Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Yabancı Sınırlaması ve Galatasaray
 Oca
06
 2015

Yabancı sınırlaması kalktı desek yeridir.

Saha da 11 oynatabiliyorsan, sınırlama bence yoktur.  Zira işin 14 yabancı meselesini ve diğer ayrıntılarını belki anladık ama iyice kavramak için zaman gerekiyor.

Netice de önümüzde ki yıldan itibaren kural işledikçe, bizde daha iyi kavrayacağız diye düşünüyorum. Kavramaktan kastım, nasıl olacak güzel güzel seyrederiz.

En çok sevindiğim nokta, 5 milyon euroya Tarık’ı almak yerine, 3.5 milyon euroluk o eski Eboue’leri alıp getirmek olacaktır.

Galatasaray’ın bundan sonra yapacağı iş basit.

Sezon sonu ne olursa olsun, Selçuk başta olmak üzere Burak Yılmaz’dan Hamit’e ve Hakan Balta’ya, hatta Umut Bulut’a kadar kadrosunu güzelce bir temizlemesi gerekiyor.

Para etmeyen adamları sanırım bu ay yolluyoruz…

Para eden adamları da haziran ayı geldiğinde yollamak doğru olacak. Galatasaray eline geçen bu şansı doğru kullanmak zorunda.

Gelelim işin ekonomik yönüne.

Kimse korkmasın. Biz kadıköy’de şampiyon olan o kadroyu 9 milyon euro gibi bir rakama kurduk. Çoğu futbolcuya bonservis ödemedik.

Yine aynısını yaparız.

Galatasaray sattığı futbolculardan 10-15 milyon euro gibi bir rakamı cebine koysun, gerisi kolay.

Sezon sonu Avrupa da boşa çıkacak çok kaliteli futbolcular var. Dürüst ve akıllı olmamız gerekiyor. Bugün hangi forveti Avrupa dan alsan gelsen Burak’dan kötü olur ki? Bahane aramasın kimse. Arayanlar da Elmander örneğini hatırlasın.

Burak ve Selçuk, tekrar eski günleri anımsatmaya başladılar. Toparlanıyorlar. Bunu da söylemeyi unutmak istemedim.

Bu yabancı kuralını en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Muhtemelen saha da Semih Kaya’nın yeri kesinleşecek. Onun haricinde Burak ve Selçuk’da giderse ben 10 yabancı ile direk saha da olacağımızı görmeye başladım.

Zaten olmalıyız da…

Bu milli takıma zarar vermez. Burak ve Selçuk gibi diğer takımlarında ilk 11’lerinde oynayan Türk futbolcular gidebilirler.

Zaten futbolu bırakıyor değiller. Gider Avrupa da oynarlar. Buraya çivi çakacak halleri yok. Artık her yönü ile bu karar Türk futbolu adına işe yarayacaktır. Zira çok geç alınılmış bir karardır.

Galatasaray sağ ve sol beklerinden, ön liberosuna ve kanat oyuncularına özellikle de golcüsüne kadar, yıl sonu istediklerini akıllı davrandığı taktirde birer birer yapacaktır.

Makalemi bitirirken, Hamza hoca ile ilgilide bir söylemde bulunmak isterim. Geldiğinde ümidim yoktu ama öyle görünüyor ki 20 yıl rahat rahat bizi çalıştıracak bir hocayı bulduk diye tahmin ediyorum. Sezon sonu Hamza hoca ve ekibi ile 5 yıllık bir sözleşme yapılmasını ümit ediyorum.

Zapata’lı, Mustafa Sarp’lı dönemlere dönüyor denilen Galatasaray, Hamza hoca ile şaha kalktı ve öve öve bitirilemeyen Beşiktaş ile aynı puanda ilk yarıyı kapattı.

1 milyon penaltı hedefleyen Fenerbahçe ise, öldü denilen Galatasaray’ın sadece 1 puan önünde.

Galatasaray, bu yıl şampiyon olmak için özellikle ligin ikinci yarısında varını yoğunu ortaya koyacaktır. Yalnız taraftarların takıma stadda daha çok destek vermesi gerekiyor.

Bahanelerden vazgeçip, tribünleri doldurmaya başlamalıyız.

Tüm Galatasaraylılara sevgi ve saygılarımla…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...