakirini bugün kadro dışı bırakmayan yönetim de ben adamım diye ortalarda dolaşmasın. Yok oyunu iyi kuruyomuş da, hava toplarında iyiymiş de, falanmış da filanmış. Geçin bunları.. Adam gibi stoper alın bu adamın yaptığı gibi saçma sapan hataları yapmasın ama oyun da kurmasın, iyi oyun kurup 3 gol attıracağına iyi savunma yapsın 13 gol yedirmesin. Hava toplarında madem o kadar iyi de sırf onun yüzünden geçen sene duran toplardan yediğimiz 6-7 gol geldi şu an aklıma. Geçen sene Benfica maçları falan.. İnşallah yönetim bu futbol fakiriyle sözleşme uzatma işine falan girmez, girdiyse de bu maçtan sonra vazgeçer.

  Maç 2-1'den dönse bu kadar üzülmezdim ama 2-0'dan dönmesi çok kötü oldu. İnsanlar senenin en zor deplasmanlarından birinden 1 puanla döndüğümüz için mutlu olmamızı bekliyorlar ama maçın 2-0'dan döndüğünü hesap etmiyorlar. Chedjou olmasa bence gol bile yemeyecektik ama 1 gol yediğimizde maçın 3-2'ye bile dönebileceğini biliyordum. Evet ilk 70 dakika mükemmel ötesi oynadık, çok koştuk, savaştık, önde bastık, rakibi oynatmadık, dönen topları aldık, iyi paslaştık ama girdiğimiz pozisyonları düşününce rahatça 5 tane atmamız gereken maçı kendi elimizle rakibe verdik. Chedjou hariç bütün takım mükemmeldi. Josue'nin yerinde Yasin, Sinan ya da Bruma olsa o golü atmıştı. 

  Riekerink Bey diye göklere çıkardığımız adam takımdaki çöpleri atsa da, iyi kadro kursa da, ilk yarılarda takımı çok güzel oynatsa da iş oyunu okumaya, oyuncu değiştirmeye gelince çuvallıyor. Kayseri maçında hatalı değişikliklerle önde olduğumuz maçta beraberliğe razı olduk, bu maçta da 2-0 önde olmamıza rağmen yapmadığı değişikliklerle yine bizi beraberliğe mecbur bıraktı, az kalsın 1 puanı bile bulamayacaktık.

  Rakibin artık kaybedecek birşeyi yok, çift forvete dönmüş topuyla tüfeğiyle üzerine gelecek, skor 2-0 iken, Bruma, Yasin, Tolga, Selçuk, Sneijder, Eren hepsi yorulmuşken çıkarsana, yerine taze kanları alsana, neyi bekliyorsun. Skor 2-2 olmuş beyefendi ilk oyuncusunu değiştiriyor, az daha bekleseydin de 3-2 olsaydı, ondan sonra değiştirirdin niye bu kadar acele ettin. Önde olduğumuz her deplasman maçını berabere bitirirsek işimiz var. 80 puan hedefini zor bulursunuz.

  Rakip çift forvete döndüğünde illa defans yapıcam diyorsan çıkar Bruma'yı al Semih'i, çıkar Yasin'i al Josue'yi, çıkar Eren'i al Sinan'ı. Sonra koy Sinan'ı en uca, defansı 5'le, ortayı da Tolga, Selçuk, Josue, Sneijder'le baklavalı şekilde kilitle.

  Orada 70. dakikaya 2-0 önde giren takımın teknik direktörü ben olacaktım ki ne o rakip o maçı 11 kişi tamamlardı ne de gol atabilirlerdi.

  Hakem de vermediği kartlarla, yediğimiz gol öncesi oyuncu değişikliklerine izin vermeyerek ona verilen görevi gayet güzel yerine getirdi.

  Sonuç olarak bugün galibiyetimize mani olan, yıldız sayısı bizimkinin karekökü kadar olan rakip değil, başta hain Chedjou ve sonra 75. dakikaya kadar uyuyan Riekerink'tir.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...