Makale Yaz
izmirprensi
Bu haberi yazdır
Denizli'nin asıl sınavı
 Ara
24
 2015

Merhaba Renkdaşlar;

Mustafa Denizli ile takımın şaha kalkıcağını söyleyen arkadaşlara tek bir cevabım var ve halen aynı şeyi tekrarlıyorum. Mustafa Denizli'nin elinde sihirli değnek yok. Ama bundan Mustafa Denizliye karşı olduğum anlamıda çıkmamalı. En azından şimdilik... Kısa vadede getirebiliceğimiz en doğru kişi maalesef kendisiydi ve nitekim öyle de oldu ama uzun vadede düşünmek zorundayız ve uzun vadedeki isim ne yazık ki Denizli değildir. Kendisinin yeni Derwall olucağını hiç zannetmiyorum.

Mustafa hocanın kötü giden futbol takımına çare bulmaktan daha zor bir işi var bence. O da halen takımın ve kulübün üzerinde olan Fatih Terim egomanyası... Fatih Terim'in halen oyuncular, kulüp, üyeler ve taraftar üzerinde ciddi etkisi olduğunu düşünüyorum. Nasıl olmasında zaten. Bu takım en büyük başarılarını Fatih Terim varken yaşadı ve camia en büyük kazığıda ona attı. Şimdi ne zaman işler kötü gitse akla ilk gelen adam kendisidir. Mustafa Denizli ise camianın içinden çıkmış kendi çapında kariyeri olan bir teknik adam ama takımda yapması gereken en zor iş Terim etkisini kırmak olucak.

Fikret Orman'ın Denizli için söylediği bir sözü hatırlıyorum. ''Kendisine teklif götürdük ancak Fatih Terim'in karşına çıkmaya cesaret edemedi'' demişti. Yaş itibari ilede Türkiye'de akla gelen iki kişiden biri Mustafa Denizli'dir. Ancak...!! Denizli'nin Fatih Terim adı karşısında çok ezildiğini düşünüyorum. Fatih Terim'in başarılarını düşünecek olursakta Denizli'nin kulüp ve milli takım bazında maalesef dişe dokunur bir başarısı yok. Bu bağlamda Galatasaray, rüştünü ispat edip zirvede bırakmak adına kendisi için son şanstır. Tabi değerlendirebilirse...

Büyük takımlara hoca olmak kolaydır. Kalende neuer, sağında alves, solunda marcelo, orta sahanda ronalda ve bale forvetinde ise messi varsa zaten antrenman yaptırmana bile gerek kalmaz. Çünkü büyük oyuncular yapması gerekeni zaten kendisi yapıyorlar. Önemli olan sıradan oyuncular ile büyük işler başarabilmektir. 3. Terim dönemini hatırlayın lütfen. Emre Çolak ilk kez fenerbahçe maçında sol açık oynamıştı. Sağ açıkta engin baytarı gördük ve semih kaya o sezon ilk kez 11 oynamaya başlamıştı. Demek istediğim şey şu. Sıradan oyuncular ile büyük işler yapabiliyorsan asıl saygıyı o zaman kazanırsın, adını o zaman yüceltirsin.

Galatasayımızın maddi anlamda ciddi sıkıntıları var ve futbol takımının ise ciddi eksikleri. Eksik olan yerlere transfer yapıcak paran yoksada sorunu kendi içinden çözmen gerekiyor. Buradada oyuncu performansları ve hoca faktörü devreye giriyor. Eğer büyük hoca isen Burak ve umuttan maksimum olanı almayı bilirsin. Büyük hoca isen tarık çamdalı oynatmayı bilirsin, büyük hoca isen koray günteri kazanırsın. Hamza hocayı vizyonu dar diye eleştirenlerden biriyimdir fakat yasini oynata oynata kazanmayı becerebilmiştir.

Mustafa Denizli yapı itibari ile başarının tecrübeli oyuncular ile geliceğini savunanlardan biri. Geçmişte çalıştırdığı takımlara ve milli takım kariyerine bakıcak olursak genç oyuncular ile pek çalışmamış ve çalışmayıda pek sevmemiş. Ama Galatasarayımızda kazanması gereken birçok genç oyuncu mevcut. Şu ana kadarda bu konuda pek bir adımda atmadı ve maalesef atıcağada benzemiyor. Koray ve Sinan en azından tecrübe kazanması için oynayabilicekleri bir takıma kiralanmalı diye düşünüyorum.

Takımdaki gidişata bakıcak olursak düzelen birşey olmuş gibi görünmüyor ama Allahtan umut kesilmez ümidiyle herkesten sabretmesini istiyorum. Herkese saygılar...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...