Makale Yaz
aschilius
Bu haberi yazdır
Zor Zanaat (!)
 Eyl
22
 2015

Merhaba renkdaşlar,

Bugün aslında takımın oynayamadığı (!) futbol ile ilgili değil de başka bir konu ile ilgili yazmak istedim.

Futbol çok zor zanaat!!!!

Johan Cruyff Barça'nın teknik direktörlüğünü yaparken bir muhabirin ''Yıldız Oyuncular ile Çalışmak Zor mu?'' diye bir sorusu ile karşılaşmış.Efsane'nin cevabı da efsane olmuş. 

''Yıldız oyuncu ile çalışmak zor değildir.Kendini Yıldız Zannedenlerle Çalışmak Zordur'' 

Gerçektende bugün Dünya üzerinde gerçek yıldız diyebileceğiniz bir çok futbolcu olabilir.Ben Size Messi ve Ronaldo'yu örnek vereceğim. Bu 2 adam kadar dünya da gol atan, sahaya çıktığında heyecan ve fark yaratan başka futbolcu yok benim gözümde. Ve bu 2 adamın en önemli özelliği nedir? PROFESYONELLİĞİN DİBİNE vurmuştur bu 2 adam. Kamyonla para kazanıp, sadece sahada futbol oynayan, rakiplerine pislik yapmayan, aksine kendilerine yapılan en sert müdahalelerde bile kalkıp hemen oyuna devam eden tipler bunlar.

Neden bunları söylüyorum az çok tahmin edersiniz. Ben bu yazımda Burak Yılmaz hakkında birşeyler söylemek istiyorum. Kesinlikle hakaret etmeden, haddimi de bilerek, bu kulübe maddi manevi her türlü desteği veren bir taraftar olarak bir kaç söz söyleme hakkımın olduğunu düşünüyorum.

1-Koşmaz,pres yapmaz.

2-En önemli özelliği çok net poziyonları kaçırmaktır.

3-En bilinen hareketi, iki elini kafasına götürüp ağlamaklı bakışıdır.

4-Gol atmaktan çok, trip atmaktan hoşlanır!!

5-Milyonlarca € alıp, sermayesi olan taraftara gider yapar.(Paran helali hoş olsun kesinlikle gözüm yok Allah daha çok versin inşallah)

6-Ben daha Galatasaray'da üst üste 2 kişiyi geçip net bir gol vuruşu yaptığını görmedim.

7-Bir maç hocasına, bir maç taraftarına, bir maç yanında oynayana her an trip atabilir. 

Burak Yılmaz bence kendisini 4 büyüklerde oynadığı halde bir arpa boyu kadar geliştirememiş bir gol kralı. Şu an Burak'ın en önemli özelliği nedir deseler ''HİÇ KULLANMADIĞI SÜRATİ'' derim.Geçen sezon bir tek Bjk maçında süratini kullandı ve attığı golü hatırlarsınız. Be adam madem bunları yapabiliyorsun neden bize her maç saç baş yolduruyorsun? Attığın gollerde vuruşların bir acayip, rakibe çarpar, kafana gözüne çarpar. Şöyle bir maçtada karşı karşıya kal Allah ne verdiyse sağlam bir vuruş yapta görelim.Son 2 yıldır yapmıyorsun çünkü. 

Biz taraftarız sana iyi de olsan kötü de olsan tepki gösteririz. Çünkü biz cebimizdeki son parayı veriyoruz seni izlemek için!! Sen bu işten para kazanıyorsun ki; çok ciddi paralar!!! Ülkenin şu günlerinde insanların herşeyi unuttuğu tek alan futbol. Bu ülkede futbolun ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorsunuz futbolcular olarak. Sizin söylediğiniz bir söz, yaptığınız bir hareket ortalığı karnaval yerinede çevirebilir, savaş alanına da. Muhakkak sende elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsun ama, yapamadığın zaman kızmaya hakkın yok Burak Efendi!! Son 2 sezonun istatistikleri çıksa, Sneijder senden ne kadar fazla koşmuş görürsün! (Sneijder kariyerinde ve kalitesinde bir adamın forvet arkası oynadığı halde senden çok koşuyor olması da ayrı bir olay!!!! )

Aynı iş yerinde 3 kere üst üste hata yaparsan kovulursun. Ama sen POH POH-LANIYORSUN. Bence kıymetini bil bu günlerin. Bugün Galatasaray seni satışa koysa anca Trabzon'a Bursa' ya gidersin.Yazımın başında söylediğim gibi bence sen YILDIZ DEĞİL, KENDİNİ YILDIZ olarak gören birisin. Profesyonelliğin tartışılır, kaliten tartışılır, golcülüğün tartışılır ama biraz hakkını ver artık bu formanın!! Gol kralı olduğun sezonlarda bile boş kalelere kaçırdın.Karşı karşıya %100 poziyonları yedin. Çok maç aldın bize hakkını yemiyorum ama İSTİKRAR yok sende.

Bence tepki verirken çevrendekilere, önce iğneyi kendine batır!!

Sözlerimi başka bir efsanenin başka bir efsane cevabıyla bitireceğim.

Arjantin 2014 Dünya Kupası elemelerinde baraj maçlarına kalabilmek için uğraşırken; bir muhabir dönemin teknik direktörü Maradona'ya soruyor ;

''Futbolcularınızın üzerinde baskı ve stres var mı? ''

Maradona: ''Baskı ve stres 1 ay boyunca zor şartlarda çalışıp, evine 100 Pezo (Arjantin para birimi) götüren insanda olur''

Yani sizin hem spor yapıp, hemde bizim 100 kere dünya ya gelsek kazanamıyacağımız paraları 1 senede kazanıp üstüne de trip atmanıza, insanlara gider yapmanıza gerçekten sinir oluyorum. Yaptığınız iş futbolculuk altı üstü. 

Aslında futbolculuk değil, futbolcu EGOSUNU yönetmek çok ZOR ZANAAT!!!

Saygılar,

Serkan...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
 
Ocak (1)
  2018
  2017
  2016
  2015
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...