Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Başarının anahtarı gençler!!
 Mar
26
 2016

  Bir zamanlar Türkiye'nin en iyi altyapısına sahip olan Galatasaray en büyük başarılarını altyapıdan yetişen birçok oyuncusunu barındıran kadrosuyla elde etti. Galatasaray ve Türk Milli takımı o yıllardaki başarılarını Galatasaray altyapısına borçlu.

  O başarılı, genç, dinamik, zeki kadro 1980'lerin sonundan itibaren ilmek ilmek işlenmeye başladı, Bülent Korkmaz, Tugay Kerimoğlu, Okan Buruk, Arif Erdem, Hakan Ünsal, Egün Penbe, Suat Kaya, Hakan Şükür, Ümit Davala, Gheorghe Hagi.. Kimi o meşhur altyapıdan yetişti 17-18 yaşlarından itibaren A takıma girdi, kimi henüz 19-20 yaşlarında transfer işini iyi bilen, futboldan, futbolcudan anlayan hocalar tarafından takıma kazandırıldı, kimi dünya yıldızı apoletiyle takımın abisi olarak Galatasaray'a kazandırıldı. Artık 14 senenin acısını 4 kere üst üste şampiyon olarak çıkarma ve bu zincirin sonuna 2 tane de avrupa kupası ve nice zaferler ekleme vakti gelmişti.

  O takımın çoğu 24-27 yaş aralığındaki genç ama tecrübeli oyunculardan oluşuyordu, birkaç tane de tecrübeli abiler vardı. Adamlar daha 17-18 yaşlarında A takımda forma şansı bulurken şimdilerde 21-22 yaşındaki adamlar daha U21 takımında süründürülüyor. Zaten geneli çok yetenekli olmayan oyunculardan kurulu olan altyapıda 3-5 tane yetenekli çocuk var onlara da cesaret edip forma vermekten aciz sözde teknik direktörler çalıştırıyor takımı.

  Kadroda Koray, Sinan, Volkan var ama içlerinde bir tek Sinan forma şansı buldu o da sakatlıklar olmasa zor oynardı ya neyse. Riekerink şu anda takıma, futbolcuların 14-15 yaşlarında öğrenmeleri gereken şeyleri aşılamaya çalışıyor, pozisyon alma, markaj, pas tercihleri, alan paylaşımı gibi.. Düşünün takımın içler acısı halini, zaten adam akıllı 30 yaş altında oyuncumuz yok, 30 yaşındaki adamlara futbolu en baştan öğretmeye çalışıyoruz. Alman altyapılı ve genç 2 oyuncumuz var Koray ve Sinan. Ben iddia ediyorum, sağlıklı oldukları sürece bu sezon onları kesebilecek kadar formda 1 tane oyuncu yok. Ne Denayer ne Chedjou ne Semih, ne Hakan Koray'ı kesebilecek kadar iyiler, ne de Olcan ya da Yasin, son haftalardaki formsuzluğuyla Podolski'yi de sayabiliriz, Sinan'ı kesebilecek kadar iyiler.

  Sene başından beri Türkiye Kupası maçlarında Uygar başta olmak üzere birçok genç oyuncuya şans veren fener o gençlerin hepsinden verim aldı, tecrübelerine tecrübe kattı, hatta hepsi A takımda oynayabilirim mesajı verdi. Öte yandan bizim Hamzaoğlu 4 tane attığımız, resmen gazozuna oynanan Eskişehir maçında bile Sinan'ı, Koray'ı oynatamadı, yüreği yetmedi, 3. lig takımlarıyla oynanan kupa maçlarını saymıyorum bile. O maçların hiçbirinde altyapıdan 1 tane oyuncu kadroda yoktu.

  Umut'un çoğu maçı şut bile çekemeden tamamlamasına göz yuman sözde teknik direktörler herhangi bir maçın son 10 dakikasında bile Volkan'ı oyuna alamadılar, aman yanlışlıkla iyi oynar, gol atar falan hiç gerek yok böyle genç oyunculara, Umut zaten takımda kimsenin koşmadığı kadar koşuyo, zaten bir forvet oyuncusunun önceliği gol atmak değil çok koşmaktır, golü kaleciler atar. Genç oyuncu dediğin Aydın gibi olmalı, 2 yılda bir işe yarar bir gol atıp yan gelip yatmalı. Koray'ın 2 senedir kötü oynadığı 2 maç hatırlamıyorum, sadece 1 maçta iyi oynamasına rağmen kırmızı kart görmüş ve sezonu kırmızı kartsız tamamlamamıza engel olmuştu, onun dışında kötü olduğunu hatırlamıyorum. Şu çocuğu 3-4 maç üst üste oynatsalar bir daha vazgeçemeyecekler ama onu yapacak yürek yok.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...