Makale Yaz
kocabey
Bu haberi yazdır
Galatasaray'ın kadro gerçekleri...
 Eyl
28
 2015

GALATASARAY GERÇEKLERİ

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, neredeyse sezon ortasında başına geçtiği Galatasaray'a 3 kupa kazandırmasına rağmen takımda kadro arayışlarını hala  sürdürüyor. Takımdan özellikle Melo'nun ayrılması, yönetimin taraftarın arzu ettiği transferleri yapamaması ve Grosskreutz'un ancak Ocak ayında forma giyecek olması nedeniyle genç teknik adam kadro içinde sık sık değişikliklere başvuruyor.

Ancak bu kadro tercihleri ve değişimler geçen sezondan itibaren taraftardan ve futbol kamuoyundan yoğun eleştiri almaya devam ediyor. Geçen sezon özellikle formda Yasin'in bazı maçlarda oyundan alınması skor açısından kayıplara yol açmıştı. Bu sezon yeni transferlerin de katılımıyla kafası bir hayli karışan Hamzaoğlu'nun ilk on bir tercihleri ve oyuncu değişiklikleri daha çok sorgulanmaya başlandı. 

Bu konu üzerinde ben de kendi görüşlerimi açıklama ihtiyacı hissettim. Uzun yıllar futbolu takip eden ve futbolcuların oyun karakterlerini iyice analiz etme yeteneğine sahip bir yazar olarak Galatasaray futbol takımında yer alan oyuncularla ilgili bazı gerkçeleri yazma ihtiyacı duydum.

1- Sabri bazılarının iddia ettiğinin aksine iyi bir sağbek. Sabri'yi kesip Denayer'i o bölgeye koymak en azından Denayer'i daha yararlı olabileceği bir mevkiden uzaklaştırmak anlamına gelir. Sabri tekrar kadroya alınıp Denayer ön liberoya monte edilmelidir.

2- Semih futbolunu geliştiremediği gibi her geçen gün daha kötü oynamaya devam ediyor. Şu haliyle GS'de ancak kulübede oturarak yer alabilir. Tandem ikilisi Chedjou-Hakan olmalıdır. 

3- Ön libero oynayan oyuncularda çabukluk, orta derecede top tekniği ve kondüsyon olmazsa olmazlardandır. Hamzaoğlu bu bölgede Selçuk, Rodriguez hatta Bilal gibi oyunculara yer  veriyor. Oysa bu 3 oyuncunun da çabukluğu ve fizik güçleri çok kötü. GS orta sahasının çabuk geçilmesi bu oyuncuların fizik mücadeleyi sevmemesi ve becerememesinden kaynaklanmaktadır. 

Bu bölgedeki iki oyuncudan en azından bir tanesinin güçlü, çabuk, koşabilen, rakiple boğuşabilen bir oyuncu olması şarttır. Dolayısıyla Hamza Hoca bu tercihlerinden vazgeçmelidir. Aksi takdirde özellikle ŞL ve derbi maçlarında ciddi sıkıntılar yaşayabilir takımı. Ben bu bölgede şu ikilileri öneriyorum;

Selçuk-Denayer, Emre -Denayer, Rodriguez-Denayer, Selçuk-Cem Karacan, Emre-Cem Karacan, Rodriguez-Cem Karacan, Selçuk-Hamit, Emre-Hamit, Rodriguez-Hamit...

4- Umut Bulut yetenekleri sınırlı, çok çalışkan ve iyi bir profesyonel. Forvet bölgesinde oynatıldığında takımına katkı sağlayabilen bir oyuncu. O'nu ısrarla sağ kanatta oynatmak hem gerisindeki sağ beke (Sabri), hem takıma ve hem de Umut'a büyük haksızlık ve zarardan başka bir şey getirmiyor. Bu haftalardır sürdüğü için Umut hem formunu hem de moralini kaybetti. Hamzaoğlu, Umut'u oynatacaksa forvette oynatmalı oynatmayacaksa yanında oturtmalıdır. 

5- Sinan Gümüş konusunda Hamzaoğlu'na hak veriyorum. Sinan tecrübesiz bir oyuncu. Ayrıca tek ayaklı. Ancak zaman zaman ve uygun dakikalarda süre verilerek takıma kazandırılmalıdır. Forvet oyuncusu değil kanat oyuncusu olabilir diye düşünüyorum. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...