Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Daha İyi Olacak
 Ağu
28
 2016

  Galibiyete rağmen hayal kırıklığıyla geçen ilk haftadan sonra bu hafta çok daha iyi bir oyunla gelen 3 gollü galibiyet içimizi rahatlattı.

  Sabri, sağbek için harcanan milyonlarca euroya rağmen her seferinde 'Ben buradayım' dercesine, bu maçta da Linnes'in gösterdiği zaafiyetleri göstermeyerek formasının hakkını verdi.

  Yasin bu maçta da hücumda kötü olsa da savunmaya verdiği destek ve attığı golle kısmen iyi bir maç çıkardı.

  Selçuk duran topta yükselemeyip golü yedirse de geçen haftaya göre bütün oyuncularımız gibi daha iyiydi.

  Tolga geçen sene top kazanma, dinamizm ve mücadele konusundaki eksikliğimizi elinden geldiğince kapatmaya çalışıyor ve daha da iyi olacak.

  Sneijder de maça kötü başlasa da sonradan şutlarıyla, oyun yönünü değiştirmesiyle ve yaptığı asistle toparladı ama onun da daha fazla etkili olması lazım ve olacaktır.

  Carole futboldan anlamayan bazı kesimin saçma sapan eleştirilerine maruz kalsa da her maç onların göZüne göZüne sokarcasına iyi oynamasıyla gereken cevabı veriyor diye düşünüyorum.

  Eren ile başlanılan maçlarda skoru erken bulabilirsek bu günkü gibi forvetsiz sisteme geçilerek kontra ataklarda etkili olunabilir.

  Akhisar teknik direktörünün de dediği gibi Muslera ligde haksız rekabet oluşturuyor, iyi ki var.

  İlk yarıda Akhisar'ın attığı erken gol kendisine handikap olarak döndü. Fazla kapandılar ve gole davetiye çıkardılar. Yedikleri ilk gol sonrasında zaman zaman üzerimize gelmeye çalışsalar da pek başarılı olamadılar. İlk 10 dakika bocalasak da sonrasında ilk yarının sonuna kadar iyi toparlayıp baskı kurduk, dönen topları aldık, topa sahip olduk.

  İkinci yarıda ise Eren'in sakatlanmasıyla yerine oyuna giren Josue ile birlikte forvetsiz oynamaya başladık ve hücum aksiyonlarında duvar paslarıyla daha etkili olabilirdik. Yasin ve Bruma işbirliğiyle gelen gol sonrası üzerimize gelmeye başlayan ve geride boşluklar veren rakibe karşı hücumda bu duvar paslarını yapabilsek 3. golü daha erken bulabilirdik.

  Oyunun merkezini ilk yarıdaki gibi daha ileride kurarak, Eren, Selçuk, Sneijder, Josue gibi oyuncuların daha etkili oynamasını sağlamalı Riekerink Bey. İkinci yarıdaki gibi daha geride kurduğunuzda alan genişlediği için başta Selçuk ve Sneijder gibi oyuncuların verimi düşer.

  Daha bu takıma Cavanda, Podolski, Serdar ve ön libero da katılınca daha iyi maçlar çıkarılacaktır ama şampiyonluk için her oyuncu varını yoğunu ortaya koymalı, ligin kalitesi her geçen gün artıyor, Konyaspor ve Rizespor gibi takımlar güçlerine güç kattılar, bjk ve fb de daha da güçlendiler.

  Tiote iyi bir oyuncu olabilir ama Diarra başka bir seviye. Oyun görüşü, top kazanma ve dağıtma, doğru pozisyon alma konusunda Real Madrid'de boşuna oynamamış dedirtir.

  Kazandık, mutluyuz, iyiydik ama daha da iyi olmalıyız, bu oyun şampiyonluk için yeterli değil.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...