Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Transferler Ve Altyapı
 Şub
27
 2016

  Denizli'nin görevine son vermek içi daha ne bekleniyor anlamıyorum, tazminat maddesi mi var, varsa ne kadar söyleyin. Galatasaray taraftarı 1 milyon bileklik fazla alır, o parayı karşılar, yeter ki gönderin. Ben bu kadar ruhsuz, heyecansız, vurdumduymaz bir teknik direktör görmedim. Son 10 senede Galatasaray'ın başına geçmiş en kötü teknik direktör diyebilirim kendisi için.

  Teknik direktör kötü de oyuncular çok mu iyi diyeceksiniz, onlar daha beter. Hani Ünal başkan demişti ya 'bu kadro beni heyecanlandırıyor' diye, şimdi kadroda Muslera, Koray, Sneijder, Podolski ve Sinan'dan başka beni heyecanlandıran oyuncu yok, yeteneğiyle olmasa da kazanma hırsıyla Sabri de bunlara dahil edilebilir. O kadar berbat bi kadroyla mücadele etmeye çalışıyoruz ki artık gol atabilmek için Sabri'nin birşeyler yapabilmesine bile seviniyoruz. Bi de bunlara ek olarak Muslera ve Sneijder'in de eski formlarından uzak olmaları tamamen bitirdi işi. Birine denk gelse öldürecek kadar sert ve isabetli şutlar çeken Sneijder bile bu sene doğru dürüst şut çekemiyor, ya dağlara taşlara vuruyo ya da yerden etkisiz, cılız, kaleciye antrenmanda bile atılmayan şutlar..

  Real Madrid - Atletico Madrid maçını izliyorum, sahadaki 20 oyuncu da deyim yerindeyse köpek gibi koşup mücadele ediyorlar. Bizde Lazio maçında oynayan oyunculara bakıyorum, neredeyse hepsi en az 30 yaşında. Muslera 29, Denayer 20, Chedjou 30, Hakan 32, Carole 24, Selçuk 31, Donk 29, Sabri 31, Sneijder 31, Yasin 28, Podolski 30, Olcan 30, Bilal 32, Umut kazması 32..

  Yaş ortalaması 29,5 olan oyunculardan sahada çok koşmasını, mücadele etmesini bekliyoruz. Takım tecrübeli ama güç yok, benim futbol görüşüme göre bu kadar yaşlı bir takım, hele o yaşlıların bir de yetenek sıkıntısı olduğunu düşünürsek, Katar'da, Estonya'da bile başarılı olamaz. Bir ülkenin en iyi takımında ilk 11 oynayan en yaşlı oyuncu ancak stoper olur o da tecrübesiyle takıma katkı sağlasın, defansta oynayan oyuncuları yönetsin diye ve en fazla 29-32 yaş aralığında olur. Diğer oyuncuların çoğunluğunun 18-26 yaş aralığında olmaları gerekir.

  Yani sezon sonu takımın 3/4'ünün değişmesi gerekiyor, hangi parayla yapılır, nasıl yapılır onu da yönetim düşünmeli. Önce takımın başına hırslı, hücum futbolunu benimsemiş, cesur ve genç bir teknik direktör lazım, sonra Chedjou, Semih, Tarık, Donk gibi oyuncuları satarak kaynak oluşturmak lazım, Umut, Hamit gibileri serbest bırakmak lazım.. Sonra Muslera, Selçuk, Sneijder, Podolski gibi tecrübelilerin yanına sözleşmesi biten Eren Albayrak gibi genç, yetenekli ve bonservissiz yerlilerle, avrupadaki yerlileri yerleştirmek lazım, aynı bjk'nin yaptığı gibi..

  Emre Can Coşkun, Emre Tosun, Koray Günter, Sinan Gümüş, İsmail Çipe, İbrahim Demirbağ, Berk İsmail Ünsal, Volkan Pala gibi yetenekli gençleri olan bir takım niye bunu kullanmaz anlamakta güçlük çekiyorum. Her ne kadar şimdi yüzlerine bakılmasa da Semih Kaya, Emre Çolak gibi gençler de bu altyapıdan çıktı ve 3 sene üst düzey katkı aldık bu adamlardan..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...